- Οροι δόμησης στο λιμάνι
- Παρακαμπτήριος αγωγός στο Μεγάλο Ρέμα
Ρεπορτάζ από το Δ.Σ. Ραφήνας με την Αγγελική Ραγκούση

Οροι δόμησης στο λιμάνι


Παρακαμπτήριος αγωγός στο Μεγάλο Ρέμα


Ρεπορτάζ από το Δ.Σ. Ραφήνας με την Αγγελική Ραγκούση

 

Οροι δόμησης στο Λιμάνι 

Μεγάλη Τετάρτη με δημοτικό συμβούλιο στη Ραφήνα, αλλά και τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρωτικής στον Μητροπολιτικό Ναό της Παντοβασίλισσας, είχε φυσικό επακόλουθο την διαμαρτυρία του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Π. Μπατάλη, ως προς την επιλογή της Άγιας αυτής ημέρας. Εκτός ημερησίας το θέμα για την αποδοχή συγκρότησης του Τοπικού Συμβουλίου των Νέων, με την παρουσία της αντιπροέδρου Βικτωρίας Πιστικού, την οποία συνεχάρησαν θερμά, ο δήμαρχος Α. Κεχαγιόγλου και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Δύο ήταν τα θέματα που παρουσίαζαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την πόλη. Το πρώτο αφορούσε ενημέρωση για τους όρους δόμησης εντός του λιμένος Ραφήνας, την έκανε ο Δ. Σ. του Ο. Λ. Ρ. Φίλιππος Κονταξής, που παραβρέθηκε ακριβώς γι’ αυτό. Ηταν μια κατ’ αρχήν ενημερωτική συζήτηση, αφού όπως είπε ο δήμαρχος θα ακολουθήσει νέα συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

Οι όροι δόμησης αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις που πρέπει να γίνουν εντός του λιμανιού για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού και των υπηρεσιών του λιμένος, όπως ενημέρωσε ο Φ. Κονταξής. (σύγχρονες τουαλέτες, αναψυκτήρια, καταστήματα εστίασης και πρόχειρου γεύματος, αξιοπρεπείς χώροι αναμονής, καθώς και 3όροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 3.600 τμ. που θα στεγάσει τις ανάγκες των υπηρεσιών του λιμενικού σώματος), καθώς και τερματικό σταθμό προαστιακού.

Αυτό έβαλε σε προβληματισμό τη μειοψηφία όσον αφορά το μέγεθος των εγκαταστάσεων, τον τερματικό σταθμό κ.ά.

Τη λύση έδωσε ο δήμαρχος, ο οποίος ζήτησε να απαλειφθεί ο όρος για να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις για τερματικό προαστιακού κλπ.),

Από την πλευρά του ο Δ. Σ. Φ. Κονταξής δήλωσε ότι το γραφείο του θα είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο θέλει να ενημερωθεί πληρέστερα.


Παρακαμπτήριος αγωγός στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

 

Το δεύτερο θέμα αφορούσε παρακαμπτήριο αγωγό ομβρίων υδάτων που κατασκευάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ, για να αποσυμφορήσει το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας απ’ τον όγκο υδάτων που προβλέπεται με μαθηματική ακρίβεια να πέσει στο ρέμα, με κίνδυνο να πλήξει την πόλη με πλημμύρες, λόγω υπερχείλισης.

Ο δήμαρχος, όπως είπε, ανακάλυψε τυχαία το θέμα σε μία επίσκεψή του στο υπουργείο για άλλη αιτία!


Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Παυλίδης, κατηγόρησε το δήμαρχο ότι παρά τις προειδοποιήσεις του και κατά την προεκλογική περίοδο, δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εναλλακτική λύση, ώστε να μη γίνει η Ραφήνα αποδέκτης ομβρίων υδάτων και όχι μόνο, όλων των όμορων δήμων και της ευρύτερης περιοχής.


Ο δήμαρχος απάντησε ότι η φυσική φορά οδηγεί τα νερά προς το Μεγάλο Ρέμα, το οποίο ούτως ή άλλως δέχεται μεγαλύτερο όγκο υδάτων λόγω της τσιμεντοποίησης και των πυρκαγιών. «Τώρα έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ του να πνιγούμε απ’ τις πλημμύρες ή να δεχτούμε τον παρακαμπτήριο» είπε.


Τελικά αποφασίστηκε να παρακολουθηθεί στενά η προτεινόμενη μελέτη και να αναζητηθεί εναλλακτική λύση, που θα μειώσει τους περιβαλλοντικούς κινδύνους για την πόλη.


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 913 επισκέπτες και κανένα μέλος