Καταπέλτης κατά του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, είναι η υποψήφια περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, στην περιοδία της που κάνει σε όλη την Αττική, γνωρίζοντας από κοντά ανθρώπους και προβλήματα.

Μιλώντας στις πολύπαθες γειτονιές της Αττικής, όπως η Ελευσίνα, το Μενίδι, τα Μεσόγεια, τονίζει ότι αυτή η μάχη “είναι η μάχη των μαχών και πρέπει να την κερδίσουμε”.

 
Απόσταγμα ομιλιών

Οι παθογένειες και τα προβλήματα της Αττικής βοούν ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης έχει πλέον ολοκληρώσει έναν κύκλο που ελάχιστα απέφερε στους πολίτες και το περιβάλλον.

Σε λίγες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε ρότα στην Αττική. Και να στείλουμε διπλό μήνυμα. Ένα μήνυμα ανατροπής κι ελπίδας, κερδίζοντας τη μάχη των μαχών. Τη μάχη της Περιφέρειας της Αττικής. Της Αττικής που κάποιοι την αντιμετωπίζουν ως «φιλέτο» για τα εργολαβικά συμφέροντα των αυτοκινητόδρομων και των διοδίων. Ως «χρυσωρυχείο» για τους εργολάβους των απορριμμάτων.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης είναι ο άνθρωπός τους. Όπως άλλωστε και της κυβέρνησης. Του ίδιου του πρωθυπουργού, του κ. Σαμαρά. Ο οποίος έχει κάνει την επιλογή του. Να θυσιάσει τον υποψήφιο του κόμματός του προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανός ο κυβερνητικός του εταίρος, το ΠΑΣΟΚ. Να παρατηθεί δηλαδή πάση θυσία η ζωή αυτής της κυβέρνησης. Και αυτής της περιφερειακής διοίκησης.

Προκειμένου να κλείσουν κερδοφόρες συμφωνίες, όπως η προωθούμενη εκχώρηση των αιγιαλών, στο πλαίσιο της τσιμεντοποίησης του παράκτιου μετώπου. Στα χνάρια της εκχώρησης του Ελληνικού…

Μας κατηγορούν ότι δεν γνωρίζουμε τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Ότι είμαστε άσχετοι με το χώρο αυτόν. Ε, λοιπόν, ναι, το παραδεχόμαστε, είμαστε άσχετοι. Είμαστε άσχετοι με τη μίζα, με τη διαπλοκή. Είμαστε άσχετοι στην εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων. Ναι, είμαστε άσχετοι με όλα αυτά. Γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα συμφέροντα και οι συμφωνίες μαζί τους. Αλλά η κοινωνία και οι ανάγκες της. Οι πολίτες και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει. Με αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, αλληλεγγύη.

Έχουμε επιλέξει το στρατόπεδο των πολιτών. Με μια νέα νοοτροπία. Ένα νέο ήθος. Ένα ήθος που βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα του «ήθους» του βαθέως ΠΑΣΟΚ, που εκπροσωπεί ο απερχόμενος Περιφερειάρχης. Ο οποίος σήμερα επιχειρεί να κρύψει την κομματική του ταυτότητα. Όμως είναι γνωστό σε όλους: ο σημερινός περιφερειάρχης ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ. Του κόμματος που άνοιξε την πόρτα στο ΔΝΤ και στα μνημόνια. Και που σήμερα επιβάλλει, μαζί με τη ΝΔ, τις πολιτικές λιτότητας που εξαθλιώνουν την κοινωνία.

- Η «Δύναμη Ζωής» αισθάνεται ότι αναλαμβάνει μια τεράστια διπλή ευθύνη: πρώτον, να βάλει τέλος στο σύστημα του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Γιατί δώδεκα χρόνια είναι αρκετά. Φθάνει πια! Ήλθε η ώρα η Αττική να αλλάξει σελίδα.

Και δεύτερον, να βάλει τις βάσεις για ένα νέο ήθος στην Περιφέρεια. Μια Περιφέρεια με τον πολίτη στο επίκεντρο, να γνωρίζει και να ελέγχει. Όχι όπως σήμερα που ο πολίτης αγνοεί ακόμη και την ύπαρξη της Περιφέρειας. Και αυτό δεν έτυχε. Πέτυχε. Αποτελεί ίσως το μοναδικό χειροπιαστό έργο του απερχόμενου περιφερειάρχη. Η καλλιέργεια της άγνοιας των πολιτών και η λειτουργία μέσα στο σκοτάδι της Περιφέρειας. Γιατί είναι γνωστό ότι μέσα στο σκοτάδι τα τρωκτικά μπορούν να κάνουν πάρτι. Χωρίς κανείς να λογοδοτεί στους πολίτες.

Τέλος, η Ρένα Δούρου κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τον συνδυασμό Δύναμη Ζωής γιατί «ήλθε η ώρα να φέρουμε τα πάνω κάτω. Να ανοίξουμε την περιφέρεια στους πολίτες. Ήλθε η ώρα για πολιτικές με επίκεντρο τον πολίτη, τις ανάγκες της κοινωνίας, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Ήλθε η ώρα να γίνει η Περιφέρεια έπαλξη κατά της λιτότητας.

Ήλθε η ώρα να δημιουργήσει η Περιφέρεια ασπίδα προστασίας των κοινωνικά πιο αδύναμων. Ήλθε η ώρα με τη Δύναμη Ζωής στην Περιφέρεια, να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη, η οποία θα δημιουργεί πραγματικές θέσεις εργασίας. Όχι με ημερομηνία λήξεως».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 569 guests και κανένα μέλος