Η εθελοντική συνεργασία και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, είναι απαραίτητες



Με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου, της πλέον επικίνδυνης περιόδου για την εκδήλωση πυρκαγιών, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης εντείνει τις δράσεις πυροπροστασίας και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα με το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτίσει.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους για αυξημένη επαγρύπνηση και συμμετοχή στις δράσεις αντιπυρικής προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται στους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπέδων η υποχρέωσή τους  για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των ξερών χόρτων και εύφλεκτων υλικών.

Η προστασία του πρασίνου της πόλης μας είναι ευθύνη όλων μας γι’ αυτό και καλούνται οι κάτοικοι να ειδοποιούν άμεσα το Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς, αλλά και σε κάθε ύποπτη κίνηση που μπορεί να υποπέσει στην αντίληψή τους.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν:

-       στο 199 με την Πυροσβεστική Υπηρεσία

-       στο 210 8960156 με το Κέντρο Ασύρματης Επικοινωνίας του Δήμου Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης που δημιουργήθηκε με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη υποστήριξη των ομάδων πυρασφάλειας και λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η εθελοντική συνεργασία και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, είναι απαραίτητες ώστε να διαφυλαχθούν οι πνεύμονες πρασίνου της περιοχής μας.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς ευχαριστεί τους δημότες για την ευαισθησία που επιδεικνύουν στα ζητήματα της πρόληψης πυρκαγιών και τους καλεί σε επαγρύπνηση προκειμένου να διατηρήσουμε τη φυσική ομορφιά της πόλης μας και αυτό το καλοκαίρι.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 guests και κανένα μέλος