koropi-antipoliteusiΈκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 24/9 στο Δημαρχείο Κορωπίου, με θέμα την προκλητική απόφαση του Υπ. Οικονομικών να αναστείλει τη λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Κορωπίου και συνακόλουθα και άλλων Δ.Ο.Υ. βεβαίως.

Μία εφορία που εξυπηρετεί πέραν της πόλης του Κορωπίου που είναι ιδιαίτερα κεντροβαρής στα Μεσόγεια και τις πόλεις των Καλυβίων, του Μαρκοπούλου, της Παιανίας και των Γλυκών Νερών.


Μία Εφορία με ιστορία, αφού κλείνει 80 χρόνια ιστορία· από το 1922!

Σε ένα μήνα κλείνει και η Δ.Ο.Υ. Λαυρίου και οι δύο μαζί πάνε στην Δ.Ο.Υ. Παλλήνης!

Φανταστείτε έναν πολίτη από το Λαύριο, την Κερατέα, την Ανάβυσσο για να επισκεφθεί τη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης πόσα χιλιόμετρα πρέπει να διανύσει (άνω των 50), συγκοινωνία δεν καλύπτει καμμία την περιοχή και οι ατελείωτες ουρές της Δ.Ο.Υ. Παλλήνης θα βγάλουν ...ρίζες.

Πιστεύουν ότι ο κόσμος θα εξυπηρετείται ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται να τρέχει στην Εφορία! Σε τί ποσοστό αλήθεια, οι πολίτες χειρίζονται τους Η/Υ;

Αλλά έτσι έμαθαν οι “διαχειριστές μας”. Πρώτα να χτίζουν και μετά να εντάσσουν την περιοχή στο σχέδιο. Πρώτα να καταργούν συστήματα και μετά να κάθονται να δουν πώς θα τα αντικαταστήσουν!

Το θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και τότε ο Δήμος Κρωπίας δια του Δημάρχου Δημήτρη Κιούση είχε αντιδράσει, χωρίς να μπορέσει να δει τον αρμόδιο Υπουργό για να του εκθέσει τους λόγους που δεν πρέπει να κλείσει η Δ.Ο.Υ. Κορωπίου.

Οπως είπε ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, υπηρεσιακοί παράγοντες τον είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν προβλέπεται άμεσα να γίνει καμμία τέτοια κίνηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει ομόφωνή απόφαση (αποφ. 202/2.08.2011) στην οποία καταδίκασε κάθε σκέψη κατάργησης της Εφορίας Κορωπίου. 

Και αφού ανέφερε τους λόγους που δεν πρέπει να φύγει η Δ.Ο.Υ., γιατί η πόλη ήδη ψυχορραγεί, επεσήμανε ότι άλλοι λόγοι οδηγούν στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κορωπίου.

«Δεν θέλω να πιστέψω αυτό που περνάει από το μυαλό μου ότι η Δ.Ο.Υ. Παλλήνης θα εγκατασταθεί σε ιδιοκτησία ενός μεγαλοεργολάβου της χώρας. Επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι δεν είναι αυτόφωτοι κάποιοι στη χώρα να μην αποδειχθεί κάτι τέτοιο», τόνισε ο Δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας ότι «αντί να γίνεται πιο μικρό το κράτος διευρύνεται συνεχώς. Εχουν πολλαπλασιάσει τους γενικούς γραμματείας και έβαλαν και τους ειδικούς γραμματείας από κάτω».

Τους ζήτησαν να βρει ο Δήμος οικόπεδο ή ακίνητο για να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. στην πόλη. Δηλαδή την υποχρέωση της πολιτείας, να την αναλάβει ο Δήμος!

Γι’ αυτό ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σοφρώνης επεσήμανε ότι: «Φτιάξανε κτίρια με μάρμαρα για τους Ο.Α. και τα αφήσανε και ρημάζουνε και ζητάνε από τους Δήμους να τους βρουν κτίρια! Υπάρχει ενδιάμεσο ολυμπιακό κτίριο που θα μπορούσε να στεγάσει τη Δ.Ο.Υ.» (υπονοώντας το Σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο).koropi-eforia1

Ο Δήμαρχος Παιανίας Δ. Δάβαρης επεσήμανε: «Θέλω να προτείνω και να βασιστούμε σε μια παγιωμένη θέση που έχουμε και που απέδωσε στα σχολεία. Είμαστε περιοχή σε ανάπτυξη και συνεχώς αυξανόμαστε. Αδειάζουν άλλες περιοχές κεντρικές και έρχονται σε μας. Αντί να κλείνουμε, έπρεπε να ιδρύουμε νέα. Εχουμε υπερδιπλασιάσει τον πληθυσμό μας. Δεν μπορεί να συγχωνεύονται υπηρεσίες».

Εκπρόσωπος των συμβολαιογράφων περιέγραψε την δεινή θέση που θα βρεθεί πολίτης που θα πρέπει να υπογράψει ένα συμβόλαιο π.χ. από τη Σαρωνίδα. Πόσες φορές θα πάει στην Δ.Ο.Υ. Παλλήνης για ένα πιστοποιητικό. Και επεσήμανε ότι οι συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά.

Επιχειρηματίας λογιστής (Καλαντζής) κατηγόρησε τους δύο βουλευτές που έχουν θητεύσει και σε υπουργικές θέσεις (Βλάχο και Μπούρα) που ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα για να το σταματήσουν. «Το πρόβλημα είναι ότι θα μαραζώσει η πόλη», τόνισε.

Πουλάκης: Να παραιτηθούμε όλοι μαζί· έτσι θα ταρακουνηθούν. Οι απεργίες και τα ψηφίσματα δεν κάνουν τίποτα. Εγώ ήρθα εδώ για να προσφέρω και δεν με αφήνουν.

Δυστυχώς για την Ελλάδα, δεν έχει έναν Αγησίλαιο. Ηταν ο Καπποδίστριας, ήρθε ο Καλλικράτης, θα έρθει η Καλλιπάτειρα. Το σύστημα δεν πιέζεται με τίποτα», κατέληξε.

 

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και οι όμοροι Δήμοι, βουλευτές της περιοχής και σωματεία εργαζομένων. Από τους βουλευτές παραβρέθηκε ο βουλευτής των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Παύλος Χαϊκάλης, ενώ ο Γιώργος Πάντζας (ΣΥΡΙΖΑ) απέστειλε επιστολή λόγω αδυναμίας να παρευρίσκεται, η οποία διαβάστηκε καθώς και ο Γ. Βλάχος (Ν.Δ.) σχετικό σημείωμα.

Από τους Δημάρχους παρευρέθη ο Δήμαρσχος Παιανίας Δημ. Δάβαρης και οι αντιδήμαρχοι Λαυρίου (Στ. Ρόζης), Σαρωνικού (Γ. Σοφρώνης), Μαρκοπούλου (Χρ. Δρίτσας).

 

Ως εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής θεωρεί την απόφαση ο Πρόεδρος του Δ.Σ Γεώργιος Σπέλλας και καταδικάζει την προσπάθεια αποδόμησης των δημοσίων υπηρεσιών από το Κορωπί...

 

«Ανάλγητη η κεντρική εξουσία»

Η φράση αυτή ακούστηκε από πολλούς συμβούλους· τον Κ. Δήμου, τον Αντώνη Ντούνη, που ζήτησε και τη σύγκληση του έκτακτου συμβουλίου. koropi-gikas

«Μας έχουν γραμμένους» είπε και μίλησε κι αυτός για τη μεταφορά της στο Σκοπευτήριο. Πρότεινε δεν την κατάληψη της Δ.Ο.Υ. για να μη μπορέσουν να μεταφέρουν φακέλους και έπιπλα.

Δυναμικές κινητοποιήσεις ζήτησε και ο Αντιδήμαρχος Θ. Γρίβας: «να κλείσουμε τους δρόμους».

«Ολες οι υπηρεσίες φεύγουν προς την Παλλήνη. Οι Δήμοι μας έμειναν κατακερματισμένοι. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα τρώμε όλα. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αρ. Γκίκας.

Εν κατακλείδι εξουσιοδότησαν το δήμαρχο να ενεργήσει, αν και τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου η εφορία Κορωπίου βάζει λουκέτο!...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 244 guests και κανένα μέλος