Οκτώ περίπου ώρες συνεδρίασης, χωρίς σχεδόν ούτε να αγγίξουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης...

Οσο κι αν προσπαθήσει κανείς να περιγράψει τη συνεδρίαση της 22/2 στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β, δεν θα μπορέσει να αποτυπώσει αυτά που είδαμε και άκουσαν τα αυτιά μας.
Μετά την απουσία του δημάρχου, η σειρά λαθών και επιτηδευμένων παραλείψεων του δημαρχεύοντος αντιδημάρχου Σπ. Πανά και όσων τον περιβάλλουν, οδήγησαν σε αποσύνθεση της πλειοψηφίας...
Ετσι υπάρχει μια χαώδης κατάσταση, και όποια προσπάθεια “καλής θέλησης” γίνεται, πέφτει στο κενό.
Λάθη και παραλείψεις όμως προέρχονται και από τον Πρόεδρο του Δ. Σ. Δ. Αναστασίου, που όλη του η αυστηρότητα, διοχετεύεται στους απλούς πολίτες που βρίσκονται στο ακροατήριο, παρακάμπτει δε πολλές φορές τον Κώδικα, για να διευκολύνει τον δημαρχεύοντα και άλλες πάλι “θολώνει” αποφάσεις Επιτροπών για τον ίδιο λόγο.

Μακρά η συζήτηση στα προ ημερησίας. Πολλές οι ερωτήσεις από τους επικεφαλείς των παρατάξεων (Κωνσταντέλλο και Καπετανέα), αλλά μακρότατες οι απαντήσεις του δημαρχεύοντος, ο οποίος ξεχνάει να σταματήσει, αλλά ξεχνάει και ο πρόεδρος να τον επαναφέρει στο ...δημοτικό συμβούλιο.

Στην τελευταία συνεδρίαση, είχαν δεσμευθεί ότι σε 15 ημέρες θα συνεδρίαζαν για να καταλήξουν σ’ αυτό το “μόρφωμα” πλατείας Πηγαδακίων, που σέρνεται εδώ και 30 περίπου χρόνια, με εγκληματικές παραλείψεις των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.
Αν και είχαν ρητά δεσμευθεί, ο Πρόεδρος δεν το έβαλε στην ημερήσια διάταξη, προφασιζόμενος γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, όταν και το τοπικό συμβούλιο και η Επιτροπή Ποιότητας ζωής είχαν συνεδριάσει και καταλήξει στην απόφαση, που περίμεναν προκειμένου να καταλήξουν! Αυτή που επεξεργάστηκε επί μήνες η Τεχνική Υπηρεσία με την Αντιδήμαρχο Ηλ. Τσιριγώτη: να προχωρήσει η απαλλοτρίωση με το Ν. 2508/97. Δηλαδή το ποσό της αποζημίωσης προς τους ιδιοκτήτες να καταβληθεί αναλογικά από όλους τους κατοίκους της συνοικίας και όχι μόνο από 4 οικογένειες που αγναντεύουν την πλατεία...
Ετσι φθάσαμε σήμερα 4 οικογένειες να κρατάνε στα χέρια τους τα κατασχετήρια των σπιτιών τους για να αποπληρώσουν την απαλλοτρίωση της πλατείας Πηγαδακίων!

Ο Π. Καπετανέας ζητάει να συζητηθεί προ ημερησίας, γιατί είχαν έτσι αποφασίσει. Το ίδιο και ο Γ. Νιτερόπουλος.

Η Ηλ. Τσιριγώτη τονίζει ότι η Επιτροπή Ποιότητας ζωής έχει καταθέσει εισήγηση και τονίζει ότι θα αναγκαστεί να καταθέσει μομφή προς τον πρόεδρο.

Αυτά τα γράφω για να καταδείξω αυτό που λέει ο τίτλος “αποσύνθεση”.
Και το αποκορύφωμα της αποσύνθεσης περιγράφεται με την μη απόφαση που βγήκε από τη συζήτηση του θέματος.

Τέσσερις οικογένειες καλούνται να καταβάλουν ποσά από 300 έως 600.000 ευρώ για να αποζημιώσουν την πλατεία που δεν θα αγναντεύουν. Κρατούν στα χέρια τους τα κατασχετήρια των σπιτιών τους (φωτο) και περιμένουν δέκα μήνες - τρενάροντάς τους - για να ακούσουν ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι άβουλο και δεν μπορεί να αποφασίσει. Δεν μπορεί να επισφραγίσει αυτό που το τοπικό πρότεινε, αυτό που η Ποιότητα ζωης γνωμοδότησε και αυτό που η Τεχνική Υπηρεσία και η αρμόδια αντιδήμαρχος επεξεργαζόταν 6 μήνες! Γι’ αυτό θα χάσουν τα σπίτια τους.
Δεν μπορεί το Δ.Σ. να αποφασίσει ότι ο νόμος Ν 2508, που έχει γίνει νόμος του κράτους από το 1993 δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στην Ελλάδα!
Ναι, δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στην Ελλάδα γιατι δεν υπάρχει κράτος, γιατι δεν υπάρχει δικαιοσύνη, γιατί δεν υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατι δεν υπάρχει τσίπα.

Μωροί και άβουλοι αντάμα

Οταν ψηφίζεται ένας νόμος δεν μπορει να μπαίνει στο συρτάρι και να προχωράμε με τον προηγούμενο, για καθαρώς ψηφοθηρικούς λόγους. Για τα “κουκιά”. Γιατί είναι προτιμότερο να χάσεις, άντε δέκα ψήφους, παρά ένα μεγάλο μέρος των σταυρών της συνοικίας, που πιθανόν θα σε καταψηφίσουν γιατί έπρεπε κι αυτοί να συμμετέχουν στην αποζημίωση της πλατείας με κάτι τις.
Η πρόταση λοιπόν της Αντιδημάρχου έπεσε στο κενό. Ο καθένας έκανε κι από μία πρόταση. Ετσι μπήκαν στο τραπέζι 5-6 και σε ψηφοφορία κάπου 4. Αδικα φώναζε ο Δ. Κοντονής, ότι δεν μπορούν να μπουν σε ψηφοφορία ολες οι προτάσεις. 
Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει άρση της απαλλοτρίωσης λύνει πρακτικά και γρήγορα το πρόβλημα. Η πρόταση της Τσιριγώτη, ικανοποιεί και τους κατοίκους και το Δημοτικό Συνδυασμό.  Οσο για το δημοψήφισμα του Πανά και το χαρακτηρισμό κοινωφελούς του Καπετανέα (με μία καντίνα στη μέση) δεν τις συζητάω.
Μία λέξη φθάνει στα χείλη μου: ντροπή!

Δικαίως ένας εκ των 4 κατοίκων, φώναξε “ντρέπομαι που είμαι Ελληνας απόψε και καταθέτω την ελληνική μου υπηκοότητα”.

Τι να πούμε μετέπειτα για την εκλογή της Σχολικής Επιτροπής, που περιμεναν υπομονετικά οι διευθυντες των σχολείων και όσοι  γονείς άντεξαν να μείνουν μέχρι τις 2 μ.μ.
Ολες οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης άφησαν τον δημαρχεύοντα εν λευκώ να αποφασισει και θα το ψήφιζαν, προκειμένου να προχωρήσει η εκλογή της. Ομως ένα ένα τα ονόματα που έπεφταν στο τραπέζι, δεν γίνονταν αποδεκτά από τον ίδιο τον προτεινόμενο! Αλλο κομφούζιο·


Στα ονόματα που προτάθηκαν και αρνήθηκαν ήταν και της Γ. Μαρτίνου, η οποία αυθόρμητα ζητάει ανταλλαγή με την Ν. Καραγιάν. Ετσι λοιπόν από καραμπόλα, βρέθηκε η Ν. Καραγιάν στην Σχολική Επιτροπή.
...Καλημέρα σας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 207 guests και κανένα μέλος