dogas-omilonO  υποψήφιος δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας απεδείχθη πολύ καλός ομιλητής και κατέρριψε το “αμάρτημα” του νεαρού και “άψητου”.

Με άνεση, χωρίς να είναι κολλημένος στο χαρτί, μίλησε χωρίς να κομπιάζει· με ρητορική, ευθύτητα και ειλικρίνεια. Και το πολυπληθές κοινό του, το ανταπέδωσε με την ενεργό συμμετοχή του και το συχνό και θερμό χειροκρότημα.

Η εκδήλωση της Κυριακής 30 Μαρτίου, ανέβασε ψηλά τον πήχυ του.“Τώρα ανανέωση παντού!”

dogas-ypochifioiΣτην έναρξη της ομιλία του, αφού ανέβασε στο ίδιο βάθρο τους υποψηφίους του, έκανε μία αναφορά στους διαξιφισμούς δύο αντιπάλων υποψηφίων δημάρχων: του Δημάρχου Σπύρου Πανά και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, τονίζοντας ότι “αμφότεροι οδηγούν την προεκλογική αντιπαράθεση σε επίπεδο που δεν συνάδει με την υψηλή πολιτισμική στάθμη και την κουλτούρα των κατοίκων των 3Β”, καλώντας τους να ασχοληθούν με τα πραγματικά dogas-kosmos2προβλήματα του Δήμου, αφήνοντας στην άκρη τους λαϊκισμούς.

Στη Βάρη, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη, μας ενώνει η ίδια Δημοτική Βούληση:

l για τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου του τόπου μας, τη βελτίωση του περιβάλλοντος,

l για την εξασφάλιση του ανθρώπινου χαρακτήρα του Δήμου μας, με τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την αθλητική ανάπτυξη,

l   την υποστήριξη και την εξέλιξη του κοινωνικού προσώπου του Δήμου, καθώς και τη βιώσιμη ανάπτυξη της δημοτικής και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.

Ο επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης” ανέφερε τους τρεις τομείς δράσης της αυτοδιοικητικής του πρότασης:

1) Κοινωνική Πολιτική,

2) Περιβαλλοντική και Πολιτιστική - Αθλητική Μέριμνα και

3) Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της διαφάνειας, ζητώντας “μεγάλους ανοιχτούς διαγωνισμούς και διαφάνεια στην εφαρμογή τους, για να δοθεί ένα τέρμα στην κατάτμηση και απευθείας ανάθεση των δημοτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατασπατάληση των δημοτικών εσόδων και την υπερχρέωση των δημοτών”.

Ο Δημοσθένης Δόγκας υπογράμμισε την αντίθεση του συνδυασμού στην αλλαγή χρήσεων γης, όπως προωθείται από το κατατεθειμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο “όχι μόνο απειλεί το θεσμικό καθεστώς της κηπούπολης στη Βούλα, αλλά ανοίγει συνολικά το δρόμο για την εμπορευματοποίηση εκτάσεων του Δήμου μας”.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού του περιλαμβάνεται ακόμη η απελευθέρωση των ακτών σε όλο το παραλιακό μέτωπο με παράλληλη απόδοσή τους στη διαχείριση του Δήμου, εξοικονόμηση ενέργειας με δημοτικό φωτισμό χαμηλής κατανάλωσης και δημιουργία βοτανικού κήπου. Aναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαία βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών της πόλης, δίνοντας έμφαση σε παρεμβάσεις για την ασφάλεια πεζών και ποδηλατών.

Ανακοίνωσε την πρόταση του συνδυασμού για έκδοση Ενιαίας Κάρτας Δημότη που θα παρέχει ίσα δικαιώματα για τους κατοίκους σε όλες τις δημοτικές παροχές.

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ο Δημοσθένης Δόγκας τόνισε: «Η Αυτοδιοίκηση, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αποτελεί και θα πρέπει να αποτελέσει ακόμη περισσότερο ένα κοινωνικό στήριγμα για όλους, ιδιαίτερα για τις πλέον ευπαθείς ομάδες. Έτσι, ενισχύουμε τα προγράμματα των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), και προτείνουμε τη μείωση ή κατάργηση των συνδρομών για δημοτικές υπηρεσίες, όπως τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τις αθλητικές δραστηριότητες, και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών (ΚΔΑΠ)».

Από τα θέματα παιδείας, ο Δημοσθένης Δόγκας, ξεχώρισε ως πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου Βούλας, την εξεύρεση κτιρίου για το 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας καθώς και τη βελτίωση του υπαρχουσών υποδομών. Ως ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί στους πρώτους μήνες της δημοτικής περιόδου ο Δημοσθένης Δόγκας έθεσε την ίδρυση Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Ακόμη, πρότεινε τη διαφανή και ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων της περιοχής, εξαγγέλλοντας και προγράμματα μαζικού αθλητισμού για τους δημότες.

Έμφαση έδωσε στην προστασία και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων. “Προγραμματίζουμε την αναστήλωση και προστασία του ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, αλλά και την ανάδειξη και προβολή όλων των αρχαιοτήτων στο Δήμο μας”τόνισε, προσθέτοντας την πρόταση για έκδοση χάρτη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής. Εξέφρασε την πρόθεση ίδρυσης Δημοτικού Ωδείου.

Τάχθηκε υπέρ των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που προωθούν την επιχειρηματικότητα σε όφελος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει ο συνδυασμός στον εθελοντισμό, σημειώνοντας ότι “αποτελούμε μέρος ενός μεγάλου συνόλου που εξυπηρετεί αποκλειστικά το κοινό καλό και τίποτα άλλο”. Τάχθηκε υπέρ της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τα Τοπικά Συμβούλια και την Επιτροπή Διαβούλευσης.

Δεσμεύτηκε για διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων για κρίσιμα θέματα. Τέλος, υποσχέθηκε ηλεκτρονική διαφάνεια για τις δημοτικές αποφάσεις.

Στη συνεχεία, ο Δημοσθένης Δόγκας στάθηκε στους στόχους ανά δημοτική ενότητα που θα προωθήσει η “Δημοτική Βούληση” από τη θέση της Δημοτικής Αρχής.

Α. Βάρη

Στη Βάρη, που είναι η περιοχή με τα σημαντικότερα προβλήματα υποδομών και υστερεί σε σχέση με τις άλλες δημοτικές ενότητες, τουλάχιστον μέχρι τώρα, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

Έτσι, είναι μεγάλη η ανάγκη για την πόλη να υλοποιηθεί επιτέλους το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, με την ένταξη όλων των περιοχών και να υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών. Η Δημοτική Βούληση αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε εξωθεσμικές παρεμβάσεις, που αλλοιώνουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Για όλες τις νέες περιοχές της Βάρης, Ασύρματο, Μηλαδέζα, Λαθούριζα, επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν εργασίες οδοποιίας, να προβλεφθούν οι ελεύθεροι χώροι, αλλά και να κατασκευαστούν παιδικές χαρές.

Είναι σθεναρή η βούλησή μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προς κάθε κατεύθυνση για να βρεθεί οριστική λύση για το Χέρωμα, που ταλανίζει τόσα χρόνια τους κατοίκους της περιοχής.

Για την ανατολική παραλία της Βάρκιζας είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη η μεταβίβαση της διαχείρισής της στον Δήμο, για ελεύθερη πρόσβαση στους δημότες και τους επισκέπτες, καθώς και η αυστηρή ματαίωση κάθε σχεδίου εμπορευματοποίησης από ιδιωτικά συμφέροντα.

Β. Βούλα

Για την πόλη της Βούλας, πρώτη προτεραιότητα στην οποία έχω ήδη αναφερθεί είναι η διατήρηση του χαρακτήρα της ως «Κηπούπολης», χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στις χρήσεις γης. Παράλληλα, η ίδρυση του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου και του 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας αλλά και η αναβάθμιση του Γραφείου Συμβουλευτικής κι Επαγγελματικού Προσανατολισμού έχουν επισημανθεί στο πλαίσιο των γενικών εκστρατειών για την παιδεία στον Δήμο μας.

Η οριστική απελευθέρωση της Β’ πλαζ Βούλας είναι πλέον επιβεβλημένη. Ο πλήρης καθαρισμός η ανακαίνισή της και η απόδοσή της στους δημότες μας και στους κατοίκους του λεκανοπεδίου θα είναι από τις πρωταρχικές μας προτεραιότητες.

Η Δημοτική Βούληση θα διεκδικήσει, εκ μέρους των δημοτών της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, τα οικόπεδα της παραλιακής ζώνης που διεκδίκησε δικαστικά η εταιρία-φάντασμα ΜΕΕΚΒ (Μετοχική Εταιρία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας), αλλά και την αποτροπή της απόδοσης των 12 εκατομμυρίων ευρώ στους κληρονόμους της.

Ο Δήμος οφείλει να είναι και θα είναι συμπαραστάτης στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, το οποίο θα πρέπει να διατηρήσει το Δημόσιο χαρακτήρα του, βελτιώνοντας τις συγκοινωνίες από και προς το νοσοκομείο, αυξάνοντας συγχρόνως την προβολή του σημαντικού του ρόλου για την Βούλα και όλα τα νότια προάστια.

Τέλος σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος η Δημοτική Βούληση θα προβεί, σε συνεργασία με το εθελοντικό της δυναμικό και άλλους ευαισθητοποιημένους φορείς, στην Αναδάσωση και την προστασία του βουνού.

Γ. Βουλιαγμένη

Για την πόλη της Βουλιαγμένης, υποστηρίζουμε σθεναρά τη διατήρηση της χρήσης γης ακριβώς όπως έχει στον Αστέρα, το λόφο του Ορφανοτροφείου. H Φασκομηλιά, χωρίς καμία διαφοροποίηση της υπάρχουσας κατάστασης. Διαφωνούμε ριζικά με την τσιμεντοποίηση του Αστέρα, (που θα επέλθει με τα σχέδια για ανέγερση 40.000 τ.μ. νέων κτισμάτων) και ζητούμε την απόρριψη του εγκριθέντος ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου).

Αρνούμαστε ξεκάθαρα την οποιαδήποτε οικοδομική, εμπορική ή άλλη αξιοποίηση των προστατευόμενων περιοχών της Βουλιαγμένης, που σήμερα αποτελούν πευκοδάσοι και κοινόχρηστους χώρους.

Αναδεικνύουμε το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, συμβάλλουμε στη χρηματοδότηση και την αναστήλωσή του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, και ζητούμε να αποδοθεί στο Δήμο, στους δημότες μας και στους πολίτες όλου του κόσμου, απελευθερωμένο από τις σημερινές του περιφράξεις. Επιπρόσθετα, αναδεικνύουμε και όλες τις άλλες αρχαιότητες της περιοχής (Καβούρι, αρχιερατική κατοικία), που λόγω έλλειψης πόρων παραμένουν θαμμένες στο έδαφος.

Ακόμη και στην Βουλιαγμένη χρειάζεται εκσυγχρονισμός σε υποδομές όπως πεζοδρόμια, παιδικές χαρές, αλλά και στις πλαζ που εξυπηρετούν τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης.

Το δημαρχιακό κτίριο που αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης, είναι για εμάς φανερό ότι χρειάζεται διατήρηση και επισκευή και όχι παραχώρηση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, που επιχειρήθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Είναι απαραίτητο, τέλος, να διαφυλάξουμε τη φυσική ομορφιά της Λίμνης Βουλιαγμένης, η οποία έχει ανακηρυχθεί μετά τις προσπάθειες του καθηγητή Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Χρ. Διονυσόπουλου ως περιοχή Natura 2000 και ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Δημοκρατία και συμμετοχή

Η Δημοτική Βούληση Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης δίνει προτεραιότητα στον εθελοντισμό και επιβραβεύει την εθελοντική συμμετοχή και προσπάθεια των δημοτών. Τα στελέχη της και ο επικεφαλής της Δημοσθένης Δόγκας δίνουν το παράδειγμα μέσα από την προσωπική στάση ζωής τους.

Κλείνοντας τόνισε ο Δ. Δόγκας: «Περισσότερο από όλα μας εμπνέει ο ίδιος ο τόπος μας. Και θα ασχοληθούμε μαζί του με αγάπη και ευαισθησία. Με ευθύνη και ευθύτητα. Χωρίς κρυμμένα κίνητρα. Στα στοιχεία του τόπου μας άλλωστε βασίζονται και τα χρώματα του λογότυπου του συνδυασμού μας. Θυμίζοντάς μας τις απλές χαρές της ζωής για τις οποίες πρέπει όλοι να παλέψουμε: Τη θάλασσα. Τη γη μας. Το φως, που μας δίνει ζωή.»

Τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος ΒΒΒ και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Βούλας, Ανδρέας Κάσδαγλης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, Γιάννης Νιτερόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Βούλας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Κιούκης, η πρώην αντιδήμαρχος Βάρης, Δήμητρα Σουτόγλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αντώνης Γάκης, ο εμπειρογνώμονας του Δήμου 3Β σε θέματα αρχαιολογίας και ιστορίας, Χρήστος Διονυσόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Γιάννης Παναγόπουλος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 guests και κανένα μέλος