saronikos-lykeioΞεχωριστή ημέρα για το Δήμο Σαρωνικού και τους κατοίκους του Λαγονησίου ήταν η Κυριακή 21 Οκτωβρίου, καθώς με δύο λιτές τελετές θεμελιώθηκε το 2ο Λύκειο Καλυβίων και εγκαινιάστηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων στο Λαγονήσι. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα για τους κατοίκους της περιοχής, τα οποία έδωσαν οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών που μέχρι σήμερα συστεγάζονταν σε άλλα σχολικά συγκροτήματα του Λαγονησίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τελετή θεμελίωσης – ανέγερσης του 2ου Λυκείου Καλυβίων, οι εργασίες κατασκευής του οποίου προχωράνε ήδη με γρήγορους ρυθμούς και όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2013. saronikos-4o-dimotiko1

Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.462.605,04€ χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΣΚ και το ΕΣΠΑ και χτίζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Σαρωνικού, πρώην ιδιοκτησίας Σ.Α.Α.Κ. (Συνεταιρισμός Ακτημόνων Αγροτών Καλυβίων), που είχε παραχωρήσει στο Δήμο η Περιφέρεια Αττικής. Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αγώνα που έδωσε ο δήμος σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λαγονησίου για την απομάκρυνση των καταπατητών από το χώρο.

Μετά το πέρας της τελετής θεμελίωσης του Λυκείου Λαγονησίου, ακολούθησαν τα εγκαίνια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων στην περιοχή Σπέλιζα, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί με την έναρξη της φετινής σχολικής περιόδου (2012-2013). Το έργο προϋπολογισμού 3.140.684€ χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το ΕΣΠΑ και έγινε σε έκταση που παραχώρησε ο Αναγκαστικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυβίων, το γνωστό σε όλους «χωράφι του χωριού», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

saronikos-4o-dimotΟ Πέτρος Φιλίππου εξέφρασε τη χαρά, συγκίνηση και ικανοποίηση όλων, (διδασκόντων, γονιών αλλά κυρίως των μαθητών, που μπήκαν σε καινούργιες, φρεσκοβαμένες αίθουσες και ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που εργάστηκαν σκληρά και με επιμονή και συνετέλεσαν στο να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι δυσκολίες που προέκυψαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην πρόοδο των εργασιών και οι οποίες καθυστέρησαν σημαντικά την όλη διαδικασία.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής Βασιλική Ξυθάλη και ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δημήτρης Στρίκος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 777 guests και κανένα μέλος