ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
                                                                                                 ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.    334
                                                                                                 ΑΘΗΝΑ   22-10-2012
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΜΗΝΥΣΗ-ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ-ΕΓΚΛΗΣΗ
1. Αλίκης Δ. Κυριακάκη, κατοίκου Αμπελοκήπων, οδός Αργολίδος, αριθ. 12,
    συνταξιούχου εφοριακού-ελέγκτριας
2. Οδυσσέα Τηλιγάδα, του Ανδρέα, κατοίκου Αθηνών, οδός Ευριπίδου, αριθ. 57,
     επιχειρηματία
3. Ελένης Διαμαντοπούλου, του Περικλή, κατοίκου Νέου Ψυχικού, οδός Γεωργίου
    Σεφέρη, αριθ. 32, επιχειρηματία
ΚΑΤΑ
1. Ευάγγελου Βενιζέλου, νύν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και πρώην Υπουργού   
           Οικονομικών
2. Γεώργιου Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδος, και πρώην
      προέδρου του ΠΑΣΟΚ
3. Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, πρώην Υπουργού Οικονομικών
4. Ιωάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ
5. Ιωάννη Καπελέρη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ
6. Στέλιου Στασινόπουλου, νύν επικεφαλής του ΣΔΟΕ
7. Κατά παντός άλλου υπευθύνου (μέλους ή μη κυβερνήσεως), υπηρεσιακού ή μη  
      παράγοντα, αυτουργού, συμμετόχου, και δή ηθικού αυτουργού.
----------------
Κοινοποίηση:
1.  Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο (International Monetary Fund Greek Delegation)
2. Οllί Rehn, European Commission, Directorate General for Economic and FinancίalΙ   
     Affairs (Επίτροπος για Οικονοµικές και Νοµισµατικές Υποθέσεις)
3. Algirdas Semeta, Member οf the European Commission (Επίτροπος για Φορολογία και
     Τελωνειακή Ένωση, Έλεγχο και Καταπολέμηση της Απάτης)
4. Viviane Reding, European Commission Vice-President iη charge οf Justice,  
      Fundamentals Rights and Citizenship (Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, Θεμελιώδη 
      Δικαιώµατα και Ιθαγένεια)
5. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια
6. Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αντώνιο Σαµαρά
7.  Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων, κ. Αντώνιο  
      Ρουπακιώτη
8.   Πρόεδρο του Αρείου Πάγου
9.   Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
10. Ελληνικά και Ξένα Μ.Μ.Ε.
--------------
Το τελευταίο χρονικό διάστηµα απασχολεί έντονα την κοινή γνώµη και κάθε Έλληνα Πολίτη «Το σκάνδαλο της υπεξαγωγής της λίστας Λαγκάρντ» εκ µέρους των θεματοφυλάκων της, µε σκοπό την ωφέλεια των ίδιων και των εντολέων τους (µεγαλοκαταθετών) και τη βλάβη του ελληνικού δημοσίου.
Πιο συγκεκριμένα:
Σύµφωνα µε πληροφορίες, η ιστορία της «λίστας Λαγκάρντ» µε τους Έλληνες καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες άρχισε και εξελίχθηκε ως εξής: Η ελληνική ΕΥΠ παρακολούθησε στα µέσα του 2010 την υπόθεση της υποκλοπής των αρχείων της HSBC από υπάλληλο της τράπεζας και πώς αυτά τα αρχεία περιήλθαν στην κατοχή ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία της ΕΥΠ, αξιοποιώντας τις επαφές της µε την αντίστοιχη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών, ξεκίνησε µια συζήτηση για τη δυνατότητα παράδοσής τους στις ελληνικές αρχές.
    Η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να διαβιβάσει τη λίστα στην ΕΥΠ, καθώς την είχε παραδώσει στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και συνέστησε να υποβληθεί αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση προς το γαλλικό υπουργείο. Το αίτημα υποβλήθηκε επισήμως και μάλιστα από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπως ο ίδιος δημόσια δήλωσε, στην τότε ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ. Η λίστα παραδόθηκε ωσαύτως επισήμως και έκτοτε αγνοείται η τύχη της (με την έννοια του γνήσιου και μη αλλοιωμένου υλικού-δημοσίου εγγράφου).
Ο ίδιος δε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τότε Υπουργός Οικονομικών, ομολόγησε ότι πραγματοποίησε πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο των ελεγκτικών αρχών, και ότι αυτοί αποδέχθηκαν αυτή την παρέμβαση, όπως κατωτέρω καταδεικνύεται.
Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, πράγματι η εν λόγω λίστα (δημόσιο έγγραφο) του παραδόθηκε από την τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ (το έτος 2011). Η λίστα αυτή προέκυψε από υποκλαπέντα στοιχεία εκ μέρους του Εβρέ Φαλτσιάνι (ήταν ο υπάλληλος της HSBC στην Γενεύη που το 2008 υπέκλεψε 22.000 ονόματα Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών και Ελλήνων φυσικών προσώπων και εταιριών που είχαν καταθέσεις στην τράπεζα). Ο κ. Φαλτσιάνι ήταν ένας υψηλόβαθμος τραπεζικός υπάλληλος της HSBC (τμήμα ΙΤ) στη Γενεύη. Κάποια στιγμή αποφασίζει να αντιγράψει τα ονόματα 24.000 πελατών σε έναν φορητό υπολογιστή. Ο σκληρός δίσκος περιείχε εκτός από τα ονόματα, και τους λογαριασμούς, και φυσικά το ύψος των καταθέσεων. Τον Δεκέμβριο του 2008 συλλαμβάνεται από Γάλλους αξιωματικούς και παραδίδει (ή κατά άλλους παραδίδει με οικονομικό αντάλλαγμα) τα στοιχεία στην κυβέρνηση Σαρκοζί στις αρχές του 2009. Αποκρυπτογραφώντας τον σκληρό δίσκο οι φορολογικές αρχές της χώρας διαπιστώνουν ότι υπάρχουν μεταξύ άλλων περίπου 3.000 γαλλικά ονόματα, 5.800 ιταλικά, 6.000 βρετανικά, 5.000 γερμανικά και περίπου 1991 ελληνικά ονόματα Εταιριών και φυσικών προσώπων. Η γαλλική κυβέρνηση κατόπιν αιτήματος παρέδωσε τα ονόματα μεταξύ άλλων στις Ιταλικές, Βρετανικές και Γερμανικές αρχές. Ήταν τόσο τρανταχτές οι περιπτώσεις που οι Βρετανικές φορολογικές αρχές έστειλαν αμέσως ειδικά σημειώματα στους Άγγλους φορολογούμενους που τους έδιναν άμεση αμνηστία εάν πλήρωναν τους αναλογούντες φόρους. Δημοσιοποιήθηκαν και πολλά ονόματα μεταξύ αυτών και του εκατομμυριούχου ιδιοκτήτη ακίνητων, του Michael Shanly, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 1,1 εκατ. ευρώ, αφού βρέθηκε να έχει διαφύγει την καταβολή φόρου για μια κληρονομιά που έλαβε από τη μητέρα του. Επίσης, ο Πατρίς ντε Μεστρ, οικονομικός διαχειριστής της Λιλιάν Μπετανκούρ, της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας, η κληρονόμος της αρωματοποιίας Νίνα Ρίτσι και ο Ζαν-Σαρλ Μαρσιανί, δεξί χέρι του πολύ δεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαρλ Πασκουά,  ¬υποχρεώθηκαν να εμφανιστούν στην Εφορία. Η Ισπανία ενημερώθηκε επίσης για τους δικούς της πολίτες που τα ονόματά τους περιέχονταν στους δίσκους του Φαλσιάνι και η χώρα ανέκτησε 6 δισ. ευρώ από φοροφυγάδες, όπως ο πρόεδρος της τράπεζας Σανταντέρ, Εμίλιο Μποτίν. Η Ιταλία, με τη σειρά της, διαπίστωσε ότι φοροδιέφευγαν οι σχεδιαστές μόδας Βαλεντίνο και Ρενάτο Μπαλέστρα. Οι Γάλλοι έχουν ανακοινώσει ότι από την περίφημη λίστα έχουν εισπράξει σε φόρους 1,1 δισ ευρώ, οι Γερμανοί πάνω από 2,5 δις ευρώ, και οι Ιταλοί πάνω από 1,5 δις ευρώ.
Πάραυτα, ο  κ. Παπακωνσταντίνου, πιστός στο καθήκον προδοσίας της χώρας μας, αντί να δώσει, ως όφειλε, ολόκληρη τη λίστα προς διερεύνηση στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και στον αρμόδιο καθ' ύλην και κατά τόπον Εισαγγελέα, επέλεξε ο ίδιος μερικά ονόματα τα οποία -όπως ισχυρίζεται- τα παρέδωσε στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, κατά του οποίου έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για τέλεση άλλων αδικημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου (και ωσαύτως τυγχάνει ιδιαίτερα επικίνδυνος).
Στη συνέχεια, κατά τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ και πρώην ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό, κ. Γ. Διώτη, ο οποίος, αν και εισαγγελικός λειτουργός «επί τιμή», φρόντισε να «αυτοκτονήσει» ακόμη και κάθε έννοια δικαίου και ηθικής.
Όμως, ο κ. Γιάννης Καπελέρης εξήγησε δημοσίως ότι ο ίδιος δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τέτοια λίστα, πράγμα το οποίο τίθεται φυσικά εν αμφιβόλω. Επιπρόσθετα, σήμερα στο ΣΔΟΕ υποστηρίζουν ότι αυτή η λίστα δεν παραδόθηκε ποτέ στο Σώμα και ειδικά στον νέο επικεφαλής, Στέλιο Στασινόπουλο, πράγμα για το οποίο εξίσου αμφιβάλλουμε, παρατηρώντας με αγανάκτηση τον προκλητικό και ποινικά κολάσιμο τρόπο χειρισμού του θέματος αλλά και άλλων περιπτώσεων δημοσίου ενδιαφέροντος, και εκ μέρους του νύν επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε.
        Σημειώνουμε ότι η ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου έγινε λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, κ. Γρήγορη Πεπόνη, ο οποίος ζήτησε να βρεθεί και να του παραδοθεί η λίστα, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται διερευνάται -κατά πληροφορίες- εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος, ώστε να προστατευθούν άτομα που φοροδιαφεύγουν.
Ολόκληρη η προκλητική δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου είχε ως εξής:
«Προς τα τέλη του 2010 ζήτησα με δική μου πρωτοβουλία από την Γαλλίδα ομόλογό μου Christine Lagαrde στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες από τη λίστα που ακουγόταν διεθνώς ότι υπήρχε στην κατοχή των Γαλλικών αρχών. Μέσω διπλωματικής οδού εστάλη λίστα με περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων με στοιχεία καταθέσεων παρελθόντων ετών ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ σε μία Ελβετική τράπεζα. Τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ Διώτη».
Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα γεγονότα όπως Σας είναι ήδη γνωστά. Εξ αυτών παραθέτουμε τη στάση που κράτησε ο νύν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και πρώην Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, την οποία και χαρακτηρίζουμε ως ιδιαζόντως ποινικά κολάσιμη και αρκούντως επικίνδυνη, ώστε να είναι επιβεβλημένη όπως άμα και των λοιπών η προσωρινή του κράτηση.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων:
          «Το υλικό δόθηκε ατύπως σε μένα, χωρίς συνοδευτικό υλικό. Δεν γνωρίζω αν δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο. Ούτε ο κ. Ι Διώτης (πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ) μπορούσε να ξέρει αν του δόθηκε το αρχικό. Γνώριζε αυτά που του είπε ο κ. Γ Παπακωνσταντίνου (πρώην υπουργός Οικονομικών). Δεν είχε κανένα λόγο να μην λέει την αλήθεια ο κ. Λ Διώτης».
Παράλληλα, ο κ Βενιζέλος που αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της παραλαβής, από τον κ. Διώτη, του επίμαχου ηλεκτρονικού υλικού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει υποστεί αλλοιώσεις, ενώ επεσήμανε ότι η μεγάλη καθυστέρηση της έρευνας μπορεί να άφησε το περιθώριο σε ενδιαφερόμενους να οργανωθούν.
          «Ένα ψηφιακό υλικό, προϊόν υποκλοπής, που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες πλευρές της Ευρώπης είναι πιθανό να έχει υποστεί αλλοιώσεις, πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, ή από διάφορες υπηρεσίες ή από παράγοντες υπηρεσιών. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για τον κ. Διώτη, αλλά είναι προφανές ότι ένα παράνοµο υλικό είναι επισφαλές. Δεν επιτρέπεται συνταγματικά η χρήση του υλικού που είναι παράνοµο. Η εισαγγελική αμφισβήτηση της γνησιότητας αναδεικνύει το επισφαλές του υλικού», τόνισε ο κ. Βενιζέλο ς και πρόσθεσε:
«Κινδυνεύει να ανοίξει ένα τεράστιο νοµικό ζήτηµα. Από τότε που έγινε η υποκλοπή, το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι και έχουν οργανωθεί».
- Αρκετές εβδομάδες µετά την ανάληψη των καθηκόντων µου, τέλη Αυγούστου, κατά τη διάρκεια σύντοµης συνάντησης µας, ο κ. Διώτης µε ενημέρωσε, µμεταξύ άλλων, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου στις αρχές Ιουνίου του παρέδωσε το υλικό που ήταν αποτέλεσα µμεσολάβησης µμυστικών υπηρεσιών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν µου είχε αναφέρει κάτι σε µένα. Ανεπισήμως ο κ. Διώτης, χωρίς διαβιβαστικό, µου το παρέδωσε, διότι το πήρε από τον κ. Παπακωνσταντίνου µε τον ίδιο τρόπο. Ως προϊόν υποκλοπής δεν µπορεί να είναι αποδεικτικό µέσο, αλλά µπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί.
- Δεν ξέρω ακόµα και σήµερα αν αυτό το υλικό είναι αντίγραφο. Ο κ. Διώτης µου άφησε στο γραφείο µου ένα "φλασάκι" και μερικές τυπωμένες σελίδες ονοµάτων ¬τυχαίες νοµίζω. Εφ’ όσον ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που είχε µακρά εμπειρία, είχε στη διάθεση του επί εβδομάδες το υλικό αυτό δεν μπορούσα να έχω άλλη εκτίµηση ως προς την προέλευσή του.
- Το ηλεκτρονικό αυτό υλικό παρέµεινε σε ένα κουτί, µαζί µε άλλα πολλά ηλεκτρονικά, χωρίς να χρησιμοποιηθεί, µέχρι που το έστειλα στον πρωθυπουργό. Είχα πάντα τη βεβαιότητα ότι το πρωτότυπο υλικό διατηρείται στο ΣΔΟΕ, όπως και όλα τα ενημερωτικά τηρούνται στις αρµόδιες υπηρεσίες. Καµία υπηρεσία δεν στέλνει κάτι, χωρίς να κρατά αντίγραφο.
- Ακόμα και για τα πολιτικά πρόσωπα, το ΣΔΟΕ δεν ζητά, ούτε περιμένει εντολές για να ελέγξει. Οποιαδήποτε δική μου παρέμβαση μπορούσε να παρεξηγηθεί.
- Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε στη διάθεση του πολύ καιρό το υλικό. Όπως δημόσια είπε ο επικεφαλής ης ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, αντλούσε χρήσιμες πληροφορίες πριν το παραδώσει στο ΣΔΟΕ. Τον Αύγουστο του 2011, έχουν περάσει 16 μήνες από τότε, δόθηκε από την Γαλλία το υλικό. Είναι προφανές ότι ακόμα και σε διάστημα δύο μηνών μπορούν να αντληθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες σε πολιτικό επίπεδο.
- Στις περιοδικές συναντήσεις που είχα με τον κ. Διώτη, ήταν συνεχείς οι πιέσεις μου για κάθε είδους έλεγχο και την προώθηση όλων των ερευνών του ΣΔΟΕ. Στον έλεγχο της λίστας με τους 1700 φορολογούμενους που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό και στην οποία εστίαζε η Τρόικα και έπρεπε να δίνουμε λογαριασμό είναι ζήτημα αν έχουν προσεγγιστεί οι 700.
- Για λόγους αρχής  ουδέποτε ρώτησα το ΣΔΟΕ για την πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης. Οι σχέσεις μου με τον κ. Διώτη ήταν καλές, αλλά τυπικές. Δεν ήταν δική μου επιλογή ο κ. Διώτης Άκουσα όμως τα καλύτερα από τον κ. Χρυσοχοϊδη.
- Όταν αποχώρησα, ήταν πεποίθησή μου ότι στο ΣΔΟΕ είχαν αντίγραφα. Δεν έγινε παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο, για αυτό και δεν συζήτησα το θέμα με τον κ. Σαχινίδη. Ο κ. Διώτης που ήταν αρμόδιος παρέμεινε στη θέση και θα μπορούσε να ενημερώσει. 'Άλλο το τι ξέρω τώρα κι άλλο τι έμαθα τον Αύγουστο του 2012, όταν παρέλαβα το υπουργείο Οικονομικών. Δεν γνώριζα ότι αυτό έχει περιέλθει ανεπισήμως την άνοιξη του 2011 από την Γαλλία. Γνώριζα αυτά που μου είπε ο κ. Διώτης εκείνη τη στιγμή.
- Μέχρι τη στιγμή που είδα το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ήμουν βέβαιος ότι υπήρχε στο ΣΔΟΕ το υλικό, ίσως και στην ΕΥΠ Ο κ. Διώτης μου τηλεφώνησε όταν ήμουν στις Βρυξέλλες, μου θύμισε τη συζήτηση του Αυγούστου και ότι άφησε το φλασάκι στο γραφείο μου με την λίστα με τους καταθέτες. Με πίεσε να θυμηθώ για το "φλασάκι". Το λέω, αυτό για όσους εξ ιδίων τα αλλότρια κρίνουν, που έσπευσαν να χυδαιολογήσουν ότι το είχα στο γραφείο μου σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
- Όταν γύρισα το βράδυ, από τις Βρυξέλλες, συνειδητοποίησα ότι το ΣΔΟΕ δεν κράτησε κανένα αντίγραφο. Δεν μπορούσα να δεχθώ πως δεν έχει το ΣΔΟΕ υλικό. Το αναζήτησα και ευτυχώς το είχα στην κατάσταση που µου το είχε αφήσει. Επικοινώνησα µε τον πρωθυπουργό για τις δικές του ενέργειες.
- Μου ειπώθηκε ότι το υλικό ατύπως δόθηκε από τον Γ Παπακωνσταντίνου χωρίς αριθµό πρωτοκόλλου. Δεν ξέρω αν στον Κο Διώτη δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο, ούτε αυτός γνώριζε. Γνώριζε ότι είχε πει ο Γ Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, δεν έχει λόγο να µην λέει αλήθεια 
- Την εντολή, ο κ. Διώτης για την αποστολή του την είχε λάβει. Δεν είναι δυνατόν να λέµε, ότι χρειάζεται ειδική εντολή υπουργού. Ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ κάνεις ό, τι συνήθως µε το άτυπο υλικό.
«Όταν µπορείς να ελέγξεις µια ύλη 250 δισ. ευρώ δεν είναι δυνατό να µην ασχολείσαι µε µεγαλοκαταθέτες, και  να δίνεις έµφαση στο παράνοµο υλικό»
Εν τω µμεταξύ, έµφαση στην έρευνα προέλευσης των καταθέσεων, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η απόσυρση των 70 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες που διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό την τελευταία τριετία, έγινε νόµιµα και επίσηµα,
Ο κ. Βενιζέλος αφού επανέλαβε ότι, σύµφωνα µε αυτά που του είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι τα 20 ονόµατα αποτελούν τα 2/3 του συνολικού ποσού, δηλαδή του 1,5 δισ. ευρώ, πρόσθεσε:
«Από στοιχεία εγγράφου της Ένωσης Εφοπλιστών που πήρα σήµερα, φαίνεται ότι το µεγάλο µέρος τους είναι ναυτιλιακό συνάλλαγµα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου µου είπε ότι ανέσυρε και έστειλε στο ΣΔΟΕ ελάχιστα ονόµατα, το συνολικό ποσό των οποίων είναι 1,9 δισ. Δολάρια».
«Από τις ελληνικές τράπεζες έχουν αποσυρθεί την τελευταία τριετία 70 δισ. ευρώ από την Ελλάδα. Διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό επίσηµα, µε εµβάσµατα, την τελευταία τριετία. Όλα νόµιµα., Η προέλευση των καταθέσεων είναι το θέµα. Όταν ξέρεις, ότι 70 δισ. διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό και όταν µπορείς να ελέγξεις µια ύλη περίπου 250 δισ. ευρώ είναι δυνατό να µην ασχολείσαι µε το θέµα των µεγάλων καταθετών και να δίνεις έµφαση στο παράνοµο υλικό", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Τη δεδομένη δε στιγµή αναµένεται η άσκηση εκ µέρους Σας ποινικών διώξεων ή η αρχειοθέτηση της υπόθεσης, καθώς και η διαβίβαση της δικογραφίας διά του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή των Ελλήνων.
Στο πλαίσιο δε της έρευνάς Σας τολµάµε και ζητάµε να αξιολογήσετε και τις δικές µας επισημάνσεις, απόψεις, και αιτήµατα, ως έλληνες πολίτες που θεωρούµε εαυτούς παθόντες, και προς τούτο δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Εξ’ όλων των ανωτέρω προκύπτει πασιφανώς και πασίδηλα, εξόφθαλμα δε, ότι έχουν τελεστεί σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, και ηµών των ιδίων, τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθµό κακουργήματος, της ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθµό κακουργήματος, της απιστίας σε βαθµό κακουργήματος, µε την επιβαρυντική περίσταση για τους καταχραστές του ελληνικού δημοσίου (ν. 1608/50), της υπόθαλψης εγκληματία, της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της σύστασης, συγκρότησης και ένταξης σε δομημένη εγκληµατική οργάνωση, της εκβίασης ή απόπειρας εκβίασης σε βαθµό κακουργήματος, και όσα άλλα κατ' ορθότερο τυχόν νοµικό χαρακτηρισµό.
Επίσης, είναι προφανές ότι δέον όπως λάβει χώρα εξ Υµών αυτοψία και κατ’ οίκον έρευνα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, και στις οικίες απάντων των εμπλεκομένων υπόπτων, διότι είναι σφόδρα πιθανό να ανευρεθούν αντικείμενα και στοιχεία για την ανακάλυψη των δραστών και των αδικημάτων, πράγµα το οποίο πιθανόν να µην έχει µέχρι σήµερα λάβει χώρα εις βλάβη της πληρότητας της έρευνας, και πιθανόν λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδοµής την οποία αναγκαστικά πλέον εκλαμβάνουμε ως σκοπιμότητα άνωθεν για παρακώλυση του έργου Σας (εκτός άλλων περιπτώσεων παρακώλυσης που έχουµε σταχυολογήσει και καταγγέλλουµε ως ευθεία απόπειρα φίµωσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης).
Επίσης, είναι προφανές ότι δέον όπως λάβει χώρα εξ Υµών άρση του φορολογικού, τραπεζικού, τηλεφωνικού κ.λπ. απορρήτου των εμπλεκομένων υπόπτων.
Τέλος δε, δέον όπως μετά την άσκηση των δεουσών ποινικών διώξεων απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρο, σε όλους τους κατηγορούμενους, διότι είναι ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, πιθανολογουμένης της ανάπτυξης υποδομών πλούτου εvτός κι εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους
Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας και
Με Επιφύλαξη αναφοράς και νέων στοιχείων, μετά συγκαταθέσεως και των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων. 
1. Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά όλων των ανωτέρω αναφερομένων, και όσων άλλων 
    Την προκύψουν κατά την προανακριτική-ανακριτική διαδικασία, αυτουργών,
    συμμετόχων, και δή ηθικών αυτουργών, και την παραδειγματική τιμωρία τους
2. Την κατάσχεση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου όλων των μη δικαιολογούμενων ποσών
     αγνώστων εισέτι καταθετών, άμα και ως προϊόντων εγκλημάτων.
3. Την άρση του φορολογικού, τραπεζικού και όποιου άλλου αναγκαίου απορρήτου των  
     ως ανωτέρω αναφερομένων, την αυτοψία, κατ’ οίκον έρευνα, και κατάσταση των  
     αναγκαίων στοιχείων, και τον χαρακτηρισμό της δικογραφίας ως κατεπείγουσας.
4. Την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης, ώστε να καταστεί εφικτή η
     αστραπιαία κατάσχεση και εκ των υστέρων δήμευση της περιουσίας των
     εγκαλουμένων, και η προσωρινή τους κράτηση, στο όνομα και προς το συμφέρον του
     ελληνικού λαού. 
Δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των ανωτέρω αναφερομένων για την ηθική βλάβη  που υπέστη μεν ως έλληνες πολίτες, και δή ως ενεργοί πολίτες που έχουμε καταγγείλει κατά καιρούς δημόσιους λειτουργούς, τους οποίους οι ανωτέρω με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους υπέθαλπαν, για το ποσόν του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ, με την επιφύλαξη αναζήτησης του υπολοίπου ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων, το οποίο κι εν συνεχεία θα διαθέσουμε στα μέλη του Συλλόγου που Θα συστήσουμε κατά της Διαφθοράς εν Ελλάδι. Προσκομίζουμε το υπ’ αριθμ.  Α3371277 παράβολο πολιτικής αγωγής, ύψους πενήντα [50] ευρώ.
Μάρτυρές μας προτείνουμε και ζητούμε να εξετασθούν:
1.    Christine Lagard, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πρώην Υπουργό  Οικονομικών της Γαλλίας
2.     Evre Faltsiari, αγνώστων λοιπών στοιχείων
3.     Pierre Moscovici, νύν Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας
4.     Dominique Strauss-Kahn, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
5.     Χρήστο Σαρτζετάκη, πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
6.     Λούκα Κατσέλη, πρώην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
7.     Αναστάσιο Καφετζόπουλο, του Παντελή και της Δέσποινας, κάτοικο Αθηνών, οδός Άρτης 23
8.     Νικόλαο Καραγεωργόπουλο, του Αντωνίου, κάτοικο Πεύκης, οδός Πατριάρχου Φωτίου, αριθ. 2
9.     Αθανάσιο (Νάσο) Ζαγγογιάννη, κάτοικος Νέου Ηρακλείου, οδός Αυξεντίου, αριθ. 6
Πληρεξούσιο Δικηγόρο μας και Αντίκλητό μας διορίζουμε το Δικηγόρο Αθηνών, Ιωάννη Δ. Απατσίδη (Α.Μ. 28501),
Αθήνα, Αριστοτέλους, αριθ. 27, τηλ. 210-8228210 Κιν. 6942625399.
Αθήνα, 22-10-2012
Οι Μηνυτές - Αναφέροντες - Εγκαλούντες
1. Αλίκη Κυριακάκη
2. Οδυσσέας Τηλιγάδας
3. Ελένη Διαμαντοπούλου

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 guests και κανένα μέλος