Ο Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Δήμος διεκδικεί τον Λόφο Λεβίδη.
Αίτηση Θεραπείας έκανε ο Δήμος για την ανάκληση της απόφασης της Περιφέρειας...

ΛΟΦΟΣ ΛΕΒΙΔΗ: “Θα τον αγοράσουμε” 

απαντά αποφασισμένος ο Δήμαρχος Παλλήνης


Ο Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Δήμος διεκδικεί τον Λόφο Λεβίδη.

Αίτηση Θεραπείας έκανε ο Δήμος για την ανάκληση της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής περί μη ασκήσεως του δικαιώματος προτίμησης για το Ελληνικό Δημόσιο, μετά από συαναντήσεις που είχε με τον Περιφερειάρχη Χ. Μανιάτη και το Νομάρχη Λ. Κουρή.

Την ξεκάθαρη θέση ότι ο Δήμος Παλλήνης θα προσπαθήσει να αγοράσει τον Λόφο Λεβίδη, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον δασικό χαρακτήρα της έκτασης των 80 περίπου στρεμμάτων, διατύπωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 7 Μαΐου.

pallhnh-levidi.jpgΕίναι η πρώτη φορά, έπειτα από πολύ καιρό και μετά από δεκάδες δημοσιεύματα και αναφορές στα ΜΜΕ για το σημαντικό αυτό θέμα, που μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ακούγεται ότι ο Δήμος Παλλήνης διεκδικεί με αποφασιστικότητα και επί ίσοις όροις, το Λόφο Λεβίδη, ερχόμενος σε σύγκρουση με ιδιωτικά συμφέροντα, που θέλουν  το λόφο για εμπορική εκμετάλλευση.

Ο Σπ. Κωνσταντάς ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το Νομάρχη Ανατολικής Αττικής  Λεωνίδα Κουρή, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει ότι η Νομαρχία προσφέρει 1.000.000,00 ευρώ στην προσπάθεια του Δήμου Παλλήνης και της τοπικής κοινωνίας να αποκτήσουν το Λόφο.

Πέρα από την βοήθεια της Νομαρχίας όμως, γιατί το κόστος είναι αρκετά υψηλό, ο Δήμαρχος θα αναζητήσει το επιπλέον ποσό μέσα από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», μέσω επιχορηγήσεων από αρμόδια Υπουργεία, ή και με δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι βασικοί στόχοι της Δημοτικής Αρχής είναι από τη μία να εξασφαλιστεί ο δασικός χαρακτήρας της έκτασης, που αποτελεί έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και να έρθει στην κυριότητα του Δήμου ο Λόφος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, να αποκατασταθούν τα υπάρχοντα κτίρια και να δημιουργηθεί ένα πρότυπο πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων, με συνεδριακό κέντρο καθώς και χώροι αναψυχής για τους δημότες.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 228 guests και κανένα μέλος