fokaia-xoreutikoΜε επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Φωκαϊκά βλέμματα» του Felix Sartiaux από τον ιστορικό φωτογραφίας Χάρη Γιακουμή το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού Μανώλης Θ. Τσαλικίδης ο οποίος τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καταγραφή, διαφύλαξη και διάδοση της τοπικής ιστορίας και δεσμεύτηκε ότι η Παλαιά Φώκαια θα συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2008 με την έκδοση του πρώτου βιβλίου «Φώκαια 1913-1920, Η μαρτυρία του Felix Sartiaux». Αναφέρθηκε στην αναγκαία ανακατασκευή του ιστορικού κτιρίου του παλιού δημοτικού σχολείου, στο οποίο θα στεγαστούν αρχεία, φωτογραφίες και άλλα τεκμήρια της ιστορίας της Παλαιάς Φώκαιας.

 

Στη συνέχεια, ο ιστορικός φωτογραφίας Χάρης Γιακουμής παρουσίασε με αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και προσωπικές εμπειρίες το βιβλίο «Φωκαϊκά βλέμματα του Felix Sartiaux».

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, συμφώνησε με την ανακατασκευή του παλιού Δημοτικού Σχολείου και πρότεινε να ανακηρύξει ο Δήμος Σαρωνικού τον Χάρη Γιακουμή επίτιμο δημότη του, ως αναγνώριση της προσφοράς του απέναντι στην ιστορία της Παλαιάς Φώκαιας.


 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

epityxontesΑκολούθησε η εκδήλωση με τη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, την οποία άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Π. Φώκαιας Γιώργος Λάμπρου.

Οι μαθητές που βραβεύθηκαν ήταν: ο Ακρίβος Κων/νος (Βαλκανικών Σπουδών Δυτ. Μακαδονίας), η Γκρέκα Μάρθα (Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ΑΤΕΙ Κρήτης), ο Δρούγκας Αθ. (Πολιτικών Έργων Υποδομής ΑΤΕΙ Λάρισας), η Καββαδία Μαρία (Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΤΕΙ Καβάλας), η Κοντογιάννη Ελένη (Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας), η Μακροδημήτρη Αν. (Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας Αιγαίου), η Μαυρικίδου Γεωργία (Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Πρόγραμμα Ψυχολογίας Αθήνας), η Μενεγάκη Αν. (Εμπορίας και Διαφήμισης ΑΤΕΙ Κρήτης), η Μιχαηλίδη Ερμ. (Οικονομικών Επιστημών Κρήτης), η Νάτση Ελ. (Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Αθήνας), η Ναυπλιώτη Ερ. (Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης), η Τζελέφα Βασ. (Επιστήμης, Διαιτολογίας και Διατροφής fokaia-biblioΧαροκόπειου) και η Τζελέφα Στ. (Βιολογίας Αθήνας).

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Μικτή Χορωδία Παλαιάς Φώκαιας με την Αννα Κουνάδη στο πιάνο υπό την επιμέλεια του διευθυντή της χορωδίας Αιμίλιου Γιαννακόπουλου και το χορευτικό συγκρότημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Αγία Ειρήνη» με τη δασκάλα του Ελπίδα Καλογεροπούλου.


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 guests και κανένα μέλος