Εκατοντάδες δημότες παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού και την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένη Δόγκα στην κεντρική πλατεία της Βούλας.

Ο Δημοσθένης Δόγκας, με ένα άλλο πνεύμα πολιτικής, ξέφυγε από το ξύλινο πλαίσιο των προεκλογικών ομιλιών, δεν παρασύρθηκε από τις παλαιού τύπου προεκλογικές ομιλίες και παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόγραμμα, που κατέθετε προτάσεις και έδινε λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα της πόλης, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με χειροκροτήματα.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης ανέπτυξε τους άξονες της αυτοδιοικητικής του πρότασης, ενώ παρουσίασε την ομάδα των υποψηφίων που πλαισιώνουν τη “Δημοτική Βούληση”. Ολοι τους νέα πρόσωπα, που στελεχώνουν με όρεξη και κέφι το συνδυασμό, που όπως είπε ο Δημοσθένης Δόγκας, «μου βγήκε το λάδι να τους βρω γιατί δεν χρησιμοποίησα παλιά και φθαρμένα υλικά».

Ετσι, το πνεύμα του κεντρικού συνθήματος της Δημοτικής Βούλησης, “Τώρα ανανέωση παντού!”, αποτυπώνεται στο ανθρώπινο δυναμικό που θα κληθεί να το υλοποιήσει, πέραν των προτάσεων για ένα δημοτικό πρόγραμμα. Πρόκειται για την πιο δυναμική και νεανική δημοτική ομάδα της πόλης!

Σημείωσε ακόμη ο Δημοσθένης Δόγκας ότι “θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα Δήμο Πρότυπο, με τη Βούληση και το Σθένος να είναι παράδειγμα προς μίμηση σε θέματα αξιών, κοινωνικής συμπεριφοράς, αλλά και ορθής διαχείρισης ανθρώπινων πόρων”. Στις προγραμματικές προτεραιότητες της Δημοτικής Βούλησης είναι να ξεκινήσει μία εκστρατεία για να γίνουν δημότες οι περίπου 50.000 κάτοικοι της περιοχής, κάτι που θα δώσει επιπλέον διαπραγματευτική ισχύ στη Δημοτική Αρχή στις διεκδικήσεις της.

dogas-milaeiΕξαπολύοντας επίθεση στο διοικητικό σύστημα του παρελθόντος, τόνισε ότι: “ο Δήμος μας, η χώρα μας χρειάζεται πολλά, χόρτασε όμως από δύο πράγματα, από αποτυχημένους συνδικαλιστές σε αξιώματα και ανθρώπους λιγόψυχους”. “Αυτοί δεν στάθηκαν ικανοί στο ύψος που απαιτούσαν οι περιστάσεις”.

Εκθέτοντας τις προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού, ο Δημοσθένης Δόγκας μίλησε εκτενώς για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα οποία χαρακτήρισε “διαφυγόντα κέρδη”, ενώ δήλωσε ότι η Δημοτική Βούληση πρεσβεύει την αρχή “αυτός που ανακυκλώνει σωστά επιβραβεύεται”.

Ως προς το οδικό δίκτυο του Δήμου, κατηγόρησε τις μέχρι σήμερα δημοτικές διοικήσεις ότι δεν διέθεταν “Δημοτική Βούληση” για αγωγούς ομβρίων, για άσφαλτο χωρίς λακκούβες, για σωστή προσαρμογή των καπακιών της ΔΕΗ. “Υπάρχει η πλατεία Γ. Δόγκα πιο κάτω για να δει κανείς τη δική μας δουλειά” υπογράμμισε ο ομιλητής, για να συμπληρώσει πως “η αναβάθμιση του οδικού δικτύου θέλει αγώνες, παραστάσεις στην Περιφέρεια, διάφανη διεκδίκηση κονδυλίων με μεγάλο διαγωνισμό, με πενταετές πλάνο”.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στο ζήτημα της ασφάλειας, προτείνοντας τη θέσπιση και στελέχωση μιας Δημοτικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Κανόνων Ασφαλείας, που θα έχει ως αρμοδιότητα την επιτήρηση κανόνων ασφαλείας στους δημόσιους χώρους (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, παιδότοποι, πλατείες κ.λπ.), θα περιφρουρεί τη δημοτική περιουσία και θα εξυπηρετεί τους δημότες. Στο πλαίσιο της ασφάλειας άλλωστε ο Δημοσθένης Δόγκας ενέταξε το φωτισμό των πλατειών και όλων των δημόσιων χώρων με οικονομικούς λαμπτήρες νέας τεχνολογίας.

Επιπλέον, ο Δημοσθένης Δόγκας επεξήγησε το λογότυπο του συνδυασμού του, τονίζοντας ότι «το μπλε χρώμα συμβολίζει την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την πολιτική της γαλάζιας ανάπτυξης, το πράσινο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με πολιτική αναδάσωσης όλων των ορεινών εκτάσεων, ενώ το κίτρινο συμβολίζει τον ήλιο που λούζει τον τόπο μας και με τη σκέψη της αξιοποίησης όλων των εναλλακτικών πηγών ενέργειας”.

Ιδιαίτερα στάθηκε, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και ανάπτυξης. Μίλησε για κοινωνικό παντοπωλείο και εστιατόριο, την ιδέα ίδρυσης μιας κοινωνικής λαϊκής αγοράς, αλλά και τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στο Δήμο στη βάση του εθελοντισμού.

Περαιτέρω, ανέλυσε τις θέσεις του για το περιβάλλον, από τις οποίες ξεχωρίζουν το “δάσος του δημότη” αλλά και η τοποθέτηση κάδων κομποστοποίησης σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, ο υποψήφιος της Δημοτικής Βούλησης ανέφερε την ίδρυση δημοτικής βιβλιοθήκης, τη θέσπιση γιορτής της πόλης (“Απολλώνια”) αλλά και την έμπρακτη στήριξη των Σωματείων της περιοχής.

dogas-voulaΕιδική μνεία έκανε ο Δημοσθένης Δόγκας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας ως βασικού πυλώνα του προγράμματος που καταθέτει ενόψει των εκλογών η Δημοτική Βούληση. “Υπάρχει μια θέση στον τόπο αυτό για καθέναν από μας που δίνει τη μάχη και που θέλει να ζήσει εδώ και να δημιουργήσει”, είπε για να εισπράξει το χειροκρότημα του νεανικού κατά πλειοψηφία ακροατηρίου. Ανέλυσε τις λεπτομέρειες μιας τουριστικής εκστρατείας με εξωστρέφεια, που θα κάνει την περιοχή ακόμη πιο γνωστή και αγαπητή.

Η ομιλία του Δημοσθένη Δόγκα συνεχίστηκε με μια ολοκληρωμένη πρόταση που έχει επεξεργαστεί ο συνδυασμός για την ανάπλαση των πλατειών σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη, όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων και η δημιουργία υπόγειων παρκινγκ που θα μεγαλώσουν τον ωφέλιμο χώρο για τους δημότες και τους επισκέπτες.

Κλείνοντας, ο Δημοσθένης Δόγκας τόνισε ότι “η Ανανέωση είναι μέσα μας έμφυτη και είναι καθολική - Τώρα ανανέωση παντού - οι νέοι δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης, ξεσηκώνοντας το χειροκρότημα και τις επευφημίες των συγκεντρωμένων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε ανοιχτή δεξίωση στην πλατεία της Βούλας. Δεξιά οι υποψήφιοι.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 543 guests και κανένα μέλος