Ζητήσαμε και τη γνώμη κατοίκων της Βάρης



Μελετώντας τα προγράμματα των υποψηφίων δημάρχων μαθαίνεις για γεγονότα και παρεμβάσεις που ίσως δεν τις έχεις συνειδητοποιήσει ως πολίτης. Μελετώντας το πρόγραμμα του υποψηφίου δημάρχου στα 3Β, Σπύρου Πανά, βλέπουμε ότι στη Βάρη – Βάρκιζα έχουν γίνει πολλά και σημαντικά έργα. Εργα που ανακουφίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά πολλές φορές δεν τα αντιλαμβάνεσαι. Εμείς ανατρέξαμε στο πρόγραμμά του και αντλούμε τα έργα που έχουν γίνει, αλλά δεν μείναμε μόνο σ’ αυτό.

Επικοινωνήσαμε και με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι μας έδωσαν την δική τους εικόνα την οποία παρουσιάζουμε.

Τα έργα αυτά έγιναν, άλλα με εθνικούς πόρους και άλλα με πόρους του Δήμου, που εξασφάλισε εισπράττοντας «λιμνάζοντα» κονδύλια πολλών ετών από υπόχρεες επιχειρήσεις, όπως οι οργανωμένες πλαζ που δεν είχαν καταβάλλει τον αναλογούμενο φόρο ολόκληρη δεκαετία!

Συγκεκριμένα τους τελευταίους 24 μήνες, που διοικεί το Δήμο ο Σπ. Πανάς, ο Δήμος 3B εξασφάλισε 35 εκατ. τα οποία μπήκαν σε20 μεγάλα έργα και παρεμβάσεις, σε όλες τις περιοχές του νέου Δήμου.

Ειδικότερα στη Βάρη:

  •  Oλοκληρώθηκε η οριοθέτηση και η μελέτη για τη Διευθέτηση του ρέματος στο Κόρμπι και επετεύχθη η χρηματοδότησή του μέσω ΕΣΠΑ, μετά από στοχευόμενες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και υποβολή του αιτήματος από την Περιφέρεια Αττικής. Ένα έργο που συζητιέται είκοσι ολόκληρα χρόνια! Ενα έργο που κρίθηκε αναγκαίο μετά τις πλημμύρες του 1993 από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο Κ. Μπαγλατζής, σήμερα έχει ήδη δρομολογηθεί και θωρακίσει την περιοχή της Βάρης, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.
  •  Προχωράει η Κύρωση Πράξης Εφαρμογής στο Κόρμπι και στον Ασύρματο καθώς και η επέκταση Σχεδίου Πόλης στη Λαθούριζα.
  •  Προωθήθηκαν πετυχημένες παρεμβάσεις για το Χέρωμα, για να εξαιρεθεί η περιοχή από τη ζώνη προστασίας, για να ενταχθούν τα κτί25hs Martiou miladezaσματα της περιοχής στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα και να απαλλαγούν από το άγχος κατεδάφισης των κατοικιών τους και την πληρωμή υπέρογκων προστίμων και για να ενταχθεί η περιοχή στον οικιστικό ιστό της πόλης.  
  •  Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίηση της παραλίας και του λιμανιού της Βάρκιζας. Βρισκόταν σε εκκρεμότητα από την δημοτική Αρχή του Π. Καπετανέα, όταν το είχε αναλάβει η τότε δημοτική σύμβουλος Λυδία Αργυροπούλου.
  •  Ολοκληρώθηκε η Οδοποιία Μηλαδέζας και Ασυρμάτου, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.
  •  Ανακατασκευάστηκε πλήρως η Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, το γνωστό «Πηγάδι» στο Κόρμπι.
  •  Εγκρίθηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την κατασκευή του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι.
  •  Ολοκληρώθηκε η κατασκευή Δικτύου απορροής ομβρίων σε Βάρη – Βάρκιζα – Λαθούριζα προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ έγιναν συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης.
  •  Τροποποιήθηκε το εγκεκριμένο σχέδιο, για την κατασκευή του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμούστον Ασύρματο
  • Ολοκληρώθηκε η μελέτη και προχωρά η χρηματοδότηση για την αντιπλημμυρική προστασία της Μηλαδέζας.
  •  Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την ανακατασκευή όλων των υφιστάμενων πλατειών στη Βάρη.
  • Αναβαθμίστηκε η παραλία Βάρκιζας
  •  Έγιναν διαγραμμίσεις οδών και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.
  •  Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες φυτεύσεις σε διάφορες περιοχές.    
  • Ανακατασκευάστηκε η παιδική χαρά στην παραλία Βάρκιζας και τοποθετήθηκαν νέα όργανα στις παιδικές χαρές στο Χέρωμα, ενώ 3o-dim-sxoleio-varisπροχωράει η πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών στην Βάρη.
  • Παραδόθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο στον Ασύρματο και ονέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Μηλαδέζας
  •  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης έκτασης στον ΟΣΚ για την ανέγερση του 2ου Λυκείου Βάρης


Προχώρησε η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία ανοικτού Θεάτρου στη θέση «Γούρνα», Αθλητικών Εγκαταστάσεων στη Μηλαδέζα, γηπέδων Μπάσκετ και Τένις στο Δίλοφο και κολυμβητηρίου στη Μηλαδέζα.

Για το θέμα μιλήσαμε με το Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρο Πανά, ο οποίος επιβεβαίωσε τα παραπάνω έργα και αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο που έχει ξεκινήσει να υλοποιείται στη Βάρη - Βάρκιζα.

Μας είπε συγκεκριμένα: «Στη Βάρη θέσαμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε έναν τόπο με σύγχρονες υποδομές, τις υποδομές που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι για την καθημερινότητά τους, για το μέλλον τους. Το έργο που όλοι μαζί ξεκινήσαμε θα συνεχιστεί. Το σχέδιο μας είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο. Θέλουμε για την πόλη μας τις αναγκαίες υποδομές.

Μετά την έγκριση του Νέου Γενικού Σχεδίου Βάρης δεσμευόμαστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ήταν εκτός σχεδίου να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.

Επίσης δεσμευόμαστε ότι τα έργα που μπήκαν σε ...ρότα και που αναφέρεστε κι εσείς, θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν. Αλλά δεν μένουμε μόνο εκεί. Εχουμε πρόγραμμα και δεσμευόμαστε δημόσια ότι θα γίνουν νέα έργα που θα δώσουν μία νέα εικόνα στην πόλη, μία εικόνα που θα καλύψει τις αναγκαίες υποδομές. Γιατί η Βάρη και η Βάρκιζα έχουν φυσικά χαρίσματα και αρχαιολογικά ευρήματα που μπορούν να την κάνουν φιλική προς τον δημότη και κάτοικο, αλλά και πόλο έλξης τουρισμού.

Και γι’ αυτό δεσμευόμαστε:

  • Κατασκευή της πλατείας 25ης Μαρτίου στη Μηλαδέζα, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Ένα έργο με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ.
  • Ανέγερση του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι.
  • Πλήρης ανακατασκευή της Πλατείας της Βάρκιζας.
  • Απαλλοτρίωσητουοικοπέδου πρώην Βίλας Κατσουλάκου, με σκοπό τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου που θα συνδέει τη Βάρκιζα με το παραλιακό μέτωπο
  • Ανάπλαση της έκτασης που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο του πρώην Δήμου Βάρης, με τη δημιουργία πρασίνου χώρου στάθμευσης και απομάκρυνση της λαϊκής αγοράς.
  • Ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας της περιοχής Δίλοφο – Βλάχικα,με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών.
  • Αναβάθμιση και νομιμοποίηση τουΑλιευτικού Καταφυγίου Βάρκιζας.
  • Διεκδίκηση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή του 2ου Λυκείου Βάρης.
  • Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στο Δίλοφο στα ΟΤ. 217 και 218, δίπλα στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου
  • Κατασκευή νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 218 στο Δίλοφο.
  • Ολοκλήρωση των μελετών για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου Βάρης
  • Αναβάθμιση της Πλατείας Ηρώων και του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου
  • Ανάπλαση της πλατείας Ζησιμοπούλου


 

Τι λένε οι πολίτες

 

Ζητήσαμε τη γνώμη κατοίκων της Βάρης και δημοσιεύουμε περιληπτικά:

Επειδή περπατάω στη Βάρκιζα, είδα την παραλία να αναμορφώνεται και να γίνεται το περπάτημα πιο άνετο και πιο ευχάριστο. Πρόσφατα έπεσαν και τα υαλοπετάσματα που μας έκρυβαν τη θάλασσα. Ναι η Βάρκιζα αλλάζει εντυπωσιακά.

Δώρα Βολτέρα κάτοικος Βάρκιζας
plateia varkizas-1

Tα τελευταία δυο χρόνια στο Κορμπι μια περιοχή με πολλά προβλήματα υποδομών αλλά και καθημερινότητας, είναι εμφανής η παρουσία και το ενδιαφέρον του δήμου και προσωπικά του δημάρχου. Μέσα από μια συνεργασία δήμου και πολιτών καταφέραμε να λύσουμε αρκετά προβλήματα και να βελτιώσουμε αισθητικά το περιβάλλον(πλατεία Κορμπι), αλλά το σημαντικότερο να δρομολογηθούν για τη λύση τους τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας, που χρόνια τώρα δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων.

Γιάννης Δαμανάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Κόρμπι



«Το Γενικό Πολεοδομικό Βάρης ολοκληρώθηκε στις 30/4/14. Ενα έργο το οποίο σηματοδοτεί επιτέλους μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες την έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία μιας ανθρώπινης και λειτουργικής πόλης, με χαμηλούς συντελεστές δόμησης, ποδηλατόδρομους και πράσινο παντού».

Παύλος Ζουλάκης πρόεδρος του “Συλλόγου Ιδιοκτητών οικοπέδων εκτός σχεδίου”

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 227 guests και κανένα μέλος