Εγκαινιάστηκε και επίσημα, την Κυριακή 27 Απριλίου, το Δημοτικό - Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης του Κορωπίου στην Πλατεία Ελευθερίας (έναντι Δημαρχείου). Η βροχή δεν πτόησε τους πολίτες να παρασταθούν στα εγκαίνια, καθ’ ότι το Δημοτικό Ιατρείο είναι πολύ σπουδαίο για την εποχή της κρίσης και για το Κορωπί, γιατί έχει μεγάλη ανεργία.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Νικόδημος, εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου.

Μετά την θρησκευτική τελετή ο πατέρας Νικόδημος με δυο λόγια μεστά επεσήμανε ότι η κρίση ανέδειξε και κάτι καλό: την ανάγκη για σεβασμό στον άνθρωπο. Το σεβασμό στον άνθρωπο, που είναι η πρώτη αξία και πρέπει να εκφράζεται με έμπρακτο τρόπο. Στον τομέα της υγείας πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, εθνικότητας, οικονομικής κατάστασης, είτε βρισκόμαστε σε καιρό κρίσης, είτε σε περίοδο ευημερίας.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Κρωπίας, είναι πρωταγωνιστής στον τομέα της εθελοντικής ιατρικής βοήθειας, αφού έχει στο Δήμο δημιουργήσει τρία δημοτικά ιατρεία (Αγ. Μαρίνα, Κίτσι και κέντρο Κορωπίου). Πρωταγωνιστές όμως είναι και οι εθελοντές γιατροί που τα έχουν πλαισιώσει και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κόλλιας.

Ακολούθησε ο Δήμαρχος Δημήτριος Κιούσης, ο οποίος εξέθεσε τους λόγους που έγιναν τα επίσημα εγκαίνια: «Η σημερινή εκδήλωση των επίσημων εγκαινίωντου Δημοτικού-Κοινωνικού Ιατρείου πόλεως Κορωπίου ήταν η εκπλήρωση ενός ηθικού χρέους του δήμου τόσο απέναντι στους ιδρυτές και χρόνιους εμπνευστές του, εθελοντές ιατρούς, δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες μας όσο και στους δημότες που στήριξαν αυτές τις δομές και εδώ και στην Αγία Μαρίνα (εγκαινιάστηκε επίσημα τον Μάρτιο του 2014 το Παράσχειο Δημοτικό-Κοινωνικό Ιατρείο) και στο Κίτσι με την συμμετοχή, τις δωρεές, τη συνεχή αποστολή υλικού (φάρμακα και υγειονομικό υλικό). Η κίνηση αυτή συμβολίζει επίσης α) την ισχυρή βούλησή μας να φέρουμε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την επαναθεμελίωση του συστήματος υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλισης που έχει καταρρεύσει με μεγάλες συνέπειες στην πλειοψηφία των πολιτών που έχουν βιαίως φτωχοποιηθεί β) την πολιτική μας βούληση να αναδείξουμε το ρόλο των Πρωτοβάθμιων Οργανισμών Αυτοδιοίκησης ως φορέων περισσότερο οργάνωσης της πρόληψης της υγείας όχι να υποκαθιστούν κρατικές αρμοδιότητες.Εμείς, ως δημοτική αρχή, προωθήσαμε πολιτικά τις διαχρονικές δεσμεύσεις μας για την ίδρυση και λειτουργία δημοτικών ιατρείων και αυτό είναι σημαντικό σε μια περίοδο που προέχει να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες που υποφέρουν».

Αναφερόμενος στις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις στον χώρο της υγείας υποστήριξε ότι δεν έχουν πείσει και έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους πολίτες καιστις προσπάθειές του Δήμου μας να βοηθήσουμε τους πολίτες μας. Επισήμανε μάλιστα το πρόβλημα του πλαφόν συνταγογραφήσεων που προέκυψε και για να λυθεί χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας συνεχούς πίεσης και αποστολής επιστολών! Για ένα αυτονόητο ζήτημα.

Ο Δ. Κιούσης ενημέρωσε για τους στόχους της δημοτικής αρχής που είχαν τεθεί το 2011-2012. Πρώτο μέλημα ήταν η δημιουργία δημοτικής δομής Πρόληψης της Υγείας και σταδιακά η ενοποίηση των δομών και πολιτικών για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η ίδρυση Δημοτικής Επιτροπής Υγείας μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής εξέφρασαν αυτή την ενοποίηση και τον συντονισμό της κοινωνικής πολιτικής και της λειτουργίας των υπαρχόντων και των νέων κοινωνικών δομών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικά-Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικό Φαρμακείο).

Ο Δήμαρχος μίλησε με θερμά λόγια για τους ιδρυτές των Ιατρείων ιδιαίτερα για τον καρδιολόγο Αντώνη Γεωργάκη, τον ιατρό, πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Σπύρο Κόλλια, τον ορθοπεδικό Ελευθέριο Ντούνη και την ιατρό των Δημοτικών Ιατρείων, παθολόγο Μαρία Κόλλια. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους ιατρούς, οδοντιάτρους (που συμμετείχαν σε πρόγραμμα πρόληψης του δήμου) και τους φαρμακοποιούς του Κορωπίου που έχουν βοηθήσει αποφασιστικά. Ενώ και πάλι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δωρητή Σάββα Παράσχη.

Ο Δ. Κιούσης αναφέρθηκε και στο διαχρονικό διαδημοτικό αίτημα για την ίδρυση και λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής στα Μεσόγεια. Υπενθύμισε το ψήφισμα του Νοεμβρίου 2011 -που έφερε με εισήγησή της η δημοτική αρχή Κρωπίας- το οποίο προκρίνει τη διαδημοτική συνεργασία, τη συναίνεση της αιρετής περιφέρειας Αττικής ενώ θέτει αντικειμενικά κριτήρια για την κατάλληλη επιλογή θέσης κοντά σε μέσα σταθερής τροχιάς. Υποστήριξε ότι είναι εφικτός ο στόχος αυτός. Η πρόταση του καρδιολόγου Αντώνη Γεωργάκη (αγωνίζεται πολλά χρόνια για την ίδρυσή του)θα αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, με μεταφορά δηλαδή κλινικών από άλλα κεντρικά νοσοκομεία των Αθηνών. Και κατέληξε : Θα διεκδικήσουμε το Νοσοκομείο.
 




Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αιρετοί, αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης (υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής) Μανώλης Γρινιεζάκης, Θοδωρής Γρίβας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Πολίτης, ο γραμματέας του Δ.Σ και δημοτικός σύμβουλος Θεοφάνης Μιχαιρίνας, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός και δημοτική σύμβουλος Αδαμαντία Μάλλιου, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός Νίκος Γιαννάκος, η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος, Γεωργία Θεοχάρη Μπούτση, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος Ελένη Αδάμ, ο «νέστωρ» του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, δημοτικός σύμβουλος Σωτήριος Λάμπρου, το προσωπικό των δημοτικών ιατρείων, η ιατρός Μαίρη Κόλλια, μέλη και εθελοντές του Σφηττός και προεδρεία τοπικών συλλόγων. Από τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι : Με το «Κορωπί –Νέο Ξεκίνημα», Ελένη Παπαμιχάλη-Αδάμ, Στέλλα Αθανασίου, Αμαλία (Εμμυ) Γκιόκα, Σωτήριος Γκλιάτης, Λάμπρος Γκοτζαμάνης, Μαργιέττα Φραγκογιάννη-Δημοπούλου, Δώρα Καλιαμβάκου, Ιωάννης Καπερώνης, Γεώργιος Κάραλης, Κωνσταντίνος Κιούσης, Κωνσταντίνος Κωνσταντάας, Αγκη Λειβαδίτου, Δημήτρης Λέκκας, Αγγελική Ντούνη- Μαρκαντώνη, Κωνσταντίνος Μηλόπουλος, Δήμητρα Μιχαιρίνα, Γεράσιμος Ντούνης, Σταμάτιος Ντούνης, Ιωάννης Ξουρίκης, Δημήτριος Πιέτρης, Ευγενία Σαλαώρα. Από την «Πρωτοβουλία Πολιτών» παρευρέθηκε ο κ. Σταύρος Γεωργέλλης και από τον περιφερειακό συνδυασμό «Αττική 180°» με επικεφαλής υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τον κ.Γεώργιο Κουμουτσάκο, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κα Γεωργία Κόγκα-Γιαννίτσα και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον ίδιο συνδυασμό, κ.Ευστάθιος Μιχαλόπουλος.



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 305 guests και κανένα μέλος