μίζες πολιτικοί, διαφθορά
“Καταθέτες” θα είναι όσοι έχουν εντοπιστεί μετά από δικαστικές έρευνες και θέλουν να ελαφρύνουν την θέση τους.
 
Λογαριασμό στην τράπεζα της Ελλάδος, άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με σκοπό να κατατίθενται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ποσά που προέρχονται από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών, μίζες κλπ.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών “καταθέτες” θα είναι όσοι έχουν εντοπιστεί μετά από δικαστικές έρευνες σε διάφορες λίστες τύπου Λαγκάρντ και θέλουν να ελαφρύνουν την θέση τους επιστρέφοντας τα “κλεμμένα”...
Ωστόσο, η «καλή» τους πρόθεση να επιστρέψουν τα χρήματα που είναι προϊόν φοροδιαφυγής ή από διάφορες μίζες, δεν τους απαλλάσσει από τις ποινικές τους ευθύνες ή τα πρόστιμα που θα τους επιβληθούν, απλώς θα εκτιμηθεί υπέρ τους η συγκεκριμένη κίνηση.
Ηδη σύμφωνα με πληροφορίες στο πρώτο μέρος της απολογίας του ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων, κατέθεσε ότι προτίθεται να επιστρέψει στο Δημόσιο μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού 16 εκατ. ευρώ που έχουν εντοπίσει οι δικαστικές αρχές! Το ποσό που θα μαζευόταν εάν όλοι όσοι τα έχουν “αρπάξει” επέστρεφαν τα χρηματικά ποσά είναι μάλλον υπέρογκο, και η λίστα με τα ονόματα των καταθετών θα έμοιαζε μάλλον με λίστα καλεσμένων δεξίωσης της υψηλής πολιτικής κοινωνίας.
Τέλος, τα λεφτά του λογαριασμού πρόκειται να διοχετευθούν σε υποδομές στα πεδία της πρόνοιας, υγείας και παιδείας. Γι’ αυτό, όσοι τα κλέψατε, γυρίστε τα πίσω...
Τέτοιου είδους κινήσεις μου θυμίζουν ερωτηματολόγια που σου απευθύνουν στα αεροδρόμια, του τύπου, μήπως έχετε πάνω σας εκρηκτικές ύλες, ή μήπως είναι στις προθέσεις σας να κάνετε ποτέ κάποια τρομοκρατική ενέργεια.
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 384 επισκέπτες και κανένα μέλος