Ρένα Δούρου και Θανάσης Παφίλης

O ΣΥΡΙΖΑ μετά την πολιτική απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής, που ανέδειξε τους υποψηφίους, ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τις 13 Περιφέρειες και ορισμένους Δήμους.

Στην Περιφέρεια Αττικής υποψήφια θα είναι η Ρένα Δούρου, η οποία μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος έκανε την παρακάτω dourou-renaδήλωση:

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές γενικά, και οι εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής ειδικότερα, είναι η αρχή του τέλους των πολιτικών του μνημονίου.

Των πολιτικών που εξαθλιώνουν καθημερινά τους πολίτες. Των πολιτικών που ακυρώνουν το μέλλον των νέων. Που αφαιρούν το δικαίωμα στην υγεία και την παιδεία από τους πολίτες.

Την ίδια στιγμή όμως οι εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και στις υπόλοιπες περιφέρεις και τους δήμους στέλνουν μήνυμα ελπίδας. Μήνυμα συστράτευσης όλων όσοι και όσες πιστεύουν ότι ο τόπος χρειάζεται ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη. Χρειάζεται να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά του.

Τον στόχο αυτόν, μεγάλο και δύσκολο αλλά αδιαπραγμάτευτο, θα τον υπηρετήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς εκπτώσεις. Χωρίς υποχωρήσεις. Με συνέπεια. Και με αίσθηση των ευθυνών.

Για να λάβει η κυβέρνηση του καταστροφικού μνημονίου, το σαφές μήνυμα της κοινωνίας : ό,τι κι αν κάνει, ό,τι μεθοδεύσεις κι αν επιχειρήσει, όπως με τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν θα έχει το αποτέλεσμα που ελπίζει. Την παράταση της παραμονής της στην εξουσία. Τα παιχνίδια τέλος!»

Βιογραφικά της Ρένας Δούρου: Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Μιλάει τέσσερεις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και τουρκικά και έχει γράψει βιβλίο με τίτλο: «Η Απόλαυση του Εθνικισμού» (2007), ενώ έχει συμπράξει σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με ζητήματα εθνικής και διεθνούς πολιτικής[5].

Εκλέχτηκε βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012.

Στο Δήμο Αθήνας υποψήφιος είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Παφίλης για Περιφερειάρχης, Συρίγος και Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής

Τις υποψηφιότητες για τους δημάρχους, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

pafilis-athanΓια την Περιφέρεια Αττικής, υποψήφιος θα είναι ο Αθανάσιος Παφίλης, ετών 59, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ βουλευτής

Αντιπεριφερειάρχης για την Ανατολική Αττική θα είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Βάλσαμος Συρίγος, ετών 38.

Οι Δήμαρχοι που ανακοίνωσε αφορούν κυρίως την εκτός Αττικής Ελλάδα, πλην του Δήμου Αθηναίων που είναι ο Νίκος Σοφιανός 48 ετών, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων και του Πειραιά η Ελπίδα Παντελάκη, ετών 56, Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά, υπεύθυνη του Τμήματος Δημοτικής και Περιφερειακής Διοίκησης της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Βιογραφικό του Θανάση Παφίλη: Γεννήθηκε το 1954 στο Πίτσιο Φθιώτιδας. Απόφοιτος της Νομικής Θεσσαλονίκης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1991. Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Μέλος της ΚΝΕ και της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ από την δικτατορία. Βουλευτής Φθιώτιδας την περίοδο 89-93. Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών. ΓΓ Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, ΓΓ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης από το 2000

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 455 επισκέπτες και κανένα μέλος