Η Α. Ρούσσου: στα 23 χρόνια που είμαι στο Δήμο, ποτέ δεν πήραμε πρωτόκολλα παράδοσης φυτών από χορηγίες.

 

Στη δημοτική συνεδρίαση της 10/6/14 του δήμου 3Β εκτός απο τα κάγκελα και την παράνομη οικοδομή, όπως ισχυρίζονται θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, ασχολήθηκαν και με τα φυτά. Γιατί φυτεύτηκαν πώς φυτεύτηκαν και πού τα βρήκαν.

Κατηγορούμενοι βρέθηκαν λοιπόν, ο δήμαρχος, τα φυτά και τα αρμυρίκια που φύτεψε γιατί «αυτή η διαμόρφωση χάλασε την παραλία, έκλεισε την πρόσβαση στους λουόμενους και ετοίμασε το χώρο για τον όμορο εφοπλιστή», όπως διατείνονται κάτοικοι της περιοχής και η Ριζοσπαστική Κίνηση 3Β, αλλά και γιατί δεν φαίνονται τα κονδύλια που διατέθηκαν και οι χορηγοί που πρόσφεραν τα φυτά.

Σε δήλωση ώριμης κυρίας, ότι τα αρμυρίκια τα θέλουμε για σκιά, ακούστηκε η φωνή επίσης ώριμου κυρίου, “άντε κωλόγρια”, αλλά το σώμα δεν ...συγκινήθηκε.

Η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιούλη Ηλιοπούλου, τόνισε ότι για να φυτευθούν φυτά έπρεπε να υπάρχει απόφαση της μελέτης διαμόρφωσης που δεν υπήρχε για να εκτελεστεί το έργο.

Η υπεύθυνη περιβάλλοντος υπηρεσιακή υπάλληλος του Δήμου Αννέτα Ρούσσου, κατέρριψε τις αιτιάσεις της Ηλιοπούλου ότι χρειαζόταν άδεια για να φυτέψει. «Οι κηποτεχνικές εργασίες δεν είναι έργο. Επομένως δεν χρειάζεται άδεια. Ο χώρος ήταν ήδη διαμορφωμένος, εμείς μόνο φυτεύσεις κάναμε» δήλωσε.

Ο Γιάννης Νιτερόπουλος την “ανέκρινε” κατ’ επανάληψιν «ποιός πλήρωσε τα φυτά», «ποιός είναι ο χορηγός», «αν έχει χαρτί παράδοσης» και άλλα τέτοια.

Η Α. Ρούσσου του απάντησε ότι στα 23 χρόνια που είναι στο Δήμο, ποτέ δεν πήραν πρωτόκολλα παράδοσης φυτών από χορηγίες.

Οταν μιλούσε κάποιος που είχε διαφορετική άποψη από το ακροατήριο γινόταν χάβρα απίστευτη με την ανεξήγητη - πολλές φορές - ανοχή του προέδρου, ο οποίος στην αρχή είχε δηλώσει ότι αν δεν γίνει ησυχία θα αποχωρήσει!

Μίλησαν ακόμη και κάτοικοι της περιοχής περιγράφοντας τη δική τους εικόνα.

Τέλος κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση:

Το Δ.Σ. θεωρεί απόλυτα αναγκαίο την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Αγ. Νικολάου μέχρι και τις εγκαταστάσεις του “Μύθος”.

Να αποτρέψουν ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή κάθε προσπάθεια αλλαγής της συγκεκριμένης μορφής & περίφραξης.

Εντός 20 ημερών η Υπηρεσία Δόμησης, η Τεχνική Υπηρεσία και η Νομική Υπηρεσία να συντάξουν υπομνήματα με όλα τα δεδομένα:

― Εγκυρότητα οικοδομικών αδειών
― Δυνατότητα έργων στην περιοχή
― Ελεγχο ιδιοκτησιακού καθεστώτος της παρακείμενης οικοδομής

Επειδή υπήρξαν καταγγελίες στις άδειες του 2010 & 2011, το Δ. Σ. παραπέμπει τα στοιχεία που θα προκύψουν στον Εισαγγελέα και στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 199 guests και κανένα μέλος