Προτάσεις από τους υποψήφιους περιφερειάρχες Αττικής



Hμερίδα με τίτλο «Αστυνομία – Τοπική Αυτοδιοίκηση: κοινός παρανομαστής ο πολίτης» και ευρωπαϊκά πρότυπα, διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, την Παρασκευή 21 Μαρτίου, όπου παρευρέθηκαν πολλοί υποψήφιοι και νυν αυτοδιοικητικοί, που κατέθεσαν και προτάσεις.

Ανάμεσά τους και οι υποψήφιοι περιφερειάρχης Αττικής, οι οποίοι έκαναν παρέμβαση.

Ο περιφερειάρχης και ξανά υποψήφιος Γιάννης Σγουρός, η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Γιάννης Σγουρός τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι Αστυνομικοί μας θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερο αποτελεσματικοί, αν είχαν εδώ και χρόνια απαλλαγεί από αρμοδιότητες, που θα μπορούσε κάλλιστα να ασκήσει η Αυτοδιοίκηση. Όπως γίνεται άλλωστε σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη χώρα μας όμως ακολουθούμε την αντίθετη πορεία. Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης αποδυναμώνεται αντί να ενισχύεται. Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι κραυγαλέο παράδειγμα αυτής της πρακτικής».

 

Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Αστυνομίας με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, της επιχειρηματικότητας και της ασφάλειας των πολιτών.

Την αυστηροποίηση του πλαισίου που δίνονται οι άδειες οδήγησης

Τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στην πόλη,

Την επιστροφή του αστυνομικού της γειτονιάς

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη μάστιγα των ναρκωτικών, η Ρένα Δούρου επεσήμανε τη σημασία της γνώσης που πρέπει να αποκτήσουν οι πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η καλύτερη μεθαδόνη είναι η πρόληψη».

Ο Γιώργος. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Εγκληματικότητας -που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί- επιβάλλεται επιτέλους να λειτουργήσουν και να παράξουν με συστηματικό τρόπο χρήσιμο συμβουλευτικό υλικό ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα πρόληψης της παραβατικότητας και να προστατεύσουν τους συμπολίτες μας και ιδίως τα παιδιά μας.

«Τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου θα βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής», δήλωσε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 157 guests και κανένα μέλος