O Ντίνος Καραγεώργος, μιλάει από καρδιάς για τη Βουλιαγμένη και τον καλλικρατικό Δήμο Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη.




Για τη δράση του μέσα από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις προτάσεις του που έγιναν αποδεκτές, για τα προβλήματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν το Δήμο, αλλά και τους προβληματισμούς του.

Για το πώς ψηφίζει ο πολίτης και για το πώς έπρεπε να ψηφίζει.

 

Κύριε Καραγεώργο, φέρεις ένα βαρύ όνομα που έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο γι’ αυτό;

Ντίνος Καραγεώργος: Πράγματι το όνομα μου συνδέεται άμεσα με τον αναμορφωτή του Δήμου Βουλιαγμένης, τον Πατρίκιο Καραγεώργο.

Στην ζωή μου είχα την τύχη να έχω δίπλα μου δυο ξεχωριστούς όσο και σπάνιους δασκάλους. Ο ένας ήταν ο πατέρας μου, Γεώργιος Καραγεώργος, που μου έμαθε από μικρό παιδί πρώτα από όλα να είμαι άνθρωπος, να κοιτάω τους ανθρώπους στα μάτια και να τους μιλάω πάντα με την γλώσσα της αλήθειας, ακόμα και αν αυτό κάποιες φορές δεν ήταν ευχάριστο. Μου έμαθε ότι στην ζωή πρέπει να είμαι χρήσιμος και όχι απαραίτητα αρεστός.

Ο άλλος ήταν και είναι ο πιο πετυχημένος κοινοτάρχης και δήμαρχος, ο θείος μου, Πατρίκιος Καραγεώργος, που από την στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά το 2002, στάθηκε δίπλα μου, με συμβούλεψε για όλα τα σοβαρά θέματα του τόπου μας, μου έμαθε ότι για να πετύχεις κάτι πρέπει πρώτα να παλέψεις πολύ και να μην απογοητεύεσαι όταν συναντάς δυσκολίες.

Αυτός ο άνθρωπος μου έμαθε πως μπορείς να δημιουργήσεις έναν υπέροχο δήμο, με όλες του τις υποδομές από το τίποτα, αρκεί και μόνο να το θέλεις πολύ και να επιμείνεις.

Στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκες με τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα, τώρα τι άλλαξε;

karageorgos-1Με την ένωση των τριών δήμων μας και μη γνωρίζοντας καλά κανέναν άλλον υποψήφιο, αποφάσισα το 2010 να δεχτώ την τιμητική πρόταση του Γρηγόρη Κασιδόκωστα και να κατέβω μαζί του στις εκλογές, ξεκαθαρίζοντάς του όμως από την αρχή, ότι η συνεργασία μας αυτή δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τεράστιες διαφορές μεταξύ μας.

Διαφορές που ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας αποδέχτηκε και συνεργάστηκε μαζί μου, διαφορές που ο κύριος Πανάς όχι μόνο δεν αποδέχτηκε, αλλά κινήθηκε εναντίον μου προσπαθώντας να με εκθέσει, καταφεύγοντας πολλές φορές σε μεθόδους που όχι μόνο δεν τον τιμούν σαν δήμαρχο, αλλά αντιθέτως τον κάνουν και πολύ μικρό σαν άνθρωπο.

Εκεί γνώρισα καλύτερα τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, που από τα πρώτα συμβούλια μου έδειξε πόσο με υπολογίζει σαν άνθρωπο κυρίως, σεβάστηκε τις απόψεις μου και καταλάβαμε σύντομα και οι δυο, ότι αυτά που μας ενώνουν είναι απείρως περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Πιστέψτε με ότι ακόμα και στις διαφωνίες μας, πάντα με συζήτηση μεταξύ μας, βρίσκουμε έναν κοινό τόπο.

Θυμάμαι ότι είχες προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μείωση τελών στη Βουλιαγμένη. Γιατί ζήτησες μείωση ειδικά για την Βουλιαγμένη;

Σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας αυτή γιατί ο κόσμος πρέπει επιτέλους να μάθει την αλήθεια.

Στη Βουλιαγμένη εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα καταστήματα που ανήκουν στο Δήμο, πλήρωναν ένα παράλογο ειδικό τέλος 3% επί του τζίρου, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καταστήματα ακόμα και της ίδιας δημοτικής ενότητας Βουλιαγμένης.

Ένα τέλος που εκτός από παράλογο δεν εντάσσεται στους κανόνες της ίσης μεταχείρισης προς όλους.

Θεωρώ λογικό λοιπόν να το ξαναπροσπαθήσω, θυμάστε ότι το πολεμούσα και παλιότερα στον πρώην δήμο Βουλιαγμένης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, και ευχαριστώ όλους τους συμβούλους, ακόμα και αυτούς που το είχαν επιβάλει τότε, που τώρα αγκάλιασαν την προσπάθειά μου αυτή και με την ψήφο των περισσοτέρων, καταργήθηκε.

Εδώ θα μου επιτρέψετε όμως να σας πω ότι δεν είναι το μόνο που έκανα σε αυτή την θητεία μου. Θα σας θυμίσω την μείωση των δημοτικών τελών και για τους κατοίκους της Βουλιαγμένης, πρόταση που έφερα στην οικονομική επιτροπή και με τη βοήθεια του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, αλλά και των υπολοίπων μελών της επιτροπής, περάσαμε.

Μείωση που έπρεπε να γίνει μιας και τα σκουπίδια δεν έχουν αντικειμενική αξία και άρα δεν μπορεί οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης να πληρώνουν παραπάνω από τις άλλες δυο ενότητες.

Πώς πιστεύετε ότι ψηφίζει ο κόσμος ή πως θα θέλατε να ψηφίζει;

Κοιτάχτε να δείτε, οι εποχές έχουν αλλάξει και ο κόσμος είναι πλέον πιο προσεχτικός και πιο επιλεκτικός.

Πιστεύω ότι η εποχή που ο κόσμος ψήφιζε κάποιον επειδή απλά τον γνώριζε ή επειδή κάτι είχε να περιμένει μετά, έχει περάσει.

Πιστεύω λοιπόν ότι ο κόσμος αυτή τη φορά θα ψηφίσει με γνώμονα την ηθική του κάθε υποψηφίου, την εντιμότητα αυτού και την εργατικότητά του.

Ο κόσμος δεν θέλει επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να πάνε τον δήμο μας ακόμα πιο πέρα, χωρίς εξαρτήσεις.

Ποια είναι τα προβλήματα του Δήμου που θεωρείτε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα;

Αυτή η ερώτηση αν θέλατε να σας απαντήσω αναλυτικά, θα έπρεπε να γεμίσετε όλη την εφημερίδα. Θα προσπαθήσω λοιπόν να σας αναφέρω τα σημαντικότερα και αυτά που πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

― Δεν μπορεί ένας παραλιακός δήμος σε κάθε βροχή να γίνεται λίμνη. Η έλλειψη αγωγών ομβρίων και η κακή συντήρησή των υπαρχόντων είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

― Η καθαριότητα θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι είναι σχεδόν ανύπαρκτη, όχι μόνο λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και γιατί η πλειοψηφία των οχημάτων μας είναι χαλασμένα και καμμιά προσπάθεια δεν έχει γίνει για την επισκευή τους.

― Οι διαβάσεις ΑμΕΑ είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες και αυτές που υπάρχουν μόνο διαβάσεις δεν μπορείς να τις πεις.

― Τα πεζοδρόμιά μας, όπου υπάρχουν, είναι σε πολλά σημεία παγίδες θανάτου για κάθε περαστικό.

― Το αιώνιο πρόβλημα των εκτός σχεδίου περιοχών, που κρατούν σε ομηρία δεκάδες συνδημότες μας και πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια λύση.

― Η σχολική στέγαση των παιδιών μας. Δεν μπορεί, το 2014, να έχουμε ακόμα κοντέινερ για τάξεις, μικρά παιδιά σε τραπεζαρίες, και να μιλάμε για σύλλογο διεκδίκησης του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Βούλας αντί να μιλάμε για σύλλογο 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Βούλας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να θίξω το θέμα των παραλιών μας, που κατά την γνώμη μου πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουμε να προστατεύσουμε και να τις αποδώσουμε στους δημότες μας ελεύθερες και καθαρές για όλους.

Κύριε Καραγιώργο σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ για το κάλεσμά σας, σε αυτή την συνέντευξη. Με τιμάτε που μου δώσατε την ευκαιρία να απευθυνθώ στους δημότες μας λίγο πριν τις εκλογές.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 331 guests και κανένα μέλος