Το αδιαχώρητο έγινε στην αίθουσα “Ιωνία” στη Βούλα, με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών και από τις τρείς πόλεις Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, που προσήλθαν στο κάλεσμα του Δημάρχου των 3Β Σπύρου Πανά, για να ακούσουν τον απολογισμό kosmosτου έργου που έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και υπόσχεση και διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί.

Μόνος και κύριος ομιλητής ο δήμαρχος Σπύρος Πανάς, “ξεδίπλωσε” το χρόνο που πέρασε αναφερόμενος μία προς μία σε κάθε παρέμβαση που έκανε, σε κάθε έργο που ολοκλήρωσε και σε κάθε πρόταση που προώθησε.

 

Ο Σπύρος Πανάς μίλησε ξεχωριστά για όλα όσα υλοποιούνται από το Δήμο στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και του οικιστικού χαρακτήρα της πόλης, της καθαριότητας, της παιδείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού, της ασφάλειας, της οδοποιίας και της κοινωνικής μέριμνας.

 

Είπε μεταξύ άλλων:

«Ανέλαβα την ευθύνη να κάνω πράξη αυτό το πρόγραμμα για το οποίο δεσμευθήκαμε απέναντί σας και το κάνουμε πράξη μpanas-omilonε τους συνεργάτες μας, με όλους εσάς, με τους δημοτικούς συμβούλους και με την αντιπολίτευση· την καλή και την κακή!

Ολα όσα έγιναν τους τελευταίους 18 μήνες καθορίζονται από τις αρχές και τις αξίες που η παράταξή μας και ο δήμαρχός μας Γρηγόρης Κασιδόκωστας, μας δίδαξε και μας γαλούχησε: ειλικρίνεια, διαφάνεια, εντιμότητα και πάνω απ’ όλα αποτελεσματικότητα. Αυτά τα στοιχεία θα μας καθοδηγούν και στο μέλλον. Το όραμά μας είναι ξεκάθαρο για την περιοχή: να διαφυλάξουμε το σημερινό χαρακτήρα της πόλης, να ενισχύσουμε τις υποδομές που δυστυχώς υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και πολλές ελλείψεις στη Βάρη κυρίως, που δεν θα αφήσουμε κανέναν να τη μετατρέψει σε ένα πεδίο άναρχης εμπορικής και οικονομικής ανάπτυξης. Και θα το κάνουμε εμείς, γιατί εμείς μπορούμε· εμείς το έχουμε αποδείξει.

panas-kasidokostasΟλοι σας γνωρίζετε ότι έγινε αναγκαστική συνένωση τριών Δήμων με διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, με διαφορετική φιλοσοφία στη διοίκηση.

Επρεπε να στήσουμε από την αρχή ένα νέο διοικητικό μηχανισμό. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο.

Δεν είχαμε καμμία βοήθεια από την πολιτεία, αντίθετα ήρθαμε αντιμέτωποι με πρωτοφανή περικοπή πόρων.

Αναφέρθηκε στο έντυπο που είχε ετοιμάσει και μοίραζε στον κόσμο την ώρα της εκδήλωσης, λέγοντας ότι «δεν κόστισε σε τίποτα στο Δήμο».

 

Διεκδικήσεις και έργα

 

«Διεκδίκηση για να περιέλθει το παραλιακό μέτωπο στο Δήμο. Η ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές είναι για μας αδιαπραγμάτευση προτεραιότητα», τόνισε.

Αναβάθμιση παραλιακού μετώπου, με απομάκρυνση παράνομων κατασκευών και χρήσεων.

«Απομακρύναμε όλες τις αυθαίρετες κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο. Ανοίξαμε την πόλη μας στη θάλασσα. Η πόλη μας ήταν
δίπλα στη θάλασσα και δεν φαινόταν»,
τόνισε.

 

Διεκδικήσαμε χρήματα που μέχρι σήμερα ο Δήμος, κι όχι ο Δήμος της Βουλιαγμένης και της Βάρης, έκλεινε τα μάτια. Καταφέραμε χάρη στις προσπάθειες των υπηρεσιών και του αντιδημάρχου των οικονομικών Ν. Ζαχαράτου, να πάρουμε χρήματα τα οποία ανήκουν σε εσάς και είναι 500.000 ευρώ από την Ελληνική Εταιρεία (ΕΤΑ) που εκμεταλλεύεται τις ακτές και η οποία δεν τα έδινε. Ηταν οφειλές από το 2007 έως το 2010 του πρώην Δήμου Βούλας. Κάποιοι στο παρελθόν και ξέρετε ποιοι δεν διεκδικούσαν αυτά τα χρήματα. Κλείναν τα μάτια· εμείς δεν ξεχνάμε, δεν κλείνουμε τα μάτια, δεν χαριζόμαστε και δεν θα χαριστούμε ποτέ σε κανέναν.

 

Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έκανε σε σχολικά συγκροτήματα που ήθελαν επισκευές, αλλά και σε άλλα που είχαν μείνει ημιτελή και ολοκλήρωσε.

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Σ. Πανάς έδωσε στους παριστάμενους πολίτες τη διαβεβαίωση ότι το έργο και η προσπάθεια αυτή δεν πρόκειται να μείνει στη μέση. «Θα το ολοκληρώσουμε και θα το διατηρήσουμε. Σας εγγυώμαι  ότι δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο τόπος μας. Θα ζούμε πάντα σε μια πόλη όμορφη, λειτουργική, ανθρώπινη. Αυτή τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη όλοι μαζί”.

panas-mhtropolitis

 

Παρόντες στην εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης κ. Παύλος, η Βουλευτής  Γ.  Μαρτίνου,  περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 310 guests και κανένα μέλος