koinonikipolitikiΟ Δήμος Κορωπίου στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 6/3/2012, ομόφωνα αποφάσισε με κοινό έγγραφο από όλους, να καταγγείλει την συνεχιζόμενη οικονομική και άδικη μεταχείριση των πολιτών.

Το σκεπτικό της απόφασης ανέλυσε ο Δήμαρχος Δημ. Κιούσης, λέγοντας πως το βάθεμα της κρίσης, η διάρκειά του, καθώς και τα νέα εφαρμοστικά μέτρα επιβαρύνουν την οικονομική θέση όλων των πολιτών, και δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορους τους τοπικούς παράγοντες.

«Για το λόγο αυτό θέτουμε όλα τα μέσα που έχουμε σε κοινωνικές και διοικητικές δομές, σε θέση «μάχης» για την υπεράσπιση της κορωπιώτικης οικογένειας

Ήδη οι πρωτοβουλίες μας για ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών και της διεύρυνσης της παροχής βοηθημάτων με την αξιοποίηση κάθε μορφής χορηγίας, καθιέρωσης εκπτωτικών καρτών μέχρι και δωρεάν παροχής φροντιστηριακής βοήθειας σε παιδιά, σε συνεργασία με κοινωνικούς-επαγγελματικούς φορείς είναι σε εξέλιξη», τόνισε ο Δήμαρχος.

Στην πρόταση του Δήμου συμφώνησαν η αντιπολίτευση και η παρευρισκομένη Επιτροπή Αγώνα Βιομηχανικής Ζώνης Κορωπίου.

Το σχέδιο της επιστολής που διαβάστηκε από το προεδρείο, δόθηκε στους δημοτικούς συμβούλους δύο ώρες νωρίτερα, πράγμα το οποίο και κατήγγειλαν οι σύμβουλοι, αφού εν τοις πράγμασι υπήρχε αδυναμια να μελετηθεί.

Τέλος, αποφάσισαν εντός των ημερών να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, ώστε να διαμορφωθεί ένα ενιαίο κείμενο και να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση.

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της δυσπραγίας των πολιτών, ο Δήμος συνεργάζεται με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και τον Αγροτικό Σύλλογο Κορωπίου, προκειμένου να πωλούνται φθηνά προϊόντα κατευθείαν στους πολίτες. Οι πρόεδροί τους παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση.

Απαραίτητη προϋπόθεση-τόνισε ο Δήμαρχος- είναι η καλή ποιότητα των προϊόντων και το σύννομο νομικό πλαίσιο.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αριστ. Γκίκας, συμφώνησε να δοθεί προτεραιότητα στα προϊόντα των ντόπιων καλλιεργητών, και όπως προανέφερε ο Δήμαρχος, να είναι καλή η ποιότητα των προϊόντων.

Ο Βάιος Κιτσάκης ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο για σήμερα, αλλά και για το αύριο. Να προταθούν λογικές και βιώσιμες παραγωγών-μεσαζόντων και για το μέλλον.

Το θέμα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και εντός των ημερών στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορωπίου (www.koropi.gr) θα αναρτηθεί το πρόγραμμα διανομής σε δημοτικό χώρο με την ευθύνη των ίδιων των παραγωγών, όπως επίσης και το έντυπο των παραγγελιών που θα συμπληρώνεται από τους πολίτες.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 469 guests και κανένα μέλος