«Θα διασφαλίσουμε την ομαλή χρηματοδότηση των φορέων του Δήμου μας, σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας»
Mια ιδιαίτερα εποικοδομητική και ωφέλιμη συζήτηση αναπτύχθηκε την Τετάρτη 19/2 στο Δήμο 3Β, μεταξύ των φορέων του καλλικρατικού Δήμου και της δημοτικής αρχής, εν’ όψει των επιχορηγήσεων για το 2014.
Η ενημέρωση έγινε από τον Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας Δημήτρη Τάγαρη και την υπεύθυνη του Λογιστηρίου Νεκταρια Μπραμου.
 
 
O Δήμαρχος Σπ. Πανάς, τοποθετήθηκε επί του θέματος και εξήγησε στους φορείς ότι ξεκινάνε νωρίς εφέτος για να μπορέσουν να προλάβουν τις προθεσμίες και οι σύλλογοι να οργανώσουν τις δράσεις τους.
Τόνισε μεταξύ άλλων: «Η κοινωνική προσφορά των τοπικών συλλόγων είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Δήμος μας προχωρά σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας στην αξιολόγηση και χρηματοδότηση δράσεων και προγραμμάτων, που προάγουν τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Άλλωστε η ενίσχυση αυτών των δράσεων αποτελεί κεντρική επιλογή της δημοτικής μας πολιτικής. Την πολιτική αυτή θα την υπηρετήσουμε με συνέπεια και το 2014, παρά τις περιορισμένες οικονομικές μας δυνατότητες, αλλά και την υποχρέωση μας να μειώσουμε τις δαπάνες μας για το 2014 κατά 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Γι αυτό και ως Διοίκηση διατηρούμε στα επίπεδα του 2013 τη χρηματοδότηση των Συλλόγων και το 2014».
 
 
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Ζαχαράτος επεσήμανε ότι: «Η Κοινή Υπουργική Απόφαση Α 30842/31-7-2013 μας υποχρεώνει να μειώσουμε τις δαπάνες που κάνουμε για κοινωνικούς σκοπού,ς ενώ γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στις επιχορηγήσεις των Συλλόγων. Πα’ ρόλα αυτά εμείς διατηρούμε τα ίδια ποσά χρηματοδότησης με το έτος 2013. Όμως για να μπορεί ο Δήμος μας να χρηματοδοτεί δράσεις κοινωνικού, αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, πρέπει να έχει έσοδα. Και ο Δήμος μας με τη σημερινή του Διοίκηση για πρώτη φορά διεκδικεί και εισπράττει με μεθοδικότητα τα έσοδα που του αναλογούν κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό ότι όσο τα έσοδα του Δήμου θα αυξάνονται, τόσο θα μπορούν να αυξάνονται και οι δράσεις του που αφορούν σε κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα και προφανώς η ενίσχυση των Συλλόγων προς αυτό τον σκοπό».
 
Την περασμένη χρονιά δεν κατάφεραν να χρηματοδοτηθούν πολλοί Σύλλογοι, λόγω καθυστερήσεων στην προετοιμασία των εγγράφων και την άγνοιας. Φέτος τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα και θα κυλήσουν πιο ομαλά.
Οσον αφορά τους φορείς που έχουν κάνει εκδηλώσεις και περιμένουν να πάρουν τα χρήματα πρέπει να υποβάλουν απολογισμούς στο Δήμο και όχι στο Γενικό Λογιστήριο που ήταν πέρυσι και θα πρέπει να δικαιολογούνται τα χρήματα με παραστατικά. Αν όλα είναι εντάξει (και ελέγχονται από υπαλλήλους του Δήμου) πάει ο φάκελος με έκθεση που συντάσσει η Οικονομική Υπηρεσία στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο εγκρίνει ή απορίπτει τη χρηματοδότηση.
Οι Σύλλογοι που δεν έχουν πάρει χρηματοδοτήσεις θα πρέπει να υποβάλουν τα χαρτιά τους στο Δήμο με συγκεκριμένες εκδηλώσεις και ποσά. Οι χρηματοδοτήσεις γίνονται για συνολικό ποσό σε κάθε φορέα 16.000 ευρώ και μέχρι 4.000 ευρώ για κάθε εκδήλωση.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 guests και κανένα μέλος