katastimatarxes2Σε καλό κλίμα εξελίχθηκε η συζήτηση στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των καταστηματαρχών

Πέμπτη απόγευμα 4/10, ο Δήμαρχος των 3Β Σπ. Πανάς, συναντήθηκε με τους καταστηματάρχες του Δήμου, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην πρόσκληση καλούσε μόνο καταστηματάρχες με αντικείμενο υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδόχους, όπως είπε, κάτι που καυτηρίασε ο δημ. σύμβουλος Δ. Βαμβασάκης· προσήλθαν όμως και επιχειρηματίες από διάφορα άλλα επαγγέλματα.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος εξήγησε ότι η φετινή χρονιά ήταν «μια πολύ καλή χρονιά σχέσεων καταστηματαρχών και Δήμου». Ενα θέμα τριβής μεταξύ τους ήταν το κάπνισμα που απαγορευόταν στα καταστήματα, αλλά «και η κεντρική εξουσία χαλάρωσε σε ένα μέτρο βάναυσο», οπότε ηρέμησαν.

Σ.Σ.: όλοι πλην των μη καπνιζόντων προφανώς...

katastimatarxes2«Ο Δήμος» είπε ο δήμαρχος «θα συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη, θα συνεχίσει να φυτεύει και να καλλωπίζει».

Τόνισε ότι σαν πρώτη βοήθεια στους καταστηματάρχεςσ ήταν η μείωση του τέλους.

Εκείνο που επεσήμανε ιδιαίτερα ήταν ότι πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία στα τραπεζοκαθίσματα, όπως άλλωστε ορίζει και ο κανονισμός που έχουν ψηφίσει στο Δ.Σ. Στόχος τους είναι να νοικοκυρευτεί η πόλη. Και επειδή υπάρχουν θέματα που παρερμηνεύονται ζήτησε αυτή τη συνάντηση, όπως είπε ο Δήμαρχος.

Αναφέρθηκε για κάθε ενότητα χωριστά, επιμερίζοντας τα προβλήματα της κάθε μιας.

Στη Βάρη έχουν ήδη προχωρήσει σε παρεμβάσεις και πιστεύουν ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Στη Βάρκιζα υπάρχει πρόβλημα γιατί η γραμμή του αιγιαλού είναι πάνω στο δρόμο. Ετσι ακόμη και η Παιδική Χαρά και τα καταστήματα είναι μέσα στον αιγιαλό και στερούνται άδειας.

Οπως είπε, είχε ξεκινήσει η τακτοποίηση για την επαναχάραξη του αιγιαλού από τον Δ. Αναστασίου ακόμη και τον Π. Καπετανέα (ως δήμαρχοι), αλλά με λάθος τρόπο. “Πρώτα πρέπει να νομιμοποιήσεις και μετά να καθορίσεις τον αιγιαλό”.

Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών στην παραλία δημιουργεί πρόβλημα γιατί δεν επιτρέπεται κτίσμα πάνω στον αιγιαλό.

Σ.Σ.: Να θυμίσουμε εδώ ότι με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, έχει βγει πρωτόκολλο κατεδάφισης, αλλά ο νυν δήμαρχος Σπ. Πανάς, προσπαθεί να την αποφύγει, όπως είπε.

Το πάρκινγκ που βρίσκεται πάνω στην παραλία, είπε ότι ναι μεν εξυπηρετεί τα μαγαζιά, αλλά χαλάει την εικόνα της πόλης.

Στη Βούλα αναφέρθηκε στην κεντρική πλατεία, η οποία έχει μία κανονιστική απόφαση πριν 15 χρόνια και έπρεπε να αλλάξει για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις.

katasthmatarxes1Οι καταστηματάρχες που θέλουν να κάνουν πέργκολα στα καταστήματα της πλατείας, θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο Δήμο μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Εχουν αποφασίσει να παίρνουν το 70% της πρόσοψής τους.

Εχει γίνει αίτημα για υπογειοποίηση των καλωδίων στην έκταση της πλατείας.

Στη Βουλιαγμένη τα έχουν επιλύσει τα περισσότερα. Το βασικό της πρόβλημα είναι η δυσοσμία, γιατί ο αγωγός λυμάτων είναι πολύ παλιός και φράζει συχνά από τα λίπη με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει και να πέφτουν στη θάλασσα. Θα το αντιμετωπίσουν με ανακατασκευή του ή με σύστημα περισυλλογής λιπών σε συνεργασία με τα καταστήματα.

Στη συνάντηση παρευρίσκοντο όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν σχέση με τα καταστήματα καθώς και οι δύο αντιδήμαρχοι· οικονομικών Ν. Ζαχαράτος και διοίκησης Δ. Μπελετσιώτης. Επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Μίλησαν ο Α’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Λεβετσοβίτης και αρκετοί καταστηματάρχες, (Στ. Αποστολάτος, Καμπανάος, Βαμβασάκης οι οποίοι επεσήμαναν προβλήματα καθαριότητας, φωτισμού, δυσοσμίας κ.ά.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 108 guests και κανένα μέλος