Η Δημοτική Βούληση καταδικάζει την ψήφιση από το θερινό τμήμα της Βουλής των Ελλήνων του νομοσχεδίου με τίτλο “Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση, Βιώσιμη Ανάπτυξη” με διαδικασίες μάλιστα κατεπείγουσες, που στέρησαν τη δυνατότητα διαβούλευσης και διαλόγου.
 
Οι διατάξεις του νόμου αυτού θα επιφέρουν σημαντική επιδείνωση των όρων ζωής στις πόλεις όλης της χώρας, ενώ και στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επηρεάζονται αρνητικά με την προσθήκη νέων χρήσεων γης. Ειδικά για τη Βούλα, η “Πολεοδομική Μεταρρύθμιση” απειλεί άμεσα να άρει το καθεστώς της “κηπούπολης”, όπως έχει ιστορικά ονομαστεί η διατήρηση της πόλης ως οικισμού αποκλειστικής κατοικίας που εγγυάται την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ζωής για τους δημότες και όλους τους κατοίκους.
 
Η “Δημοτική Βούληση”, σε αντίθεση με τις παρατάξεις των δύο διεκδικητών του δεύτερου γύρου στο Δήμο των 3Β, εξέφρασε ρητά και κατηγορηματικά στο προεκλογικό της πρόγραμμα, ως κεντρική μάλιστα θέση, την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις του τότε νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι “όχι μόνο απειλεί το καθεστώς της “Κηπούπολης” στη Βούλα, αλλά ανοίγει συνολικά το δρόμο για την εμπορευματοποίηση εκτάσεων του Δήμου μας, αφού θα δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες και εταιρίες να χτίζουν, μεταξύ άλλων κέντρα διασκέδασης, βενζινάδικα, εμπορικά κέντρα και συνεργεία”.
 
Την ίδια θέση έχουμε φυσικά και σήμερα, σημειώνοντας επιπλέον ότι η παράκαμψη των τοπικών κοινωνιών και της βούλησης των δημοτών με την πρόβλεψη να γίνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός από το κεντρικό κράτος συνιστά μια αντιδημοκρατική οπισθοχώρηση.
Η “Δημοτική Βούληση” εκτιμά ότι οι διατάξεις της “Πολεοδομι
κής Μεταρρύθμισης” αντιστρατεύονται το Σύνταγμα, άρθρο 24, για την Προστασία του Περιβάλλοντος και θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία πολιτών και φορέων, που θα κινηθούν δικαστικά ώστε να αποτραπεί η βίαιη και αντιπεριβαλλοντική αλλαγή των χρήσεων γης. Θα είναι μπροστά σε κάθε εκδήλωση αντίδρασης!
 
Δημοσθένης Δόγκας
Δημοτικός Σύμβουλος ΒΒΒ
Επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 225 guests και κανένα μέλος