Μια πρωτοβουλία από την υποψήφια δήμαρχο Αθηνά Κιούση

H Πρωτοβουλίας Πολιτών Κορωπίου με υποψήφια δήμαρχο την Αθηνά Κιούση, πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα: Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανεργία, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου την Κυραική 6 Απριλίου.

Ηταν μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, που δεν έτυχε, της συμμετοχικής αποδοχής.

Παραστατικά και αμείλικτα για την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, τα νούμερα που παρουσίασε ο Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής, διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. 37 δις χάθηκαν την τριετήα 2010 - 2013. 4 δις έχασαν οι επιχειρήσεις

― 30% μειώθηκε η κατανάλωση.

― 25 - 30% μειώθηκε ο μέσος μηνιαίος μισός.

― 230.000 επιχειρήσεις έκλεισαν.

Το πρόγραμμα οδηγεί σε εικόνες της Βόρειας Αφρικής. Τελευταία επικουρική σύνταξη θα είναι το Δεκέμβριο του 2014! Χρειάζονται 20 με 22 χρόνια για να φτάσουμε στο επίπεδο του 2009!

Εάν δεν αναθεωρηθεί η συνθήκη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Αναφέρθηκε ειδικότερα σε λύσεις που μπορούν να δώσουν οι Δήμοι μέσα από μελέτες σε τοπικό επίπεδο.

Στη συνέχεια μίλησε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γ. Κατρούγκαλος, με σαφή τρόπο για το “μνημονιακό παρασύνταγμα” και την αναγκαιότητα για θεμελίωση νέων ριζοσπαστικών προτάσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο.

“Η Ελλάδα μοιάζει με τη Χιλή του Πινοσέτ. Οι αλλαγές επιβλήθηκαν από έξω και όχι εκ των έσω”, τόνισε.

Η απάθεια είναι ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος, τόνισε και ο φόβος ο οποίος κυβερνά. Μοιάζει με την “Ηθική του σκλάβου” κατά τον Νίτσε.

Ο Ν. Σκορίνης εκ μέρους της ΓΣΕΒΕ εξέφρασε τους φόβους του ότι μέχρι το τέλος του έτους το 25% των μικρών επιχειρήσεων, που έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα, θα έχουν κλείσει απλά και μόνο λόγω του φορολογικού συστήματος. Μίλησε για σεισάχθεια στα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να μην πεθάνουν άλλες επιχειρήσεις. Βέβαια, όπως είπε, στόχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι να βγάλει 200.000 επιχειρήσεις ακόμη οφ.

Από την μεριά της ΠΠΚ η υποψήφια δήμαρχος Κορωπίου Αθηνά Κιούση πρότεινε απλές και ουσιαστικές λύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας με ενεργοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και μπροστάρη τον Δήμο.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.

http://www.protoboulia.gr/

Ολο το πάνελ σε φωτογραφικό στιγμιότυπο.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://el-gr.facebook.com/protoboulia

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 306 guests και κανένα μέλος