Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου στο Δήμο Σαρωνικού, μετά από πρόσκληση του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Πέτρου Φιλίππου και τη συμμετοχή των μελών του ψηφοδελτίου της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ» για την Π.Ε. Ανατολικής Αττικής (εκλεγμένων και μη) καθώς και των υποψηφίων δημάρχων που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της πλούσιας δράσης και παρουσίας της νέας περιφερειακής διοίκησης στον ενάμιση μήνα που έχει μεσολαβήσει από τις εκλογές της 25ης Μαΐου. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες στον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και για την υλοποίηση του προγράμματος της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ» καθώς χωρίς συνεργασία θα είναι δύσκολο να βρεθούν λύσεις και να γίνουν πραγματικότητα οι δεσμεύσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Κλείνοντας, ο Π. Φιλίππου εντόπισε τα βασικότερα από τα θέματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Αττικής και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων όπως: αποχετευτικό, διαχείριση απορριμμάτων, μεταφορά μαθητών, Ρυθμιστικό Σχέδιο, υγεία, συγκοινωνία, εκποίηση παραλιών και δημόσιας περιουσίας και κοινωνικά ζητήματα όπως η ανεργία, η φτώχεια κ.α.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους περιφερειακούς συμβούλους και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, οι οποίες στο σύνολό τους συνέκλιναν στην ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ Α’ και Β΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης και στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αν. Αττικής.

Επιπλέον, ανέλαβαν από κοινού την ευθύνη για την ενημέρωση και την πλατιά συσπείρωση της κοινωνίας για τη διάσωση των παραλιών και κατά του ξεπουλήματος αυτών, σύμφωνα και με την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και άλλοι πολιτικοί φορείς της χώρας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν από την περιφερειακή παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» οι: Σπύρος Πάντζας, Στέλιος Κοροβέσης, Νάσος Αναγνωστόπουλος, Γιάννα Τσούπρα, Θόδωρος Γκοτσόπουλος, Βασίλης Ζήσης, Άγγελος Γκόγκογλου, Αντώνης Γούλιαρης, Αντώνης Μώρογλου και Παναγιώτης Σιδέρης, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αν. Αττικής Αλέξανδρος Καποδίστριας (Παιανία), Φώτης Δεληβοριάς (Μαραθώνας), Θάλεια Μπέη (Μαρκόπουλο), Θάνος Ματόπουλος (Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη), Παναγιώτης Χασιώτης (Ωρωπός), Αθηνά Κιούση (Κορωπί), Λία Ντελάκη (Σπάτα – Αρτέμιδα), Απόστολος Βολιώτης (Παλλήνη), Αμαλία Τόκα (Ραφήνα) και Αγγελική Ράπτη (Σαρωνικός).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 285 guests και κανένα μέλος