niteropoulos

Μαζί το δρόμο πήραμε μα χώρια προχωράμε...

Αυτό δυστυχώς, είναι το μεγάλο επίτευγμα του ανθρώπου που σήμερα θα ζητήσει την ψήφο σας για το αξίωμα του Δημάρχου ΒΒΒ.

Μετά το πράγματι λυπηρό γεγονός της ασθένειας του εκλεγμένου Δημάρχου, αυτός ο άνθρωπος και μιλώ βέβαια για τον αναπληρωτή του, είχε την υποχρέωση, εάν επρόκειτο για πραγματικό ηγέτη να αναλάβει προσωπικά το τιμόνι του σκάφους, που λέγεται Δήμος ΒΒΒ και από τη θέση που του εμπιστεύθηκε ο ασθενής πλεόν Δήμαρχος και να το πηδαλιουχήσει, όχι μόνο για να μην εξωκοίλει αλλά και να παράγει ουσιαστικό έργο.

Δεν υπήρχε ούτε ώρα για χάσιμο.

Το πλέον φυσιολογικό και σωστό για μια συμπαγή παράταξη θα ήταν ο κύριος αναπληρωτής Δήμαρχος να συγκαλέσει αμέσως τους συμβούλους του συνδυασμού, να μας ενημερώσει για τη δημιουργηθείσα κατάσταση, να ζητήσει και να προτείνει θέσεις, απόψεις και λύσεις και ενωμένοι να χαράξουμε τη μελλοντική πορεία του Δήμου στα πλαίσια της νέας κατάστασης.

Τι έκανε όμως;

Το εντελώς αντίθετο!! Κλείστηκε στο γραφείο του, απομονώθηκε από την παράταξη ως σύνολο και άρχισε συνεργασία με έναν κατ’ επιλογήν στενό κύκλο ανθρώπων.

Ασφαλώς δεν ήμουν μόνο εγώ που έβλεπα και καυτηρίαζα τον τρόπο διοίκησης του Δήμου.

Υπήρχαν και πολλοί άλλο εκλεκτοί συνάδελφοι της συμπολίτευσης που είχαν την ίδια με μένα άποψη.

Και με την ευκαιρία, ας μου επιτραπεί να απευθυνθώ σε σας κύριε Αργυρουδάκη, και να σας υπενθυμίσω την απογοήτευσή σας (επιεικώς χαρακτηρισμένη) που εκφράζατε για τον τρόπο που σας αντιμετώπιζε, χωρίς να σέβεται ούτε την ιστορία σας, ούτε τη θέση που υπηρετούσατε και την οποία σας είχε εμπιστευθεί ο Δήμαρχος.

Ο χρόνος περνούσε και η απαράδεκτη τακτική η οποία πλέον καθώς φαίνεται έπαιρνε τη μορφή του “διαίρει και βασίλευε”, ότι δηλαδή χειρότερο θα μπορούσε να προκύψει για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, πρακτική όμως, όπως ιστορικά έχει αποδειχθεί, χαρακτηρίζει τους μικρούς και τα άτομα με έντονες ανασφάλειες.

Μέσα σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και απαράδεκτες προσωπικές αναφορές και αναφέρομαι σε αυτά που έλεγε για τους Αντιδημάρχους Δαβάκη και Τσιριγώτη κατά τρόπο απάδοντα προς το αξίωμά του και μάλιστα όχι μόνο ενώπιον δημοτικών συμβούλων αλλά και ενώπιον υπηρεσιακών παραγόντων.

Προς αποφυγήν βεβαίως παρερμηνειών αυτών που λεω, τονίζω ότι αναφέρομαι στην υπηρεσιακή παρουσία των ανωτέρω κυρίων αντιδημάρχων.

Παράλληλα συμβαίνουν και πράγματα που δυσκολεύομαι και τώρα ακόμα να ερμηνεύσω.

Συγκεκριμένα, άτομα τα οποία μέχρι της αναλήψεως των νέων καθηκόντων του δεν ήθελε ούτε το κατώφλι του γραφείου να διαβαίνουν άρχισαν να αποτελούν το στενό του κύκλο.

Με την άδειά σας κύριε Αναστασίου, θα αναφερθώ και σε σας, όπως άλλωστε σας το είχα συζητήσει και κατ’ ιδίαν, σας θεωρώ άνθρωπο με αρκετά θετική προσφορά στην τοπική Αυτοδιοίκηση ήπιων τόνων που θα μπορούσατε να αναλάβετε έναν ενωτικό ρόλο για το καλό της παράταξης και του Δήμου και δεν το τολμήσατε.

Ερχομαι τώρα στην κωλυσιεργία των οκτώ μηνών για εκλογή νέου Δημάρχου.

Θέλω να επαναλάβω ότι η ασθένεια του Δημάρχου με λυπεί βαθύτατα, δυστυχώς όμως, δικαιωθήκαμε όσοι από εμάς ζητούσαμε από την αρχή να υπάρξει επίσημη γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του και τις πιθανότητες που υπήρχαν να μπορέσει έστω και στο απώτερο μέλλον να επαναλάβει τα καθήκοντά του.

Εχουν ειπωθεί τόσα πολλά, που ο καθένας από εμάς έχει διαμορφώσει ασφαλή άποψη για τα γεγονόταν.

Μου έρχεται όμως να αναρωτηθώ και να ρωτήσω: Τι πετύχαμε με τη μεθοδευμένη τακτική του οκταμήνου; Απολύτως τίποτα; Απεναντίας χάσαμε πολλά, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι αναπληρωτές ή οι αντικαταστάτες αν θέλετε, και δεν έχουν όλες τις αρμοδιότητες του εκλεγμένου Δημάρχου, αλλά και γιατι να μπουν στη φωτιά;

Και έτσι πέρασε ένα κρίσιμο διάστημα μέσα στο οποίο έπρεπε να είχαν γίνει σημαντικά πράγματα.

Φαντάζομαι ότι δεν διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι το έργο των αιρετών, είτε δημοτικά συμβούλια είναι αυτα, είτε ακόμη και κυβερνήσεις είναι αυτές παράγεται τον πρώτο καιρό ανάληψης της εξουσιας, τοτε που έχουν και νωπή τη λαϊκή εντολή.

Εμείς ως Δήμος την ευκαιρία αυτή τη χάσαμε, περιοριστήκαμε στην τρέχουσα διαχείριση και σε μικροδιευθετήσεις.

Τα σοβαρά προβλήματα του δήμου βάλτωσαν.

Είναι πράγματι μεγάλη ατυχία αυτά που συνέβησαν για το Δημο μας, δοθέντος ότι ειμαστε το πρώτο εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο του “Καλλικρατικού” Δήμου των 3Β και είχαμε πολύ δουλειά.

Και φτάνω στο σήμερα. Στις 21.3.12 υποβάλλει παραίτηση ο Δήμαρχος. Μια παραίτηση με ερωτηματικά και χωρίς να το γνωριζει το σύνολο του συνδυασμού. Στις 26.3 ο Γεν. Γραμμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κάνει αποδεκτη την παραίτηση και την κοινοποιεί αυθημερόν μετα τις 2 το μεσημέρι στο Δήμο. Θαυμάστε ταχύτητα!

Την ίδια ημέρα η πλειοψηφήσασα σύμβουλος κυρία Μαρτίνου συντάσσει και αποστέλλει πρόσκληση ειδικής συνεδρίασης εντός διημέρου για την εκλογή νέου Δημάρχου.

Και ρωτάω: Γιατι αυτή η σπουδή ενω για ένα ολόκληρο οχτάμηνο είμαστε άνετοι, σαν να μη συνέβαινε τίποτα και περιμέναμε από μέρα σε μέρα την επάνοδο του Δημάρχου;

Δώστε εσεις ερμηνεία στο ράλλυ αυτό· συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα στην κυρία Μαρτινου.

Φίλες και φίλοι

Ετσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στο Δήμο μας για τη διετία που απομένει δεν μπορούμε να ονειρεύομαστε μεγαλόπνοα σχέδια. Αυτά που χρειάζεται ο Δήμος μας, σε γενικές γραμμές είναι η πλήρης και πραγματική ενοποίηση των υπηρεσιών, σωστή διαχείριση, αξιοποίηση της περιουσίας του, περιστολή εξόδων, απομάκρυνση ειδικών συμβούλων, επειδή για τον τομέα που έχουν επιλεγεί θεωρώ περιττή πολυτέλεια, η ορθολογιστική οργανωσητου προσωπικού, η αξιοκρατία που τεινει να τρωθεί βάναυσα, η αντίσταση ενάντια στα συμφέροντα και τα τρωκτικά που ορέγονται την παραλία και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους και γενικά νοικοκύρεμα και άπλετη διαφάνεια.

Οταν δεν μπορέσαμε ακόμα να ενοποιήσουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας, πώς θα μπορούσαμε, να ομογενοποιήσουμε τους πληθυσμούς των 3 δημοτικών κοινοτήτων, ώστε να αισθανθούν ότι αποτελούν ενιαίο σύνολο ενός μόνο Δήμου.

Εχοντας δώσει εξετάσεις στα παραπάνω προβλήματα και μη έχοντας φιλοδοξίες μελλοντικής καριέρας και πιστευοντας ότι δεν στερούμαι εμπειρίας, ικανοτήτων και πείσματος για την επιτευξη αυτών των στόχων καταθέτω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου.

Θεωρώ ότι η σημερινή εκλογή Δημάρχου θα σημαδέψει για μεγαλο χρονικό διάστημα το Δήμο, γι’ αυτο η αποψινή συνεδρίαση είναι ιστορικής σημασίας.

Κάνω έκκληση προς όλες και όλους τους συμβούλους της παράταξης να αναλογιστούν τις ευθύνες μας απέναντι στους δημότες και να μην παραδώσουμε το Δήμο σε κάποιον που τοσα και τοσα αρνητικά αποτελέσματα απέφερε στην οκτάμηνη θητεία του στην πορεία του Δήμου, στις σχέσεις του με τους συνεργάτες του, ακόμα δε και στην λειτουργία του έμψυχου δυναμικού του Δήμου μας.

Και αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα.

Τελειώνοντας δεν μπορώ όμως να μην επαναφέρω στη μνήμη των συναδέλφων, που προέρχονται από τους τέως δήμους Βάρη, Βούλας και εκλέχτηκαν κατα το μέγιστο ποσοστό με τις ψήφους των δημοτων των τέως αυτων Δήμων, αυτα τα οποία ελέχθησαν από τον δημαρχεύοντα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. και συγκεκριμένα: «μια μικρή ομάδα ενός μικρού Δήμου, κατάφεραν και άλωσαν το νεοσύστατο Δήμο ΒΒΒ».

Μακριά από εμένα τετοιες παρωχημένες απόψεις γιατι και εγώ άλλωστε στρατεύτηκα στο ψηφοδέλτιο του Γρ. Κασιδόκωστα. Αυτά όμως έχουν ειπωθεί και δεν πρέπει να λησμονούνται γιατί αν μη τι άλλο προδίδουν αλαζονεία και ο καθένας μας ας αναλογιστεί πού μπορούν να οδηγήσουν παρόμοιες συμπεριφορές.

Δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία για κανένα, και η εκ των υστέρων μεταμέλεια κανένα πρακτικό αποτέλεσμα δεν θα εχει.

Γιάννης Νιτερόπουλος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 151 guests και κανένα μέλος