Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Βούλας την περασμένη Δευτέρα (19/5), απόντος του Δημάρχου, που εκείνη την ημέρα απέκτησε το δεύτερο εγγονάκι του. Ετσι το συμβούλιο ξεκίνησε με ευχές και τούρτες. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει...
Από το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας
 

Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Βούλας την περασμένη Δευτέρα (19/5), απόντος του Δημάρχου, που εκείνη την ημέρα απέκτησε το δεύτερο εγγονάκι του. Ετσι το συμβούλιο ξεκίνησε με ευχές και τούρτες. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει.
 
Αδελφοποίηση της Βούλας με  το Καλό Χωριό της Κύπρου

Ενημέρωση ζήτησε η Νανά Καραγιάν για την αποστολή που έκανε ο Δήμος Βούλας στην Κύπρο για να αδελφοποιηθεί με την πόλη… Ζήτησε δε την κατάσταση όσων συμμετείχαν στην αποστολή.

Την απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, ο οποίος εξήγησε ότι η  «αποστολή αυτή πάντως καλύφθηκε πλήρως από τη Δημαρχιακή, από ανθρώπους της αντιπολίτευσης, από δημοτικούς υπαλλήλους, από εκπροσώπους της Δημοτικής Επιχείρησης».
Οσο για το πώς το έμαθαν οι Βουλιώτες απάντησε ότι η “αξιοπρεπής αυτή διαδικασία καλύφθηκε από ημερήσιες εφημερίδες της κυπριακής Δημοκρατίας”

Σ.Σ.: Δηλαδή οι Βουλιώτες έμαθαν για την επικείμενη αδελφοποίηση από εφημερίδες της Κύπρου!


Νέα κομμένα δέντρα στο Πανόραμα

Καταγγελτική η Ν. Καραγιάν για την αδράνεια στην επιβολή μέτρων, από το κόψιμο των δέντρων στο Πανόραμα. Εχουμε ασχοληθεί κατ’ επανάληψη στην εφημερίδα με φωτογραφικό ντοκουμέντο. Είπε χαρακτηριστικά: «Δύο φορές έχουμε αναφερθεί προ ημερησίας στο Πανόραμα για την κοπή δέντρων και το έγκλημα συνεχίζεται. Αυτή τη φορά ο κ. Καπετανάκης έχει πάει από το επάνω μέρος (οδός Ατλαντος) και έχει κόψει πολλά δέντρα. Εχω φωτογραφίες και όποιος θέλει μπορεί να δει τα κομμένα δέντρα.
Ο κύριος αυτός φαίνεται ότι έχει γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δημοτική Αστυνομία, την Πολεοδομία και όποιον άλλον έχει εμπλακεί σ’ αυτό. Γιατί την προηγούμενη φορά ακούστηκαν απειλές, ανώτατες ποινές χρηματικές και δεν έγινε τίποτα. Γι’ αυτό λέω ότι μας γράφει στα υποδήματά του ή θα βάλω στο ή ένα ερωτηματικό. Αυτό το πράγμα δείχνει μία αποτυχία της Δημοτικής Αρχής αφού δεν μπορέσαμε να προστατεύσουμε το δάσος.
Κατηφορίζοντας την οδό Ατλαντος είδα έναν σκουπιδότοπο μέσα σε οικόπεδο, κουτιά από χρώματα, ξύλα και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί από εύφλεκτα υλικά».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημ. Κιούκης, απάντησε όσον αφορά τα σκουπίδια ότι βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο και δεν μπορούν να παρέμβουν.
Σ.Σ. Αν πιάσει μια φωτιά κύριε Κιούκη από τα εύφλεκτα υλικά;
Ακόμη η Ν. Καραγιάν μίλησε για τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια της Βούλας και την καθαριότητα, αναφερόμενη σε κάποια στρώματα μπροστά στο Ταχυδρομείο, στην οδό Πειραιώς, στην οδό Σωκράτους αλλά και σε άλλους δρόμους δείχνοντας αδιάψευστους μάρτυρες· τις φωτογραφίες.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κ. Ανδριόπουλος αρνήθηκε ότι υπάρχουν σκουπίδια στην Πλαστήρα, και το επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Παναγόπουλος, που βρισκόταν στο Δ.Σ., αλλά τους διέψευσε για άλλη μια φορά ο φωτογραφικός φακός, που αποθανάτισε τα σκουπίδια, μόλις τελείωσε το Δημοτικό Συμβούλιο!

––––––––––––

Στη δεξαμενή νερού, αναφέρθηκε ο Π. Θανόπουλος που δεν έχει γίνει τίποτα για να εξωραϊστεί, την βάψανε και κίτρινη και φαίνεται από το διάστημα.
Σ.Σ. είχαν μιλήσει για φυτά και δέντρα που θα φύτευαν και θα την κάλυπταν. Τι έγινε ξεχάστηκαν;

Ο σκουπιδότοπος στου Μπαλάσκα

Σε σκουπιδότοπο της περιοχής έχει εξελιχθεί η οδός Προόδου στο ύψος του Μπαλάσκα, αφού έχουν τοποθετηθεί 4-5 κάδοι μαζί με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν και να δημιουργείται μία πολύ άσχημη εικόνα αλλά δυσοσμία, κατήγγειλε η Ηλέκτρα Τσιριγώτη, αφού έχει δεχθεί όπως είπε πολλά παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής.


Εκθεση του Επιθωρητή δημόσιας Διοίκησης καίει την Πολεοδομία

Αναφορά σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» έκανε ο Ι. Σκουμπούρης, όπου δημοσιεύει Εκθεση του επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης, η οποία  «μιλάει με άσχημα λόγια, απαξιωτικά  βέβαια σχόλια για την Πολεοδομία της Βούλας και την τοποθετεί μεταξύ των 6 που σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν πρόβλημα. Το γνωρίζετε το θέμα, θα υπάρξει κάποια ερώτηση;» κατέληξε.
Παροχές με το ...αζημίωτο η ΔΕΑΒ

 Εγκρίθηκε ο ισολογισμός και τα πεπραγμένα της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Βούλας (ΔΕΑΒ), αβασάνιστα θα έλεγα, από τη μειοψηφία γιατί από την πλειοψηφία, δεν το συζητάμε.
Είχαν ένα τόμο πεπραγμένα για να “αλιεύσουν” λαυράκια, αλλά δεν το έπραξαν. Ψήφισαν ομόφωνα.
 Η ΔΕΑΒ έχει σύνολο ενεργητικού 434.352,73€ και διαθέτει 71 άτομα εργαζόμενους. Ετσι προσφέρει κοινωνική υπηρεσία, αφού απασχολεί τόοοσο προσωπικό, όπως είπε ο διευθυντής της Μ. Καβράκος.
Από την παροχή υπηρεσιών της προς τους δημότες (μαθήματα κομπιούτερ, χορό, παραδοσιακό χορό, μαθήματα φωτογραφίας), που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Δήμοι τα προσφέρουν δωρεάν, η ΔΕΑΒ έχει εισπράξει 98.761,07€.
Θα ασχοληθούμε όμως εκτενέστερα προσεχώς.

Ποδηλατόδρομος στη Βούλα

Ποδηλατόδρομο σε κεντρικές αρτηρίες ψήφισε το Δ.Σ.   Ολοι οι σύμβουλοι είδαν κατ’ αρχήν, θετικό βήμα τον ποδηλατόδρομο, αλλά η μελέτη ήρθε στα χέρια τους λίγες ώρες πριν το συμβούλιο, και ήταν οριστική. Για να γίνουν όποιες αλλαγές θα χρειαστεί τροποποίηση. Αυτό δείχνει ότι αγνοούν παντελώς τη μειοψηφία που εκφράζει το 60% του βουλιώτικου λαού.
Τη μελέτη παρουσίασε ομάδα του Πολυτεχνείου  με επικεφαλής τον καθηγητή Βλαστό, και η οποία στηρίχθηκε - όπως είπε - σε ελληνική εμπειρία τριάντα πόλεων.
Το δίκτυο θα γίνει σε τρία επίπεδα. Το πρώτο που θα εφαρμοστεί είναι στην περιοχή της Κάτω Βούλας, θα λέγαμε, αφού πιάνει τις οδούς Παπάγου, Σωκράτους, Οδυσσέως, Βασ. Παύλου και παραλιακή.
Θα τοποθετηθεί δίπλα από το πεζοδρόμιο, στο ίδιο επίπεδο, με ειδικό τάπητα και διαγραμμίσεις.

Την εύλογη απορία του εξέφρασε ο Πέτρος Θανόπουλος: Και πώς θα περνάει στο Σμαράγδι; Και Πώς θα περνάει στο Βο; Μας  φέρατε σήμερα το μεσημέρι έναν τόμο μελέτη  και ζητάτε να ψηφίσουμε το βράδυ!

Τη μελέτη θα τη μελετήσουμε και θα την παρουσιάσουμε σε επόμενο φύλλο μας ολοκληρωμένη.

Είναι μία καλή αρχή, αλλά τη βλέπουμε να υλοποιείται σε βάθος χρόνου, αφού πρέπει να εξασφαλίσουν τα κονδύλια.



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 guests και κανένα μέλος