Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, κινητοποίησε την τοπική κοινωνία, να παρέμβουν δυναμικά και να ανοίξουν την μπάρα που αυθαίρετα η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε το δημόσιο χώρο που βρίσκεται στο 38ο χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (δίπλα στην ταβέρνα mpares1Τρεχαντήρι) και από όπου όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών προς την παραλία.

Αποτέλεσμα του κλεισίματος της παραλίας ήταν οι πολίτες να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στην κεντρική λεωφόρο, διακινδυνεύοντας με αυτόν τρόπο την ίδια τους τη ζωή, καθώς δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο ούτε φανάρι – διάβαση πεζών, ούτε υπόγεια διάβαση.

 

Οι επιστολές του Δήμου έμειναν στα ...αζήτητα

 

Ο Δήμος Σαρωνικού με επανειλημμένα υπομνήματά του ζήτησε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία να ανοίξει ο χώρος, χωρίς όμως να λάβει ποτέ καμία απάντηση.

 

Το είχε κλείσει και ο χουντικός Παπαδόπουλος

 

Για την ιστορία, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος, το συγκεκριμένο σημείο το είχε κλείσει η χούντα του Γεώργιου Παπαδόπουλου και σήμερα κάνει το ίδιο η διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας! Και δεν έμεινε μόνο σ’ αυτό σημειώνει ο Δήμαρχος, αλλά πρόσφατα έχτισε αυθαίρετα και έκλεισε τους κοινόχρηστους χώρους, αφαιρώντας τους από τους πολίτες!

 

Ανοιξε η μπάρα

 

Με σύνθημα: “Γκρεμίζουμε τα κάγκελα της ντροπής που αποκλείουν τους πολίτες από τη θάλασσα”, λοιπόν ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου καλούσε το λαό να γκρεμίσουν τα κάγκελα και τη μπάρα, την Πέμπτη 14/6, αλλά δεν πρόλαβε, γιατίmpares στο μεταξύ τα ξήλωσε η Αστυνομία.

Το γεγονός ότι παραμερίστηκε η απαγορευτική μπάρα, ήταν αποτέλεσμα της αντίδρασης και της κινητοποίησης των συλλόγων της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.

 

Μετά ταύτα ο Δήμαρχος απέστειλε και νέα επιστολή στην Ελληνική Αστυνομία, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Σας καλούμε, λοιπόν, και στο μέλλον να αντιμετωπίζετε τους πολίτες με διάλογο και να προσπαθείτε να επιλύετε τα προβλήματα που προκύπτουν με τη λογική και όχι με τη σιωπή και την περιφρόνηση. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι με όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε βάρος τους από τις κυβερνήσεις και μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι δεν δέχονται πλέον να καταστρατηγούνται τα δικαιώματά τους.

Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να σας καλέσουμε να μην επιχειρήσετε ξανά να

αποκλείσετε τους πολίτες από την παραλία, γιατί θα βρίσκετε συνεχώς απέναντί σας σύσσωμη την τοπική κοινωνία.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία, όπως άλλωστε ήμασταν όλο το προηγούμενο τρίμηνο με τα επανειλημμένα έγγραφά και υπομνήματά μας, τα οποία εσείς απαξιώσατε πλήρως, αρνούμενοι οποιαδήποτε επαφή μαζί μας».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 guests και κανένα μέλος