Ο Μιχελάκης απειλεί!!!
 
 
 
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, όπως μας ανακοίνωσε, προ ολίγων ημερών, κέρδισε μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες νομικές μάχες στην ιστορία του, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα, καθώς ο Δήμος, ανήκει στους τέσσερις μόλις Δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα, που κέρδισε υπόθεση τακτικής αγωγής, Συμβασιούχων Υπαλλήλων!
 
Εικοσιένας Συμβασιούχοι Υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν κερδίσει αρχικά τη μάχη των ασφαλιστικών μέτρων, κατάφεραν να αποσπάσουν τη θετική απόφαση του Δικαστηρίου, όσον αφορά στην τακτική αγωγή που είχαν καταθέσει, κάνοντας έτσι το αποφασιστικό βήμα, προκειμένου να λήξει επιτέλους η εργασιακή τους ομηρία, η οποία ξεκινά από πέντε χρόνια και σε αρκετές περιπτώσεις εργαζομένων, ξεπερνά και τα δέκα χρόνια!
Η Δημοτική Αρχή, στάθηκε εξ αρχής στο πλευρό των Συμβασιούχων Υπαλλήλων, στηρίζοντάς τους με κάθε τρόπο.
 
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που επιβεβαίωσε την πολιτική βούλησή του, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνται στην πλειοψηφία τους, στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και της ύδρευσης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, να παραμείνουν σ’ αυτόν, γιατί η ενδεχόμενη απουσία τους, θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του.
 
Τέλος, όπως μας γνώρισε η Δημοτική Αρχή, «θα καταστήσει τελεσίδικη και αμετάκλητη την απόφαση του Δικαστηρίου, μέσω της παραίτησής της από το ένδικο μέσο της εφέσεως. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, θα χρειαστεί αρχικά η σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου, ενώ θα ακολουθήσει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, με την τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
 
Έχοντας κερδίσει την μεγαλύτερη και κρισιμότερη των δικαστικών μαχών, ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος, προκειμένου οι εικοσιένα αυτοί Συμβασιούχοι Υπάλληλοι, να αποκτήσουν Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου και να μη χάσουν τη δουλειά τους, εν μέσω μίας οικονομικής κρίσης, που καθιστά πολύ δύσκολη, εάν όχι αδύνατη, την εύρεση μίας νέας θέσης εργασίας. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Μαρκοπούλου, παίρνει μια βαθιά ανάσα, καθώς εξασφαλίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο, το στοιχειωδώς απαραίτητο για τη λειτουργία του, προσωπικό.
 
 
 
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί και προειδοποιεί
τους Δήμους να μη στηρίζουν εργαζόμενους
 
 
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών Μιχελάκης, ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη στήριξη των Δήμων προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους και τις υπέρ των εργαζομένων αποφάσεις των δικαστηρίων, εξέδωσε ανακοίνωση προς τους ΟΤΑ στην οποία απειλεί τους Δημάρχους ότι αν δεν σταματήσουν να στηρίζουν εργαζόμενους: «δύναται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία των άρθρων 233 επομ. του ν. 3852/2010 περί πειθαρχικής ευθύνης αιρετών»!!!
Σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση: «είναι σε έξαρση το φαινόμενο, συμβασιούχοι των Δήμων, που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τη μετατροπή της σχέσης εργασίας τους, με τον εκάστοτε ΟΤΑ, σε αορίστου χρόνου και να κερδίζουν με το επιχείρημα ότι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». (όπως ο Δήμος Μαρκοπούλου).
«Αυτό δε το επιχείρημα, στηρίζεται συχνότατα στο δικαστήριο και από τη στάση των Δήμων, είτε άμεσα με τη σχετική κατάθεση του Δημάρχου, είτε έμμεσα, όταν οι Νομικές Υπηρεσίες των Δήμων δεν εξαντλούν τις ένδικες δυνατότητές τους για να αποδείξουν το αντίθετο.
 
...αυτή η τακτική έρχεται σε αντίθεση με το "πάγωμα" των προσλήψεων στους ΟΤΑ, ενώ εμποδίζεται - με τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις - η πρόσληψη στους δήμους επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 252 guests και κανένα μέλος