Με έκπληξή μας, ακούσαμε τον εκπρόσωπο της εταιρείας να διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει διενεργήσει αυτή τη δημοσκόπηση!

 

Την περασμένη εβδομάδα, λίγες ημέρες προ της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, λάβαμε από φίλο προσκείμενο στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, απόσπασμα δήθεν δημοσκόπησης γνωστής και έγκυρης εταιρίας δημοσκοπήσεων στον πίνακα της οποίας απεικονίζετο η ...επιθυμητή για το συνδυασμό του Κωνσταντέλλου πλαστή προτίμηση του εκλογικού σώματος.

Εδινε προβάδισμα του Κωνσταντέλλου, από την πρώτη Κυριακή, με διαφορά 8 περίπου μονάδων από τον Πανά, που τον έφερνε δεύτερο. Η πραγματικότητα της κάλπης της περασμένης Κυριακής 18/5 έδωσε αντίθετα αποτελέσματα. Νίκη του Πανά, επί του Κωνσταντέλλου, με διαφορά 3 μονάδες μπροστά (Πανάς 37,55, Κωνσταντέλλος 34,72).

Η ίδια “δημοσκόπηση” έδινε προβάδισμα στον εκλεκτό της, την Β’ Κυριακή πάνω από 17(!) μονάδες...

Δεν “τσιμπήσαμε” και δεν τη δημοσιεύσαμε, “χάνοντας την ευκαιρία” της δημοσιογραφικής προβολής, την οποία εκμεταλλεύθηκε μετά χαράς, προφανώς, η “ΩΡΑ Βάρης, Βάρκιζας” μοιράζοντας χιλιάδες αντίτυπα, ακόμα και στη συγκέντρωση του αντίπαλου συνδυασμού...

Επειδή μας εξένισε η τεράστια απόκλιση δημοσκοπικής πρόβλεψης απ’ τη μια και η πραγματικότητα της κάλπης απ’ την άλλη, επικοινωνήσαμε με την δημοσκοπική εταιρεία, που εφέρετο ότι είχε πραγματοποιήσει τη “δημοσκόπηση”, και συγκεκριμένα την “Κάπα Research”, να τη ρωτήσουμε πώς εξηγεί την τεράστια αυτή, ανατρεπτική, απόκλιση. Με έκπληξή μας λοιπόν, ακούσαμε τον εκπρόσωπο της εταιρείας να διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει διενεργήσει αυτή τη δημοσκόπηση!

Η “δημοσκόπηση” ήταν ανύπαρκτη

Η “δημοσκόπηση” ήταν κατασκευασμένη. Δεν διαψεύστηκε από τον συνδυασμό του Κωνσταντέλλου, ενώ υποψήφιοι σύμβουλοι του Συνδυασμού την προέβαλλαν με υπερηφάνεια και με τον αέρα του νικητή...

Και γεννάται αυτομάτως το ερώτημα: Μ’ αυτό το ήθος, μ’ αυτή τη νοοτροπία παραπλάνησης και εξαπάτησης των εκλογέων θεωρούν ότι θα προάγουν τον πολιτισμό μας και θα καταστήσουν την πόλη μας, κατάλληλη και ελκυστική “πόλη για να ζεις”;

Η εξουσιομανία, η εξουσιολαγνεία και η εξουσιοθηρία έχει τα όριά της. Πέραν των ορίων, οι στόχοι καθίστανται ύποπτοι.

Κ. Βενετσάνος*

* Ο Κ. Βενετσάνος, πέραν της δημοσιογραφικής ιδιότητας του αρθρογράφου, είναι ο πρώτος Αντιδήμαρχος της Βούλας (1982-1986) και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής στη δεύτερη θητεία του. (1996-1998).

Δήλωση από το γραφείο Τύπου της "Ανεξάρτητης Κίνησης ΒΒΒ"

 

“Ανεξάρτητη Κίνηση Β.Β.Β.”

Aναξιόπιστος

ο κ. Κωνσταντέλος

 

Ψεύτικη δημοσκόπηση, σε εφημερίδα τοπικής εμβέλειας προώθησε το σύστημα Κωνσταντέλλου επιχειρώντας λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, να εξαπατήσει τους κατοίκους της πόλης μας. Στη δημοσκόπηση εμφανίζεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο κ. Κωνσταντέλλος.

Μετά από τηλεφώνημα του εκπροσώπου της εταιρείας που φέρεται ότι διενέργησε τη δημοσκόπηση, προς τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Πανά, επιβεβαιώθηκε ότι το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας, «Η Ώρα της Βάρης Βάρκιζας για Βούλα και Βουλιαγμένη», αναφέρει ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία.

Η εταιρεία ουδέποτε διενέργησε τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε. Η δημοσκόπηση ήταν «μαϊμού». Οι εμπνευστές της είναι έκθετοι.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 154 guests και κανένα μέλος