«Σας καλούμε να συμμετέχετε σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης στη Μεσόγειο, την αναδιαμόρφωση του Αττικού Παράκτιου Μετώπου, γνωστού και ως “Αθηναϊκή Ριβιέρα”.

Με τη δημιουργία της εταιρείας “Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.”, οι επενδυτές θα αποκτήσουν πολυάριθμες ευκαιρίες, έχοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε έργα αναδιαμόρφωσης της παράκτιας περιοχής της Νότιας Αττικής.


Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται, προς χάριν του Δημοσίου και υπό την εποπτεία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», με διάρκεια ζωής 99 έτη και με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ακρωτηρίου Σουνίου.


asteras-xersonhsosΗ νέα αυτή ρύθμιση παρέχει:

• την πρόσβαση των πολιτών και επισκεπτών στο παράκτιο μέτωπο
• τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής
• την πλήρη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς όρους
• το βέλτιστο καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης
• την υλοποίηση των αναγκαίων συμπληρωματικών υποδομών
• τη δημιουργία υπεραξιών για όλη την Αττική
 

Τα ακίνητα της υπό Αξιοποίηση Περιοχής:

α) παραχωρούνται στην εταιρεία με κοινές υπουργικές αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργών ή
β) μεταβιβάζονται σε αυτήν μέσω αγοραπωλησίας, δωρεάς, κληροδοτήματος ή άλλου τύπου σύμβασης».



Ολα τα παραπάνω που διαβάσατε τα πήραμε από την ιστοσελίδα της εταιρείας “Αττικό Παράκτιο Μέτωπο” που φροντίζει για μας χωρίς εμάς βεβαίως.


Το φιλέτο της Ελλάδας που λέγεται Σαρωνικός με 45 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο έχει πέσει στα νύχια των κερδοσκόπων και σε λίγο αρχίζει το ...γλέντι.


Μάλιστα για το σκοπό αυτό η εταιρεία έχει επιχορηγηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2013 με 473,2 χιλιάδες ευρώ(!) προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες πρώτης εγκατάστασης.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Αττικό Παράκτιο Μέτωπο” ανέλαβε ο Αρης Ματιάτος Αναπληρωτής Γραμματέας της Γραμματείας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Προγραμματισμού της Νέας Δημοκρατίας και ο άνθρωπος ο οποίος συνεισέφερε στην εσωτερική διαμόρφωση των νέων γραφείων του κόμματος στη Λ. Συγγρού.

Στο Δ.Σ. της Αττικό Παράκτιο Μέτωπο είναι επταμελές και συμμετέχουν οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διον. Χατζηδάκης και Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης καθώς και οι Σταύρος Τραυλός, Δημήτρης Νικολάου, Ελένη Τσεκούρα και Παναγιώτης Μπίνιος.

Το Δ.Σ. διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και θα είναι άμισθο, όπως είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης.

Στόχος της εταιρείας είναι να καταστρώσει ενοποιημένο σχέδιο ανάπτυξης - ανάπλασης της λεγόμενης «Αθηναϊκής Ριβιέρας» καθώς σήμερα το δημόσιο είναι ιδιοκτήτης πλήθους εκτάσεων κατά μήκος της παραλιακής ζώνης.

Εκτός από την ανάπτυξη ενιαίου σχεδίου για την αξιοποίηση των ακινήτων, στην “Αττικό Παράκτιο Μέτωπο” μπορούν να παραχωρούνται ακίνητα που σήμερα ανήκουν σε διάφορους φορείς του δημοσίου.


Eξαιρούνταιτα “φιλέτα” Ελληνικό, Αστέρας, Αγ. Κοσμάς


xersonhsos-astera-2Εξαιρούνται τα ακίνητα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης Αγίου Κοσμά (ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων), το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Αστέρας Βουλιαγμένης και οι μαρίνες Αλίμου και Γλυφάδας.


Οι συγκεκριμένες εκτάσεις θα αξιοποιηθούν μέσω ξεχωριστών διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), το οποίο έχει και τον τελικό λόγο σε κάθε μεταβίβαση που θα γίνει από την Αττικό Παράκτιο Μέτωπο προς τρίτους.

Και που τα έσοδα από τις πωλήσεις των φιλέτων μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα πηγαίνουν στους δανειστές!

Τα ακίνητα που μεταβιβάζονται στην “Αττικό Παράκτιο Μέτωπο”




Τα ακίνητα που είναι προς μεταβίβαση στην εταιρεία είναι:

― Έκταση περίπου 58.600 τ.µ, στην Ανάβυσσο

Τµήµα αιγιαλού, µήκους 1.000 µέτρων στο Μαύρο Λιθάρι στην Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου

― Έκταση και κτήρια συνολικής έκτασης περίπου 670.000 τ.μ. στην αλυκής Αναβύσσου Αττικής. Σε αυτή βρίσκονται κτίσµατα 67,5 - 61,0 και 171 τ.µ αντίστοιχα.

― Εκτάσεις, εκτός σχεδίου πόλης συνολικής έκτασης 9.220 τ.µ, στην Ανάβυσσο

― Έκταση, εκτός σχεδίου πόλης 8.860 τ.µ, κείµενη στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου

― Έκταση 258.250 τ.µ, στην Λοµβάρδα - Κρωπία Αττικής.

― Έκταση 327.000 τ.µ, στο Λαγονήσι που είναι μισθωμένη σε ιδιώτες

― Εκτάσεις, εκτός σχεδίου πόλης 156.000 τ.µ στην Βάρκιζα μεταξύ της παραλιακής οδού Αθηνών - Σουνίου και του αιγιαλού.

― Έκταση, εκτός σχεδίου πόλης 7.500 τ.µ, στη Βάρκιζα

― Έκταση, µη συμπεριλαμβανομένου του αιγιαλού επιφάνειας 500.000 τ.µ, στο Μικρό Καβούρι (Βουλιαγµένη)

― Έκταση, μαζί με τα δικαιώµατα νοµής και κατοχής του αιγιαλού και της παραλίας, εκτός σχεδίου πόλης, 90.095 τ.µ στη Βούλα

― Έκταση µε κτήρια εµβαδού 2.498,33 τ.µ, συνολικής έκτασης 62.275 τ.µ, στο Μεγάλο Καβούρι της Boυλιαγμένης

― Ακίνητο 146.665 τ.µ,, εκτός σχεδίου πόλης, μαζί με κτήρια στην Ακτή Α’ Αλιπέδου Βούλας. Στη συγκεκριμένη έκταση βρίσκονται εγκαταστάσεις πλαζ, κάµπινγκ και νυχτερινό κέντρο συνολ. εµβαδού 3.633 τ.µ.

― Έκταση 262.423 τ.µ,, εκτός σχεδίου πόλης, µε κτίσµατα στο έλτα Φαλήρου - Φλοίσβο

― Έκταση 69.725 τ.µ. μαζί με τα δικαιώµατα νοµής και κατοχής του αιγιαλού και της παραλίας στον Άλιμο

― Έκταση 90.825 τ.µ. μαζί με τα δικαιώµατα νοµής και κατοχής του αιγιαλού και της παραλίας, στο Παλαιό Φάληρο

― Έκταση 20.420 τ.µ., μαζί με τα δικαιώµατα νοµής και κατοχής του αιγιαλού και της παραλίας στον Άλιµο (από ακτή Αλίµου έως όρια Αγ. Κοσµά).

― Τµήµα αιγιαλού 2.000 τ.µ., εκτός σχεδίου πόλης, στον Άγιο Κοσµά Γλυφάδας.

― Έκταση 278.000 τ.µ. μαζί με τα δικαιώµατα νοµής και κατοχής του αιγιαλού και της παραλίας (από την οποία σε έκταση 29.555 τ.µ βρίσκεται αιγιαλός µε θαλάσσια ζώνη 500 µ.), στην Γλυφάδα.

― δηµόσιο ακίνητο 176.161 τ.µ. στην Γλυφάδα από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσµά µέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας.
 
 
 
Πηγές: euro2day, kerdos, capital.gr







Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 141 guests και κανένα μέλος