Εύσημα για τον τ. Δήμο Βάρης στον Παν. Καπετανέα

Ο πρώτος απολογισμός αφορούσε τον τέως Δήμο Βάρης, όπου την τελευταία 4ετία δήμαρχος ήταν ο Παν. Καπετανέας, ο οποίος είναι σήμερα δημοτικός σύμβουλος και ήταν παρών.

Ο ορκωτός λογιστής διάβασε την έκθεση που είχε συντάξει, η οποία έδειξε ένα θετικό πρόσημο για τον τέως Δήμο, ο οποίος όταν παρέδωσε στον καλλικρατικό Δήμο 3Β είχε και ταμειακό υπόλοιπο γύρω στις 600.000 ευρώ, παρά τα όσα ακούγονταν ότι είχε μεγάλα χρέη.

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος επεσήμανε ότι: «Τα οικονομικά και η διαχείριση του τ. Δήμου Βούλας δείχνει μια νοικοκυρεμένη προσέγγιση, αντίθετα μ’ αυτά που έλεγε ο κ. Πανάς ότι παρέλαβε χάος».

Ο Π. Καπετανέας εξήγησε ότι: «οι παπαγάλοι που λέγανε ότι ήταν όλα χάλια να τα βλέπουνε. Κατακρίνομαι ότι πήρα δάνεια. Η εισφορά σε γη και χρήμα της Μηλαδέζας ήταν 4 εκατομ. τα οποία πήγαν αλλού από τους προηγούμενους Δημάρχους. Πήρα ένα εκατομ. για τη Μηλαδέζα, ένα για να πληρώσω ένα χρέος της ΕΥΔΑΠ και τους προμηθευτές και ένα για τη Λαθούριζα.

Ο Π. Καπετανέας τελικά, πήρε εύσημα για τη διαχείριση της τετραετίας του.

O απολογισμός του τ. Δήμου Βούλας σε μέτρια επίπεδα

Στον απολογισμό του τ. Δήμου Βούλας διαφαίνεται χαμηλότερο ποσοστό τακτικών εσόδων και στα έκτακτα έσοδα τα εισπραχθέντα είναι χαμηλότερα από της Βάρης. Τα εισπραχθέντα έκτακτα έσοδα κυμαίνονται γύρω στο 25%. Από το 2006 τα τακτικά έσοδα ήταν της κλίμακας του 80%. 86%/2006, 90%/’07, ‘08 & 80% το 2010.

Το “επικίνδυνο” για τη Βούλα είναι ότι είναι εκτεθειμένος με 64 εκατομ.(!) € από δικαστικές διενέξεις. Αν δηλαδή χάσει τις υποθέσεις θα υποχρεωθεί να καταβάλλει αυτό το ποσό! Και είναι οι μεγάλες υποθέσεις απαλλοτριώσεων, παραλιακού μετώπου κ.ά.

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος σημείωσε ότι: «Υπήρχε διπλογραφικό σύστημα πολά χρόνια πίσω και ο έλεγχος ήταν σχετικά εύκολος. [...] Εν ολίγοις το καταχρεωμένο, διαλυμένο υπό κατάρρευση οικοδόμημα που μας έλεγε ο κ. Πανάς μόνο έτσι δεν είναι όπως δείχνουν τα στοιχεία».

Και οι δύο απολογισμοί των πρώην Δήμων Βάρης και Βούλας ψηφίστηκαν σχεδόν ομόφωνα, εξαιρουμένου του προέδρου που ψήφισε “παρών”.

Διαβάστε επίσης για τον απολογισμό του τ. Δήμου Βουλιαγμένης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 guests και κανένα μέλος