Μια νέα αυτοκτονία έρχεται να αναστατώσει κάθε πολίτη, κάθε μάνα και κάθε πατέρα. Η  αυτοκτονία του Δρ. Νίκου palyvosnikosΠαλυβού, λέκτορα υπο διορισμό στο τμήμα Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και μέλους της Πρωτοβουλίας  Α-λέκτωρ. Ο  αυτόχειρας ειχε πλούσιο  επιστημονικό έργο, ερευνητής γεωλόγος και δούλευε ως ελευθερος επαγγελματίας.
Την ανακοίνωση για το χαμό του εξέδωσε η «Πρωτοβουλία μελών ΔΕΠ υπο αναμονή τοποθέτησης, Α-λέκτωρ''»
«Βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει. Εχθές, 23/04/2012, αυτοκτόνησε ο συνάδελφος και φίλος Νίκος Παλυβός.
 Ήταν Λέκτορας υπό διορισμό στο Τμήμα Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, μέλος της Πρωτοβουλίας και της συντονιστικής.»
 
Ο Δρ. Νίκος Παλυβός ήταν 38 ετών, πτυχιούχος του Παν/μίου Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας) με υποτροφίες από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, μεταπτυχιακές σπουδές, τιμητικές διακρίσεις και διδακτορικές διατριβές.
Eρευνητής Γεωλόγος (Ελευθ. Επαγγελματίας), Λέκτορας Τμ. Γεωλογίας Παν/μίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) υπό διορισμό.
 
 
Πρόσφατες θέσεις εργασίας:
Διδάσκων Π.Δ. 407/80, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο  [1 Μαρ. 2010 - 31 Αυγ. 2010]
Εξωτ. Συνεργάτης (ερευνητής), Γεωδυναμικό Ινστιτούτο [1 Σεπτ. 2009 - 31 Δεκ. 2009]
Διδάσκων Π.Δ. 407/80, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο  [1 Μαρ. 2009 - 31 Αυγ. 2009]
Εξωτ. Συνεργάτης (ερευνητής), Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο [1 Δεκ. 2006 - 31 Ιούλ. 2008]
Assegnista di Ricerca, Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia (Roma), sezione Roma 1, U.F. Tettonica Attiva [1 Μαϊου 2003 - 30 Νοεμβρ. 2006]
 
Κοιτάζοντας το facebook, θαυμάζει κανείς το πλούσιο βιογραφικό του στην επιστήμη, την συνεχή επιμόρφωσή του και...

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την απόφαση του Δρ. Ν. Παλυβού να βάλει τέρμα στη ζωή του. Μια ματιά ομως στην παρακάτω ανακοίνωση της “Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ υπό Αναμονή Τοποθέτησης, Α-Λέκτωρ”
δίνει το κλίμα μέσα στο οποίο ζουν οι ''υπο αναμονή τοποθέτησης'' επιστήμονες.
 
Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ υπό Αναμονή Τοποθέτησης, Α-Λέκτωρ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 11 Απριλίου 2011
 
Αναμονή που φτάνει έως και τα δύο χρόνια· ασάφειες, παλινωδίες και εμπαιγμός από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας· επιστημονική, οικονομική και ψυχική φθορά: σε αυτά συνοψίζεται η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι 800 και πλέον εκλεγμένοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που παραμένουν αδιόριστοι, ενώ ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για την «αναβάθμιση» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Τις προηγούμενες μέρες, μέλη της Πρωτοβουλίας Α-Λέκτωρ κατέθεσαν αιτήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διορισμού τους στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΔΒΜΘ, με κοινοποίηση στα γραφεία της υπουργού, του υφυπουργού και του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η διοίκηση υποχρεούται να απαντήσει στις αιτήσεις αυτές, οι οποίες εξάλλου αποτελούν προϋπόθεση για τη διεκδίκηση των διορισμών με ένδικα μέσα.
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 365 επισκέπτες και κανένα μέλος