Αλλαγή Αντιπροέδρου με τον Χάρη Δαμάσκο της Ανατ. Αττικής

Εκλογή προεδρείου πραγματοποίησε και η Περιφέρεια Αττικής, χωρίς εκπλήξεις, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, όπως όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας.

damaskos-xarisΠρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Καράμπελας.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, επικεφαλής για την Αντιπεριφέρεια Ανατ. Αττικής Χαρης Δαμασκος.

Ο Χάρης Δαμάσκος έχει θητεύσει νομαρχιακός σύμβουλος και Αντινομάρχης στην Ανατ. Αττική.

Μετά την εκλογή του, αφού ευχαρίστησε αυτούς που τον πρότειναν δήλωσε:

«Εχω μαθει να τιμω και να σεβομαι την αυτοδιοίκηση και αντιλαμβάνομαι απολύτως τη σημασια, το συμβολισμό και το ειδικό βάρος των πολύ σημαντικών θέσεων, όπως αυτή του Αντιπροέδρου του μεγαλύτερου περιφερειακού συμβουλίου της χώρας. Θα ανταποκριθώ πλήρως στην ευθύνη που απορρέει από την εκλογή μου και θα προσπαθήσω κατά τη διάρκεια της θητείας μου, να αντεπεξέλθω επάξια στις απαιτήσεις του νέου μου ρόλου».

Γραμματέας επανεξελέγη η Αικατερίνη Πιπιλή.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αφού ευχήθηκε στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου για τη νέα χρονιά, δήλωσε: sgouros«Η Περιφέρεια Αττικής συμπλήρωσε ήδη δυο χρόνια ζωής. Τα πρώτα χρόνια της πρώτης θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίοproedreio-periferυ έθεσαν τις βάσεις του νέου θεσμού της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας θα καθορίσει, σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον της Αττικής για τα επόμενα χρόνια. Το χρόνο αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για όλα τα μεγάλα έργα υποδομών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση και η μεγάλη ευθύνη για το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Αυτή την πρόκληση και την ευθύνη οι πολίτες της Αττικής την ανέθεσαν σε εμάς, για να τη φέρουμε σε πέρας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με συνεργασία, μεθοδική και ομαδική δουλειά και αλληλοκατανόηση μπορούμε να προσφέρουμε στην Αττική ένα μέλλον αντάξιο του παρελθόντος της. Καλό και Δημιουργικό 2013».

 

Στη συνέχεια έγινε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής όπως παρακάτω:

Κόκκαλης Βασίλειος
Καστρινάκης Γεώργιος
Μπαρούτας Δημοσθένης
Μεθυμάκη Άννα
Μαριδάκης Στυλιανός
Αξαρλής Ιωάννης
Σπυρίδων Σπυρίδωνας
Καραθάνος Χαράλαμπος
Κουρούσης Χρήστος
Ζαφειρίου Ελένη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 158 guests και κανένα μέλος