Εγιναν πολλά έργα με το παρόν ΕΣΠΑ και έχουμε μελέτες για το επόμενο



Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Κερατέας, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, όπου είχαν προγραμματιστεί τα εγκαίνιά του και ο απολογισμός πεπραγμένων του δημάρχου Λαυρεωτικής Κων/νου Λεβαντή.

Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος, όπως σημείωσε στην ομιλία του ο δήμαρχος Κων/νος Λεβαντής, «βρίσκεται συνεχώς κοντά μας και συνέβαλε τα μέγιστα στη θετική έκβαση του μεγάλου αγώνα μας».

kleisto-gymnasthrio-kerateaΜετά την τελετή ο δήμαρχος Κ. Λεβαντής έκανε έναν απολογισμό της τριετίας που έχει αναλάβει τον Καλλικρατικό Δήμο Λαυρεωτικής, αναφορές σε όλα τα επίπεδα δράσεων του Δήμου.

Δίπλα από το Γυμναστήριο ολοκληρώνεται το συγκρότημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Νηπιαγωγείου που ολοκληρώνεται η παράδοσή τους, για τα οποία όπως είπε ο δήμαρχος, είναι προσπάθεια 14 ετών: «εμείς εξασφαλίσαμε το χώρο, τη χρηματοδότησή του το 2004 και το 2011, τη δημοπράτηση και την ολοκλήρωσή του». (σημείωση: ο Κων. Λεβαντής έχει διατελέσει δήμαρχος Κερατεάς).

Αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κατάσταση του Δήμου. Συγκεκριμένα:

• Το 2010 το σύνολο των υποχρεώσεων προς προμηθευτές και δημόσιο ήταν 9.710.000 € και τα ανεξόφλητα δάνεια 4.028.000 €. Η ζημία των Δήμων Λαυρεωτικής και Κερατέας ήταν συνολικά 3.982.000 €. Οι ισολογισμοί του 2011 και 2012 είναι θετικοί. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και το 2013. Τα έξοδα του Δήμου μειώθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια κατά 5.352.000 €.

• Εξοφλήθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου και της ΔΕΥΑΤΗΛ προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 4.252.000 ευρώ.

kleisto-kordela• Όλα αυτά τα επιτεύγματα έγιναν σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, όπου η επιχορήγηση του Δήμου από το κράτος καλύπτει μόλις το 75% της δαπάνης μισθοδοσίας των υπαλλήλων και συγκριτικά με την προηγούμενη δημοτική περίοδο (2006-2010) ο νέος Δήμος Λαυρεωτικής εισπράττει από το κράτος λιγότερα χρήματα από ότι εισέπραττε ο Δήμος Κερατέας ή ο Δήμος Λαυρεωτικής μόνος του.!

Σημείωσε ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι ελεγκτικοί φορείς (ΣΔΟΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης) για μια σειρά ενεργειών της προηγούμενης δημοτικής αρχής που ζητούν απαντήσεις, όπως «η συμφωνία της ΔΕΑΛ με την εταιρεία ΚΑΠΕΡΩΝΗ, η αγορά και πληρωμή των περιφράξεων «φάντασμα» από την ΕΝΕΛ και την ΔΗΚΕΛ, η έρευνα – γκάλοπ κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο και το γνωστό δάνειο των 340.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς».

Φροντίδα στα σχολεία

Εδωσε συγχαρητήρια στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για την συντήρηση των σχολικών μονάδων, όπως η κατασκευή νέων αιθουσών, οι υγρομονώσεις των σχολείων, η κατασκευή νέων βοηθητικών χώρων, η ενίσχυση των σχολείων με εξοπλισμό.

Η παρούσα δημοτική αρχή εξασφάλισε περισσότερα από 11.000.000 € από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έτσι ολοκληρώνονται οι ασφαλτοστρώσεις και η ανάπλαση στο κέντρο του Λαυρίου καθώς καισημαντικά έργα υποδομής που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ μετά το 2011 όπως η αποχέτευση του Αγίου Κωνσταντίνου, η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της Κερατέας, η ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου των Ποντίων, η Προστασία του Φοινικοδάσους και μια σειρά άλλα έργα που το συνολικό ύψος ανέρχεται στα 25 εκατομ. ευρώ.

Εχουμεέτοιμεςμελέτες για το επόμενο ΕΣΠΑ

Είναι δε σε ετοιμότητα ο Δήμος, όπως συμπλήρωσε ο Δήμαρχος, με ώριμες μελέτες για ένταξη έργων ύψους 30.000.000 ευρώ στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σχετικά με τα πολεοδομικά θέματα ενημέρωσε του πολίτες ότι πριν από μερικές ημέρες το ΣτΕ:

― ενέκρινε την απόφαση της Πολεοδομικής Μελέτης της επέκτασης του σχεδίου πόλης της Κερατέας. Με την δημοσίευση της απόφασης ξεκινά η πράξη εφαρμογής που θα εξασφαλίσει στη πόλη 300 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων και στους ιδιοκτήτες τα οικόπεδά τους.

― εξελίσσεται και η ένταξη στο σχέδιο των περιοχών παραθεριστικής κατοικίας.

Νέα συγκέντρωση για τα απορρίμματα

Αναφορικά με το τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υλοποίηση της υπ’ αριθμ. 94/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην ψήφιση της τροπολογίας για την αντικατάσταση του Οβριόκαστρου των 550 στρεμμάτων από την θέση Φοβόλες των 50 στρεμμάτων και την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο ΥΠΕΚΑ για έγκρισή της, ενημερώνοντας παράλληλα τους πολίτες ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει ξεχωριστή συγκέντρωση ενημέρωσης για το κρίσιμο αυτό θέμα.

Κλείνοντας τον απολογισμό του ο Κ. Λεβαντής ανέφερε ότι «μετά από ενάμιση αιώνα, αποτελούμε και πάλι μια ενιαία αυτοδιοικητική ενότητα. Ο νέος Δήμος Λαυρεωτικής αποτελεί πραγματικότητα αλλά και πρόκληση και στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε όλοι μαζί».

Ανέφερε τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Λαυρεωτικής που όταν γίνουν θα δώσουν άλλη πνοή στην περιοχή.

Ζητώ τη στήριξή σας

Τέλος ο δήμαρχος δήλωσε τη συμμετοχή του και στις επόμενες δημοτικές εκλογές λέγοντας:

«θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το μέλλον και την προκοπή της περιοχής, όσο έχω τη δική σας υποστήριξη, στηριζόμενος όπως έκανα πάντοτε μόνο σε εσάς και τις δικές μου δυνάμεις» [...]

 

«Καλώ κάθε συμπολίτη με συμμετοχή και δραστηριότητα στα κοινά, με ικανότητα και όρεξη, να αγωνιστεί μαζί μας. Να διαμορφώσουμε μαζί το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας. Με μόνη δέσμευση, τη διάθεση προσφοράς και αγώνα για το μέλλον του τόπου που ζούμε και αγαπάμε».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος