Ψήφισαν και οι πέντε βουλευτές της Περιφέρειας Αν Αττικής Γ. Βλάχος, Μ. Βορίδης, Γ. Μαρτίνου, Αθ. Μπούρας και Ευη Χριστοφιλοπούλου.

 

Οπωςείναιήδηγνωστό, ηακρωτηριασμένηγιαμιαακόμηφορά, οριακήκυβερνητικήπλειοψηφία (Ν.Δ. καιΠΑΣΟΚ), υπερψήφισε τους Νόμους για τη μονιμοποίηση της δημευτικής υπερφορολόγησης της ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας, και το νόμο που εμπεριέχει “ρυθμίσεις” για τους πλειστηριασμούς Fasttrack!

Και λέμε “ακρωτηριασμένη” κυβερνητική πλειοψηφία των 152 βουλευτών, γιατί ο Βύρων Πολύδωρας δενάντεχεάλλοκαικαυτηρίασε και καταψήφισε το “χαράτσι”, συνεπής όχι μόνο στο λόγο του και τις κατά καιρούς θέσεις του, αλλά και τις τεκμηριωμένα διατυπωμένες απόψεις του και για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και για την ευρωπαϊκή Ενωση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου1 και βέβαια συνεπής στην κουλτούρα του και τη συνείδησή του.

Βέβαια, αυθωρεί, “διεγράφη” απ’ τον Σαμαρά!

Αυτοκτονική τάση ή “μαγκιά”;

Δεν είχαν όμως τη δύναμη να πράξουν το ίδιο ορισμένοι που καταψήφιζαν τον εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου, πριν δυο χρόνια, γιατί ήθελαν “να μπορούν να κοιτάνε στα μάτια τους ψηφοφόρους τους”, ενώ μετ’ ολίγον επέστρεφαν στο μαντρί με την “ουρά στα σκέλια”!

Σ’ αυτούς δυστυχώς περιλαμβάνονται και βουλευτές της Περιφερείας μας, τους οποίους παρουσιάσαμε στην επικεφαλίδα μας, ώστε να είναι γνωστοί στην κοινωνία μας, η οποία θα τους κρίνει αναλόγως. Αυτοί κατ’ αλφαβητική σειρά είναι: Γεώργιος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Αθανάσιος Μπούρας και Ευη Χριστοφιλοπούλου.

Για όσους δεν το έχουν ακόμη καταλάβει, πρόκειται για αρπαγή της περιουσίας με επικοινωνιακή τακτική. Για “κελαϊδίσματα κοράκων”!

Οσοι ακόμα έχουν και καταβάλουν την υπέρογκη φορολόγηση της περιουσίας τους - που τους επιβάλει αυθαίρετα η κυβέρνηση και οι βουλευτές της (βολεμένοι όντες), καθ’ υποβολήν και κατόπιν “άνωθεν” εντολής - όταν τελειώσουν τ’ αποθέματά τους και τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν, πού θα βρούνε να πληρώσουν τα “χαράτσια”;

Θα δανειστούν; ακόμα χειρότερα. Μοιραία θα οδηγηθούν στον εκπλειστηριασμό της περιουσίας τους, ακόμη και της πρώτης κατοικίας τους... Οι “κομμουνιστές”, που θα σας έπαιρναν τις περιουσίες σας, είναι στην εξουσία!!!

Τα “κοράκια” δεν είναι κόκκινα...



Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για τους πλειστηριασμούς είπε: «ο νόμος αφήνει ορθάνοιχτη την κερκόπορτα, για να ξεκινήσουν μαζικά οι πλειστηριασμοί μέσα στο 2014».



Τα μαύρα κοράκια έφτασαν



Δεν ακούσαμε όμως να τονιστεί ότι “πλειστηριασμούς” και για την πρώτη κατοικία, δεν κάνουν μόνο οι Τράπεζες, τα “επενδυτικά κεφάλια - funts - τα “βοηθητικά” δικηγορικά γραφεία, σαν του πρ. προέδρου της Βουλής, Σιούφα, κλπ., κάνει το ίδιο το Κράτος - η Εφορία, το ΙΚΑ κλπ. - που υποτίθεται ότι “προστατεύει”, κατά τη συνταγματική επιταγή την ιδιοκτησία και την πρώτη αξιοπρεπή κατοικία (Σ. άρθρα 17 και 21).

Αλλά ποιό άρθρο του Συντάγματος δεν έχουν καταπατήσει τσαλακώσει, ξεσκίσει αυτοί που έχουν ταχθεί να το προστατεύουν και να το “υπηρετούν” - Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κυβέρνηση, Βουλή και Δικαιοσύνη - αυτοί που “κόπτονται” για τη “νομιμότητα”.

Οι πλειστηριασμοί όμως και η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - όπως γράφαμε από το 2010, όταν οι περισσότεροι δεν είχαν πάρει “χαμπάρι”, που απέβλεπαν οι τοκογλύφοι νεο-φραγκοκράτες - θα οδηγήσουν στην υποτίμηση συνολικά, στην απαξίωση της περιουσίας, στην τραπεζική κρίση, λόγω της υποτίμησης των υποθηκευμένων κλπ., στην οικονομική υποδούλωση του ελληνικού κράτους - προτεκτοράτου και στην αρπαγή, αντί πινακίου φακής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και στην περιατέρω συρρίκνωση του ελληνισμού.

Είναι ιστορική η ευθύνη. Η επαπειλούμενη καταστροφή είναι μεγαλύτερη της μικρασιατικής καταστροφής. Και το όνειδος απροσμέτρητο.

Η ευθύνη πλέον είναι του Λαού. Ολων ημών!



Μετά ταύτα, ημέρες που ‘ναι, τί να ευχηθώ;

Με ευχές και προσευχές δεν πάμε μπροστά. “Συν Αθηνά και χείρα κίνει”, έλεγαν οι πρόγονοί μας. Καιρός λοιπόν να εγερθούμε και να κινηθούμε.

Είναι η μοναδική ρεαλιστική ευχή - προτροπή που μπορώ να κάνω.

Το 2014 ν’ αναβλέψουμε και ν’ αναστηθούμε.

Καλήν Ανάσταση!



―――――

1. Βύρων Πολύδωρας: “Ποια Ευρώπη;”, Εκδ. Λιβάνη 2013.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 188 guests και κανένα μέλος