Μετά από πρόταση της “Αττικής Οικολογικής Απάντησης”

 

Νίκη των κινημάτων υπεράσπισης των συλλογικών αγαθών αποτελεί η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, με την οποία ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον Αιγιαλό, τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Το θέμα του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς, τις όχθες των ποταμών και τις παραλίμνιες περιοχές συζητήθηκε με πρωτοβουλία της παράταξης «Αττική Οικολογική Απάντηση». Ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Διάκος, που το εισηγήθηκε, επεσήμανε την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου και τόνισε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο ξεκάθαρα σε βάρος του περιβάλλοντος, με σκοπό το βραχυπρόθεσμο ιδιωτικό κέρδος, χωρίς ουσιαστική ανάπτυξη, και μείωση της ανεργίας.

Το νομοσχέδιο παραβιάζει διεθνείς συνθήκες και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην θάλασσα.

Τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο ζήτησε να αποσυρθεί ολόκληρο το νομοσχέδιο, μέσα σε χειροκροτήματα των παρισταμένων περιφερειακών συμβούλων και πολιτών.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παραστάθηκε, με πρόσκληση της ΑΤΤΟΙΚΑ, εκπροσωπώντας τις ανθιστάμενες κοινωνικές δυνάμεις και ο Γιώργος Καλιαμπέτσος, μέλος της διοίκησης του ΠΑΝΔΟΙΚΟ.

Αποχωρώντας από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Κώστας Διάκος επισήμανε: «Η τοποθέτηση κατά του νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς από το περιφερειακό συμβούλιο της μεγαλύτερης περιφέρειας, της Αττικής, αποτελεί ισχυρό ράπισμα από την Αυτοδιοίκηση στην αντιλαϊκή, αντιπεριβαλλοντική πολιτική της Κεντρικής Διοίκησης. Και μια που τελειώνει και η θητεία του παρόντος Περιφερειακού Συμβουλίου, θέλω να επισημάνω τη σημασία που έχει η ανάδειξη του πολιτικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης στις αναγκαίες, συνομολογημένα πια, θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας για να βγει από τα αδιέξοδα της κρίσης, που δεν είναι άσχετα με τη συγκεντρωτική, πελατειακή, κoμματικοκρατική διοικητική διάταξη της χώρας.»

Σχετικά με την απόφαση, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μαρία Πετεινάκη δήλωσε: «Στην Αυτοδιοίκηση βλέπουμε μία ελπίδα αλλαγής, βλέπουμε συνεργασίες και τους καρπούς των ανοιχτών διαλόγων με την κοινωνία. Στην αυτοδιοίκηση θα πέσει μεγάλο βάρος της αντίστασης στους αντισυνταγματικούς νόμους όπως του Αιγιαλού και στο αυθαίρετο ξεπούλημα του ΤΑΙΠΕΔ. Ευχόμαστε η απόφαση αυτή να βρει μιμητές και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και αποτέλεσμα, με την καινούρια σύνθεση των Περιφερειακών Συμβούλιων».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 215 guests και κανένα μέλος