Το μέτρο της επιβολής ανώτατης τιμής (πλαφόν) για εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, τοστ και άλλα προϊόντα κυλικείου επεκτείνεται και στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο εισόδου.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, υπέγραψε τη σχετική υπουργική απόφαση για "Κωδικοποίηση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών" (ΔΙΕΠΠΥ).

Υπενυθυμίζεται ότι ανώτατες τιμές ισχύουν ήδη σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους, θέατρα κ. α. για όρθιους πελάτες.

Προφανώς ο αρμόδιος υφυπουργός δεν έχει επισκεφθεί έστω μία οργανωμένη ακτή, να δει τί εκμετάλλευση γίνεται στους πολίτες που πάνε να απολαύσουν ένα φυσικό αγαθό και το πληρώνουν χρυσάφι. Παράδειγμα:

1. Οι είσοδοι στης οργανωμένες ακτές είναι πανάκριβες.

2. Οι ξαπλώστρες που βάσει νόμου έπρεπε να βρίσκονται 10 μέτρα από το νερό, βρίσκονται μέσα στο νερό.

3. Η υποχρέωση της επιχείρησης να διαθέτει χώρο για να βάλεις τη δική σου πετσέτα είναι ανύπαρκτος.

4. Δεν σου επιτρέπουν την είσοδο εάν κρατάς ομπρέλα δική σου.

5. Δεν σου επιτρέπουν την είσοδο εάν μεταφέρεις μαζί σου φαγητά καθώςκαι πολλά άλλα που “βγάζουν" μάτι.

Γι’ αυτό ποιος θα ενδιαφερθεί;;;

Το υπουργείο λοιπόν μας γνωστοποίησε μερικές από τις αλλαγές, όπως:

― Επαναλαμβάνεται η ρύθμιση για υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού (έσταξε η ουρά του γαϊδάρου, λέμε εμείς και είναι μέτρο που ωφελεί τα σούπερ μάρκετ και οδηγεί στο κλείσιμο των φούρνων).

― Δίνεται η δυνατότητα στους φούρνους να έχουν τραπεζάκια εξυπηρέτησης των πελατών τους με προϊόντα αρτοποιίας και πρόχειρα γεύματα (σάντουιτς) για τα οποία θα αναγράφονται οι τιμές.

― Διαγράφηκε η υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους βάρους ή ποσότητας στις μερίδες των εστιατορίων. (Δηλαδή ζυγίζουμε το ψωμί και καταργούμε την αναγραφή ποσότητας στις μερίδες των εστιατορίων!)

― Προστίθενται ρυθμίσεις για τη σφράγιση και τον έλεγχο των αντλιών καυσίμων.

― Προστέθηκαν στα όργανα που ρυθμίζονται από τις υφιστάμενες διατάξεις οι αντλίες φυσικού αερίου για τα αυτοκίνητα, και η υποχρεωτική ύπαρξη Αρθροιστή καταγραφής του συνολικού όγκου καυσίμων (totalizer).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 310 guests και κανένα μέλος