Το Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (ΦΕΚ αρ. 240Α που δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στις 12.12.2012, στη σελίδα 5804 παράγραφος 7 γράφει:

«Ούτε ο εγγυητής ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά του στοιχεία εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο κλπ.» (φωτο).

Αβασάνιστα και με ελαφρά τη συνείδηση παρέδωσαν τη χώρα, χωρίς να πέσει τουφεκιά! Την παρέδωσαν στη Βουλή, με την “Εγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της κύριας Σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης κλπ. και επικύρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με το αιτιολογικό της έκτακτης περίπτωσης εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης(!) ανάγκης...

 

ethniki-kyriarxiaΔιαβάστε και φρίξτε 

Οπρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

έχοντας υπόψη:

1) την παράγραφο 1 του άρθου 44 του Συντάγματος

2) την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης(!) ανάγκης... κλπ. ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (Π.τ.Δ.) δημοσιεύει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) που εγκρίνει την τροποποίηση της Σύμβασης και εξουσιοδοτεί για την υπογραφή της (αρθρ.1) τον Ι. Στουρνάρα, (ΥΠ. Οικονομικών) τον Γ. Προβόπουλο (Τράπεζα της Ελλάδος) και τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.).

Στη σελίδα 5804 παράγρ. 7 γράφει: «Ούτε ο εγγυητής (δηλ. το (Τ.Χ.Σ.) ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά του στοιχεία εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο κλπ.»

Στους ακροτελεύτιους όρους της κύριας τροποποητικής σύμβασης γράφει: «4. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ και ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ”

«4.1 Η παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης [...] διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο» και :

«4.2 Τα μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά [...] στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου»!!!

 

Γι’ αυτό, μωρέ, πολεμήσαμε, σκοτωθήκαμε, σακατευτήκαμε, πεινάσαμε, αντισταθήκαμε, αιματοκυλιστήκαμε, βασανιστήκαμε· για να φθάσουμε στην κατάντια που μας φτάσανε να υπαγόμαστε στο πιο σκληρό δανειακό δίκαιο της Αγγλίας και στα δικαστήρια του ...μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου! Ντροπή και πάλι Ντροπή.

― Η “Εθνική Κυριαρχία” έχει παραχωρηθεί στους πιστωτές,

― Η Εθνική περηφάνεια έχει τσαλακωθεί.

― Το Σύνταγμα έχει παραβιαστεί πολλαπλά, ξανά και ξανά εδώ και τρία χρόνια.

― Αγνοούν και εξαπατούν το Λαό συστηματικά. Τρομοκρατούν το Λαό, φτωχοποιούν το Λαό και μεθοδεύουν την αρπαγή της όποιας περιουσίας του.

Το Σύνταγμα, μάς υποχρεώνει ν’ αντισταθούμε «με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Και “βία” δεν είναι μόνο τα τανκς. Ο διαπρεπής Συνταγματολόγος Δημ. Τσάτσος ερμηνεύει ξεκάθαρα το άρθρο αυτό και την έννοια της βίας. “Βία” είναι και ο ψυχολογικός καταναγκασμός και η απάτη, η παραπλάνηση. Γράφει: «...το δικαίωμα και η υποχρεώση αντίστασης δημιουργείται ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ προσπάθειας κατάλυση του Συντάγματος, έστω και αν αυτή η προσπάθεια παρουσιάζεται νομότυπη»1.



1. Δημ. Θ. Τσάτσος: “Συνταγματικό Δίκαιο”, εκδ. 3η Α. Σάκουλας, σελ. 258.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 322 guests και κανένα μέλος