Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας βρίσκει φέτος τη χώρα μας, όπως και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να βιώνουν τη μεγαλύτερη ίσως οικονομική κρίση μετά από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η κρίση αυτή που άμεσα αποτελέσματα της είναι η έκρηξη της ανεργίας, η αύξηση της φτώχιας σε ανυπολόγιστα ποσοστά, η πλήρης κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και η επικίνδυνη έξαρση φαινομένων ρατσιστικής και φασιστικής βίας, έχει προκαλέσει ταυτόχρονα και οικολογική κρίση.

     Στη χώρα μας η τρικομματική κυβέρνηση με πρόσχημα το χρέος έχει βάλει στο στόχαστρο και προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει μετατρέποντας τα σε εμπόρευμα, τα φυσικά οικοσυστήματα (δάση, ποτάμια, λίμνες και παραλίες), τους ενεργειακούς πόρους ακόμα και τον πιο ζωτικό για την επιβίωσή μας πόρο, το νερό.

   Και φυσικά μέσα στον παροξυσμό των ιδιωτικοποιήσεων το τελευταίο που θα μπορούσε να σκεφθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που είναι η μείωση των μετακινήσεων με ΙΧ, η ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα των μέσων σταθερής τροχιάς και η στήριξη των μετακινήσεων με ποδήλατο ή με τα πόδια.

   Αντίθετα η κυβέρνηση στα πλαίσια της αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής της

– Επιχειρεί όσο γίνεται γρηγορότερα, ακόμα και μέσα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, να ιδιωτικοποιήσει τους ελληνικούς σιδηροδρόμους έχοντας ήδη καταργήσει τα περισσότερα δρομολόγια τους.                                                    

- Σχεδιάζει την διάνοιξη και νέων αυτοκινητοδρόμων στον Υμηττό, αδιαφορώντας για τις καταστροφές που θα προκληθούν σε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά οικοσυστήματα της Αττικής

-Μειώνει τα δρομολόγια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ παράλληλα απολύει τους εργαζόμενους και αυξάνει το αντίτιμο του εισιτηρίου.

-Αδιαφορεί πλήρως για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων ιδιαίτερα στην Αθήνα, αλλά και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα.

Η Εναλλακτική Δράση με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας καλεί τους πολίτες και τις συλλογικότητες που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και διεκδικούν την ποιότητα στη ζωή τους να αντισταθούμε συντονισμένα ενάντια στα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια της κυβέρνησης και να απαιτήσουμε όλοι μαζί

- Να παραμείνουν δημόσιοι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι, να αυξηθούν τα δρομολόγια και να κατασκευασθούν με χρήματα του ΕΣΠΑ νέες γραμμές σε περιοχές που σήμερα δεν υπάρχουν.

- Να μείνουν δημόσια όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να αντικατασταθούν τα οχήματα με νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, να αυξηθούν οι προορισμοί, να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να μειωθεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.

- Να σταματήσει κάθε σκέψη για νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό

- Να κατασκευασθούν ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι πρωτίστως στο κέντρο της Αθήνας και σε όλο το λεκανοπέδιο

                                                   Βούλα 12- Σεπτεμβρίου -2012

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr     Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016

Ε-mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                   Facebook:  enallaktiki drasi

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 guests και κανένα μέλος