grant-resort_lagonissi1.jpgΌπως μας γνωστοποιήθηκε εγκύρως, το 3μελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών με ομόφωνη απόφαση  και με αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, απαλλάσσει από όλες τις κατηγορίες,  τον Δήμαρχο Καλυβίων Πέτρο Φιλίππου. Το δικαστήριο αφορούσε αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τους ισχυρισμούς των διωκτών, μετά από τον έλεγχο, τον οποίο διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο Δήμο Καλυβίων.

Αθώος ο Δήμαρχος Καλυβίων

Στο κενό οι διώξεις Μαντωνανάκη

ΕΟΤ, ΕΤΑ Α.Ε. & Ελληνικού Δημοσίου!…


filippou.jpgΌπως μας γνωστοποιήθηκε εγκύρως, το 3μελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών με ομόφωνη απόφαση  και με αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, απαλλάσσει από όλες τις κατηγορίες,  τον Δήμαρχο Καλυβίων Πέτρο Φιλίππου.

Το δικαστήριο αφορούσε αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τους ισχυρισμούς των διωκτών, μετά από τον έλεγχο, τον οποίο διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο Δήμο Καλυβίων.

Το δικαστήριο αφορούσε αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τους ισχυρισμούς των διωκτών, μετά από τον έλεγχο, τον οποίο διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο Δήμο Καλυβίων.

Σημειώνεται ότι τον έλεγχο προκάλεσε, όπως μας δηλώθηκε από το Γρ. Τύπου του Δήμου Καλυβίων, με καταγγελία του ο Παντελής Μαντωνανάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε.» - «Grand Ressort  Lagonisi».

Στη δίκη αυτή ο δήμαρχος Π. Φιλίππου κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος, μεταβολή στον αιγιαλό, κατάληψη δημοσίου κτήματος, αυθαίρετη κατασκευή, ματαίωση δίωξης άλλου και ψευδή βεβαίωση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι  με τις απόψεις του επιχειρηματία συντάχθηκαν - μέσω των συνηγόρων  τους - το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΕΟΤ και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΤΑ Α.Ε.). ΄Ολοι οι παραπάνω φορείς υποστήριξαν ότι, η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι της περιοχής αποτρέποντας το φράξιμο της ελεύθερης παραλίας στο 41ο-42ο χλμ., αντέδρασαν στο ξεπούλημα της παραλίας και στην παράδοσή της  στην «ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε.» και το δημόσιο ζημιώθηκε από αυτές τις ενέργειες.


Η ζημιά του Δημοσίου


Όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, η συγκεκριμένη παραλία, έκτασης 85 στρεμμάτων,grant-resort_lagonissi1.jpg  μισθώθηκε το 2003 για 40 χρόνια έναντι μισθώματος 15.000 ευρώ ετησίως!!! (Όσο δηλαδή ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας.)

Σ.Σ. Για την πραγματική ζημιά που υφίσταται το σύνολο των εργαζομένων και ανέργων πολιτών, των φοιτητών και των συνταξιούχων με την αποστέρηση  των ακτών και την όχληση από τις θορυβοποιές και προκλητικές χρήσεις, ποιοί πρέπει να διωχθούν;


Αξίζει να σημειωθεί ότι τους ίδιους μάρτυρες κατηγορίας – υπαλλήλους της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ»  - καθώς και τους δύο επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, που είχε προτείνει ο Μαντωνανάκης, χρησιμοποίησαν εναντίον του δημάρχου και οι φορείς του δημοσίου. Υπήρξε δηλαδή πλήρης ταύτιση απόψεων και συμφερόντων (;) του ιδιώτη και των κρατικών φορέων περί «προστασίας» του δημοσίου συμφέροντος,  προκειμένου να διωχθεί ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου.


Όλο όμως αυτό το κατηγορητήριο ανατράπηκε τόσο από τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε η Δημοτική Αρχή, όσο και από  τις τεκμηριωμένες θέσεις, που πρόβαλαν οι μάρτυρες υπεράσπισης: Γιώργος Βλάχος, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Αττική, Θανάσης Λεβέντης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, Λεωνίδας Κουρής Νομάρχης Αν. Αττικής, Σταύρος Ιατρού, Δήμαρχος Κερατέας, Μαργαρίτα Καραβασίλη πρώην γενική επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος ΥΠΕΧΩΔΕ, Μαίρη Κόλλια πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλυβίων και Κώστας Καρακασίλης, Δημοτικός Σύμβουλος Καλυβίων. Ως μάρτυρες υπεράσπισης είχαν επίσης προσκληθεί να καταθέσουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.


Τη στήριξή τους προς τον δήμαρχο Καλυβίων Πέτρο Φιλίππου και το Δημοτικό Συμβούλιο για τον διαρκή αγώνα  τους για ελεύθερες παραλίες είχαν εκφράσει με ψηφίσματά τους, το Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ καθώς και το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης συμπαραστάθηκαν στον Δήμαρχο σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι φορείς της πόλης και πλήθος κόσμου.


Αναφέρουμε όλους τους παραπάνω και την πάνδημη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου για να υπογραμμίσουμε ότι η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου ανταποκρίθηκε πλήρως στο δημόσιο αίσθημα περί δικαίου, αλλά και περί δημοσίου συμφέροντος.


Σημειωτέον ότι η εν λόγω δίκη είναι  μία από το πλήθος διώξεων που υφίσταται ο Δήμος Καλυβίων  – από τα αχόρταγα ιδιωτικά συμφέροντα που νέμονται τις παραλίες –, για τον αγώνα που έχει κάνει, προκειμένου να παραμείνουν ελεύθερες οι παραλίες για όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα έχουν προσδιοριστεί 15 δικαστικές υποθέσεις. Χαρακτηριστική η περίπτωση όπου ο Μαντωνανάκης με δύο αγωγές ζητάει αποζημίωση από τον δήμαρχο, ύψους 6,5 εκ. ευρώ!!!


Η Δημοτική Αρχή Καλυβίων σε δήλωσή της τονίζει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το αίτημά της να μείνουν ανοικτές στους πολίτες οι παραλίες του Δήμου. Απευθύνει δε εκ νέου έκκληση να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα και να τηρήσει η Κυβέρνηση την προεκλογική της δέσμευση, προκειμένου να λυθεί η σκανδαλώδης σύμβαση, με την οποία παραχωρήθηκε η  παραλία στην «ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε.»

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 171 guests και κανένα μέλος