Την Παρασκευή, 30/5/2014, o Δήμος Μαρκοπούλου, φιλοξένησε, για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Χορού, που διοργανώνει η Διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής. Περισσότερα από 2.000 χαρούμενα πρόσωπα, πλημμύρισαν το Θέατρο Σάρας στον Δήμο Μαρκοπούλου

Όλα σχεδόν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αν. Αττικής, συμμετείχαν στην εκδήλωση, τραγούδησαν, χόρεψαν και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Μέσα από τους εντυπωσιακούς χορούς τους, ταξίδεψαν τους θεατές από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από τον Πόντο μέχρι την Κύπρο, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από πενταμελή ορχήστρα.

Την παράσταση έκλεψε –κατά κοινή ομολογία – στη λήξη της εκδήλωσης, το ζεϊμπέκικο από τους μαθητές των σχολείων των Καλυβίων!

Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου Μαρία Κιμπιζή, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, δήλωσε πως ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει πάντα μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά για κάθε παρόμοια πρωτοβουλία ανάδειξης του Πολιτισμού μέσα από την Παιδεία και της Παιδείας μέσα από τον Πολιτισμό.

Τόνισε ακόμη, πως αξίζουν συγχαρητήρια, εκτός από τους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουν στα παιδιά τις ρίζες τους και την παράδοση και τα βοηθούν να εκφράζονται μέσα από τον χορό και το τραγούδι.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν για την άψογη διοργάνωση, σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης: Βασιλική Ξυθάλη, Διευθύντρια Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων και Γιάννη Γαντζιά, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

11o-festival-xorou-1Το Φεστιβάλ Χορού εγκαινίασε για φέτος τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Θέατρο Σάρας του Δήμου Μαρκοπούλου, τόνισε η Μ. Κιμπιζή, που αποτελεί στολίδι για τον τόπο μας. Ευχόμαστε να το βλέπουμε γεμάτο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν!
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημοσθένης Μπαρούτας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρκοπούλου Μαρία Κιμπιζή, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαρκοπούλου και Πρόεδρος της ΚΔΕΜ Άγγελος Ρούσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαρκοπούλου και Αντιπρόεδρος της ΚΔΕΜ Χρήστος Δρίτσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαρκοπούλου και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» Σπύρος Δράκος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Κρωπίας Ανδρέας Ντούνης, καθώς και η Διευθύντρια Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής Βασιλική Ξυθάλη.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 444 επισκέπτες και κανένα μέλος