Μέσα σε μια περίοδο κρίσης κατάφερε να πάρει πολλά λεφτά από τα ΕΣΠΑ και να κάνει ένα τεράστιο έργο



Tα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάλεσε την περασμένη Τρίτη ο επί σειρά ετών Δήμαρχος Βούλας Αγγελος Αποστολάτος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Απάντησε γιατί στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πανά, του οποίου έπλεξε το εγκώμιο, καυτηρίασε τις μεταγραφές σκοπιμότητας των υποψηφίων, κάτι που ο ίδιος το γεύθηκε στο παρελθόν, όπως τόνισε.

Εξήγησε γιατί δεν στηρίζει τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και όπως τόνισε το πρόγραμμα του Σπύρου Πανά είναι ιδιαίτερα αξιόλογο και “μακάρι να το υλοποιήσει”.

 

Στηρίζω Πανά

Ο Σπύρος Πανάς, μπορεί να ανήκει σε κάποιον πολιτικό χώρο, εμένα αυτό με αφήνει τελείως αδιάφορο. Με όλους τους πολιτικούς χώρους έχει υποχρέωση, και αυτό κάνει, να ζητά, να απαιτεί, να διεκδικεί, να μάχεται για το καλύτερο της πόλης. Δεν είναι σκέτη η Βούλα τώρα. Τώρα η περιοχή μας είναι ένα δαχτυλίδι, που πρέπει να μπούν 3 διαμάντια. Η Βούλα, το διαμάντι της Βούλας, της Βουλιαγμένης και της Βάρης - Βάρκιζας. Είναι ο καλύτερος, ο ωραιότερος και χωροταξικά και πολεοδομικά, Δήμος στην Ελλάδα.

Ο Πανάς δεν ήταν δήμαρχος τα προηγούμενα χρόνια. Ηταν Δήμαρχος σε μια περίοδο κρίσεως που κατάφερε μέσα σε 2,5 χρόνια να κάνει ένα έργο που κάποιοι δημοσιογράφοι από εδώ έλεγαν για μένα “ο δήμαρχος των έργων” και τώρα βλέπω ότι κάποιες εφημερίδες γράφουν πάλι ο Δήμαρχος των έργων για τον Πανά.

Μέσα σε μια περίοδο κρίσης κατάφερε όχι μόνο να πάρει πολλά λεφτά από τα ΕΣΠΑ, αλλά να ενώσει τους δήμους και να κάνει ένα τεράστιο έργο.

Δεν τον στηρίζω για ίδιον όφελος, όμως η εμπειρία μου των 12 ετών ως δημάρχου στη Βούλα, μου δίνει το δικαίωμα να κρίνω πρόσωπα και πράγματα.

Εγώ, κύριοι, εάν μπορέσει ο άνθρωπος αυτός και κάνει το 50% του προγράμματος που έχει εξαγγείλει θα είμαι ικανοποιημένος και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσει, γιατί είναι εγωιστής, είναι εργατικός και δουλευταράς.

Έχει πιάσει θέματα που πονούν, που τσούζουν. Έχει απόλυτο δίκιο για τη μη αλλαγή των χρήσεων γης, μιλάει ελεύθερα για τα 125 στρέμματα.

Δίνει προτεραιότητες σε περιοχές που μέχρι χθες ήταν υπανάπτυκτες, Κόρμπι, Χέρωμα. Ολοκλήρωσε το Γεν. Πολεοδομικό Σχέδιο Βάρης, ασφαλτοστρώνει δρόμους, αποτρέπει τους κινδύνους από πλημύρες στην περιοχή. Περπατάει, βλέπει, ακούει, ξέρει.

Τον θεωρώ τον καλύτερο από όλες τις υποψηφιότητες. Καταλληλότερο, εμπειρότερο, πιο δυναμικό, πιο διεκδικητικό από όλους τους άλλους.

Θα επικεντρωθώ και θα σταθώ στο θέμα σύγκρισης Πανά και Κωσταντέλλου.

Ο Πανάς είναι γέννημα θρέμα Βουλιαγμένης και κάτοικος Βούλας. Δεν υπάρχει τώρα εσύ είσαι Βουλιώτης, εγώ Βουλιαγμενιώτης κι ο άλλος Βαριώτης. Τώρα έχουμε έναν ενιαίο Δήμο.

Να δοθεί όνομα στον ενιαίο Δήμο

Κάνω μια παρένθεση για να πω ότι σ’ αυτόν τον ενιαίο Δήμο, θα πρέπει κάποια στιγμή να δοθεί μια ονομασία, είτε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου είτε με μια ψηφοφορία των δημοτών, μια κάλπη βάζοντας 10 ονόματα να δουμε ποιά ψηφίζουν. Έχουμε τόσους αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή που μπορούν να δώσουν το όνομά τους στον Δήμο. Αλλά τα 3Β δεν μου λένε τίποτα, απλώς μου θυμίζουν τα 3Δ Δημητριάδης...

Επανερχόμαστε στον Πανά. Βάση του έργου που έκανε, μου απέδειξε ότι έχει και εμπειρία, διότι ασκούσε διοίκηση, ήταν χρόνια αντιδήμαρχος. Όλοι αναφερόμαστε στη Βουλιαγμένη. Εγώ ζήλευα την Βουλιαγμένη. Προσπάθησα τουλάχιστον τον παραλιακό χώρο να τον “πλησιάσω”, εγκαταλείφθηκε βέβαια μετά. Μπήκε στις περιφέρειες, μπήκε στη Βούλα, του έκοψαν τη δημοτική αστυνομία και προσπάθησε εκ των ενόντων να κάνει έργο. Κι έκανε έργο, και στη Βούλα. Βλέπω εδώ στην οδό Υμηττού, που είχα φτιάξει την πλατεία. Την άφησε ο Μάντεσης και ξεράθηκε και πήγε ο Πανάς την καθάρισε, τη φύτεψε, την ηλεκτροδότησε κλπ.

Όσοι αγαπούν τη Βούλα - και εγώ σας μιλώ εντίμως, όχι αγαπώ, λατρεύω ολόκληρη την περιοχή γιατί κι εγώ γεννήθηκα στη Βάρκιζα και ανδρώθηκα στη Βούλα - αυτά τα συν του Πανά πρέπει να τα εκτιμήσουν.

Να πάω στην πλευρά του Κωνσταντέλλου. Καταρχήν τον απορρίπτω, επειδή ήταν ο συνδικαλιστής, που με την αρνητική του δράση συνέβαλλε στη διάλυση της Ολυμπιακής αεροπορίας. Πέραν του συνδικαλισμού όμως, τον θεωρώ βασικό υπεύθυνο, παράλληλα με την διοίκηση του Δήμου επί Μάντεση - την τελευταία 4ετία - για τη μη στήριξη των συμφερόντων του Δήμου στο παραλιακό μας μέτωπο. Και η μη στήριξη φαίνεται διότι δικαζόμαστε ερήμην. Πότε δεν ξέραμε την ημερομηνία, πότε πήγε ο αντίδικος και πήρε αναβολή και δεν την πληροφορήθηκε ο Δήμος, παρ’ όλο που του είχα στείλει χαρτιά, εδώ είναι ο φάκελος της αλληλογραφίας μου και στον Πανά τώρα τα έστειλα, αλλά ο Πανάς τον αξιοποίησε αμέσως.

Αυτό για μένα είναι το κυριότερο, το βασικότερο απ’ όλα για να μην πάρει ο Κωνσταντέλλος τη θέση του Δημάρχου Βούλας. Γνωρίζω πολύ καλά την οικογένειά του, δεν έχω να πω τίποτα, το μόνο ερωτηματικό που μου γεννάται τώρα τελευταία είναι το εξής: Αυτός έχει μια δουλεια· είναι πιλότος και ακριβοπληρωμένος πιλότος. Τι προτιμάει. Πώς θα ζήσει την οικογένειά του, το σπιτικό του; Με 2000 €, πόσο είναι ο μισθός του δημάρχου, θα αφήσει τις 15.000 που παίρνει; Και μη μου πείτε ότι θα κυβερνάει από κάποιο πιλοτήριο. Γιατί λέω ότι θα τη συνεχίσει την δουλειά του, έστω τμηματικά. Γι’ αυτούς τους λόγους, η δικιά μου άποψη, η δικιά μου εμπειρία λέει, ότι αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να πάει στον δήμο.

Και το τελευταίο, εγώ δεν θα ψήφιζα ποτέ ένα συνδυασμό, που αποτελείται – κατά ένα μέρος - από γυρολόγους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Θέλετε να τους κατονομάσω; (σ.σ. τους κατονόμασε, αλλά εμείς δεν θα τους αναφέρουμε αν και εν πολλοίς έχει δίκηο ο Αγγ. Αποστολάτος).

Να μιλήσουμε για τις θέσεις του Σπ. Πανά Το πρόγραμμα το οποίο έχει, το ρούφηξα, το διάβασα 10 φορές. Προσπάθησα να προσθέσω ένα ΚΑΙ, δεν έχω να προσθέσω τίποτα στο πρόγραμμά του. Του εύχομαι και όπου μπορώ να βοηθήσω, αν μπορώ να βοηθήσω, θα είμαι δίπλα του, γι’ αυτό το έργο. Αυτό το έργο είναι προς το συμφέρον όλων μας. Δεν αντιδικώ ούτε με την κίνηση του Δαβάκη, ούτε με καμία άλλη κίνηση, δεν κρίνω τους ανθρώπους, αλλά αυτοί πρέπει όλοι να στηρίξουν το έργο του Πανά. Κι απ’ την αντιπολίτευση μπορείτε να στηρίξετε ένα έργο. Μην παίρνουμε κακό παράδειγμα αυτό που γίνεται σήμερα στη Βουλή. Η Βούλα είναι μια πόλη, ένα σύνολο ανθρώπων, πέρα και μακριά από κάθε κόμμα. Μπορεί ο καθένας να ψηφίζει ότι θέλει, δικαίωμά του, σήμερα ψηφίζουμε Δήμαρχο.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ούτε με την περιφέρεια. Στηρίζω τον Πανά και τους συνεγάτες του. Και για να μην το τραβήξω παραπέρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ θα ευχαριστήσω τους πρώην συνεργάτες μου, υποψηφίους μου, που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Πανά, όπως είναι η Τζούλια Γερακιού, ο Γιάννης Κουρεμέτης, ο Βασίλης Παπαδόπουλος (τραπεζικός), ο Γιώργος Ρουμπέσης, ο Κίμων Αγιάμπασης και η αδερφή μου η Άννα Αποστολάτου. Ούτε τους είπα πήγαινε, ούτε μην πας. Και τη Σταματίνα Πανταζή που είναι στο τοπικό συμβούλιο.

Επίσης να ευχαριστήσω τον Πέτρο Θανόπουλο, τον Ανδρέα Αγγελιδάκη και τη Δήμητρα Σουτόγλου από τη Βάρη που και οι 3 είναι έντιμοι σοβαροί και αγαπούν την πόλη. Και γενικά για να μην αποτελεί εξαίρεση και όλο του το ψηφοδέλτιο. Τους εύχομαι να πετύχουν στο έργο τους, να βοηθήσουν τον Δήμαρχο να κάνει αυτό το έργο που οραματίζεται.
 
 
Ανταποκριτής της ΕΒΔΟΜΗΣ, ο Μιχάλης Στεφανίδης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 314 guests και κανένα μέλος