Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. Σγουρό, η σύμβαση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ρ. ΞΕΡΕΑ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»,το οποίο χρηματοδοτείταιαπό το Ε. Π. «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη», προϋπολογισμού 6.098.319,32 Ευρώ (με ΦΠΑ). To αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει τα έργα διευθέτησης της υφιστάμενης κοίτης του ρέματος “Ξερέας” Δ. Κρωπίας Αττικής στο κατάντη τμήμα του μήκους 1557,0m με την εφαρμογή των κατάλληλων διατομών κατά περίπτωση, με σημαντικότερα τα παρακάτω.

i)       Τραπεζοειδής διατομή επενδεδυμένη με συρματοκιβώτια πάχους, μεταβαλλόμενων διαστάσεων πλάτους σε συνολικό μήκος 1300 m.

ii)      Δέκα συνολικά τεχνικά διάβασης (τρίδυμος κλειστός αγωγός ορθογωνικού τύπου) συνολικού μήκος 20m.

iii)    Καθ’ ύψος επέκταση του υφιστάμενου τεχνικού διάβασης, μήκους L=30m, επί της παραλιακής οδού Αθηνών– Σουνίου.

iv)     Έργα συναρμογών μεταξύ τραπεζοειδών διατομών και τεχνικών διάβασης με τοίχους αντιστήριξης, σε συνολικό μήκος 200m.

Παράλληλα προβλέπεται ειδικό έργο (αγωγός αποχέτευσης) για την αποχέτευση της περιοχής στην δεξιά ως προς τη ροή πλευρά ανάντη του τεχνικού διάβασης.

Στη Χ.Θ. 0+977,95 των προτεινομένων έργων προβλέπεται ράμπα ανόδου- καθόδου από / προς τη διευθετημένη κοίτη (τραπεζοειδής διατομή με συρματοκιβώτια), συνολικού μήκους 25μ.

xereaΜε το συγκεκριμένο έργο η περιοχή Αγ. Μαρίνας του Δήμου Κρωπίας Αττικής πρόκειται να αποκτήσει σύγχρονο, ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων δεδομένου ότι το ρέμα “Ξερέα” συχνά υπερχειλίζει με αποτέλεσμα την κατάκλιση κατοικημένων περιοχών καθώς και γεωργικών εκτάσεων στην παράλια ζώνη του Δήμου Κρωπίας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 guests και κανένα μέλος