parko-geniki.jpgΕγκαινιάστηκε το πολυσυζητημένο πάρκο της Βούλας, που περικλείεται από τις οδούς Βασ. Παύλου, Ηρας, παραλιακής και Διός, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, με το καθιερωμένο τελετουργικό με τους παπάδες όλων των εκκλησιών, το μεγαλύτερο μέρος του Δημοτικού συμβουλίου, κατοίκων και πολλών παιδιών...

Βούλα: Το πάρκο που έγινε πλατεία


Εγκαινιάστηκε το πολυσυζητημένο πάρκο της Βούλας, που περικλείεται από τις οδούς Βασ. Παύλου, Ηρας, παραλιακής και Διός, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, με το καθιερωμένο τελετουργικό με τους παπάδες όλων των εκκλησιών, το μεγαλύτερο μέρος του Δημοτικού συμβουλίου, κατοίκων και πολλών παιδιών.

Πολυσυζητημένο γιατί έχει πολλές φορές αναφερθεί η υπερβολική, κατά γενική ομολογία, ακόμη και του Δημάρχου στην ομιλία του, τιμή που κόστισε αυτή η ανάπλαση 3.500.000 ευρώ. Για το θέμα έχουν ασχοληθεί τα μέσα ενημέρωσης, όχι μόνο τα τοπικά. Ακόμη μερίδα της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Α. Αποστολάτος) έχει προσφύγει στα δικαστήρια.

Αλλά ας παρακολουθήσουμε τα εγκαίνια.

 

Μετά την τελετή πήρε το λόγο ο δήμαρχος Γ. Μάντεσης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

parko-geniki.jpg«Ένα πάρκο στολίδι, κατά γενική ομολογία όχι μόνο των Βουλιωτών, αλλά και από τους όμορους Δήμους, είναι το καλύτερο, το πιο προσεγμένο πάρκο της βόρειας πλευράς της Αθήνας.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί εμπιστεύθηκαν στο Δήμο της Βούλας, αυτό το όντως ακριβό, αλλά αξιόλογο πάρκο που σήμερα εσείς κι εγώ είμαστε στο χώρο αυτό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στη Δημοτική Αρχή και την Τεχνική Υπηρεσία και φυσικά την ανάδοχο κοινοπραξία» (και έπεσε πολύ χειροκρότημα στο όνομα των εργολάβων!!). Και συνέχισε ο κ. δήμαρχος. «Όχι επειδή κάνατε το έργο σας, γιατί αυτό είναι κάτι που ο κόσμος δεν μπορεί να το καταλάβει, βεβαίως το έργο σας έπρεπε να κάνετε με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων των υπηρεσιών του Δήμου και φυσικά και τη δική μου, διότι προσφέρατε περισσότερα από αυτά τα οποία εμείς είχαμε υπολογίσει.

Αυτό δεν είναι μια μεγάλη κουβέντα, είναι μια πραγματική κουβέντα.

Το πάρκο αυτό, ήταν το πρώτο πάρκο που αναπλάστηκε από την Κοινότητα με το Γιάννη τον Κιούκη, ήταν ένα πρότυπο πάρκο του ΥΠΕΧΩΔΕ το 1978.

Φυσικά τον τελευταίο καιρό, ο χώρος αυτός δεν βλεπόταν, και δεν βλεπόταν γιατί εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν σεβόμαστε αυτούς τους χώρους.

Και κατέληξε ο Δήμαρχος λέγοντας: Να μας γίνει μάθημα το πάθημα εκείνο για να μην ξανασυμβεί το ίδιο".


mantesis-vlaxos.jpgΠαρόντες στα εγκαίνια ο Υφ. Ανάπτυξης και επιστήθιος φίλος του Δημάρχου Γεώργιος Βλάχος, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, τονίζοντας ότι «πάρα πολλοί πολίτες, πολύς κόσμος είναι σήμερα εδώ για  να δώσει με το δικό του τρόπο τη στήριξη σ’αυτή την προσπάθεια. Κι επειδή κ. Δήμαρχε είπατε ότι η Περιφέρεια, σας εμπιστεύθηκε, είναι γεγονός ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια η πολιτεία σας εμπιστεύεται για πάρα πολλά πράγματα, αφού βλέπει ο μόχθος και ο κόπος του Ελληνα πολίτη  εδώ, να πιάνει τόπο».

…» «Όλα αυτά δεν θέλω να θεωρηθεί ότι τα λέω ως φίλος»,

Επίσης χαιρέτισε και ο εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκος Καντερές, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασ. Οικονόμου, ως εκπρόσωπος του Νομάρχη, η νομαρχιακή σύμβουλος Μαίρη Φουρναράκη η οποία μάλιστα έδωσε τα συγχαρητήριά της κι αυτή με τη σειρά της στον εργολάβο, «που βεβαίως είναι φίλος, αλλά δεν απευθύνομαι στο φίλο αλλά σ’ έναν άνθρωπο που με πάρα πάρα πολύ κόπο αντιμετωπίζοντας πάρα πάρα πολλές δυσκολίες έφτασε στο σημείο  να φτιάξει ένα τέτοιο έργο!»

Ακόμη έδωσαν το παρόν ο αντινομάρχης Θ. Γρίβας και ο νομαρχιακός σύμβουλος Αντ. Γάκης. Από τη Δημοτική Αρχή, παρίστατο το μεγαλύτερο μέρος της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από τη μειοψηφία ήταν ο Π. Θανόπουλος  και  η Ηλέκτρα Τσιριγώτη. Απουσίασαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, όλοι οι σύμβουλοι, αφού άλλωστε ο επικεφαλής της Αγγελος Αποστολάτος έχει καταγγείλει το έργο για το «υπέρογκο κόστος» των 3.500.000ευρώ.


parko-lofos.jpgΗ βόλτα που κάναμε λοιπόν στο “πάρκο” μας απογοήτευσε. Η ανάπλαση έφερε την τσιμεντοποίηση. Και το γνωρίζω καλά το πάρκο, αφού συχνά περπατούσα ανάμεσα στα πυκνά τότε πεύκα, που σήμερα λείπουν.

Σήμερα μετά λύπης μου, δεν βλέπω πάρκο. Βλέπω το πάρκο που έγινε πλατεία. Πλατεία με όγκους μπετόν, ακαλαίσθητες μεταλλικές κατασκευές, ιδιαίτερα επικίνδυνες για μικρά παιδιά (ο χωμάτινος προηγούμενος λόφος, «επενδύθηκε» με μια μεταλλική εξέδρα(!). Αλλη μια φορά κρίμα για την έλλειψη φαντασίας και περιβαλλοντικής συνείδησης.

 

 
Τι λένε άλλοι όμως για το πάρκο που έγινε πλατεία;


Περπατώντας μέσα στο πάρκο ακούσαμε κατ’ επανάληψη, μεγάλης ηλικίας ανθρώπους που γνώριζαν καλά το πάρκο να σιγοψιθυρίζουν: «καλά εδώ δεν ήταν δέντρα;»

Και η Athens Voice (τεύχος 215, 5-11/6/08) γράφει μεταξύ άλλων: «…Ακόμη και ο πιο άσχετος skater θα καταλάβει ότι ο συγκεκριμένος δήμος αγόρασε αυτές τις κατασκευές από κάποια ξένη εταιρεία, ποιος ξέρει πού την ανακάλυψε, και τις πήρε έτσι, χωρίς να ξέρει τι να τις κάνει και πού να τις τοποθετήσει. Με αποτέλεσμα, όπως βλέπετε, το skater park να έχει μετατραπεί σε μια ωραιότατη παιδική χαρά, για να κάνουν τσουλήθρες τα 5χρονα κοριτσάκια και αγοράκια της περιοχής".


Και επειδή είπε στην ομιλία του ο δήμαρχος «ένα πάρκο στολίδι, κατά γενική ομολογία, όχι μόνο των Βουλιωτών που το έχουν επισκεφθεί…» αντιγράφουμε επίσης από την Athens Voice: «Το πιο ωραίο το άφησα τελευταίο. Ενώ βρισκόμαστε στο κέντρο του πάρκου, εμφανίζεται ένας security που μας απαγόρευσε να κάνουμε skate(!) γιατί ακόμα δεν έχει παραδοθεί το έργο! (31/5)».

Απορία συντάκτη: Πώς βγήκε η “γενική ομολογία των Βουλιωτών” αφού δεν μπορούσαν να μπουν;      

 

 

...τα πράγματα με τ’ όνομά τους


«Και επειδή θα πρέπει όλοι μας να έχουμε το θάρρος να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους», όπως πολύ σωστά είπατε κύριε Βλάχο, πρέπει να πούμε όντως τα πράγματα με το όνομά τους.

Πριν 30 χρόνια έγινε ένας πρότυπος παιδότοπος στο σημερινό χώρο, που τον ζήλεψε όλη η Ελλάδα, με πολύ σεβασμό στο περιβάλλον. Με 0 μέταλλο, με γήινα υλικά χώμα, ξύλο και πέτρα.

Οι διάφορες δημοτικές αρχές που πέρασαν (και η σημερινή) τον άφησαν να απαξιωθεί. Δεν τον συντήρησαν, το εγκατέλειψαν. Εφτασε να γίνει «χώρος απόθεσης σκουπιδιών», όπως είπατε κύριε Βλάχο.

Και σήμερα πληρώσαμε, εκ νέου, «από τον μόχθο και τον κόπο του Ελληνα πολίτη», όπως επίσης πολύ ορθώς είπατε κύριε Βλάχο, 3.500.000 ευρώ για να ξαναγίνει πάρκο.

 

Ιστορικά ατοπήματα

Προσβολή στη μνήμη Π. Τζάιδα


Σε ιστορικά ατοπήματα έπεσε ο Δήμαρχος, ο οποίος προφανώς έχει μικρή μνήμη ή επιλεκτική στην ιστορία της Βούλας.

Το πάρκο δεν έγινε το 1978 επί κοινοτάρχη Γιάννη Κιούκη, αλλά επί Κοινοτάρχη Π. Τζάιδα, που ήταν πρόεδρος το 1978, ενώ ο  Κιούκης, ανέλαβε το 1979!

Κι αυτά τα γράφουμε γιατί η ιστορία πρέπει να λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, πολύ δε περισσότερο όταν επιχειρείται καπηλεία χάριν σκοπιμότητας. Όταν μάλιστα μπορούν τόσο εύκολα να αποδειχθούν από τα αρχεία και έγγραφα της Κοινότητας.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 284 guests και κανένα μέλος