Oι Βρετανοί προκειμένου να έχουν το “κεφάλι τους ήσυχο”, αποφάσισαν να χωρίσουν τους Έλληνες από τους Γερμανούς αθλητές, βάζοντάς τους σε διαφορετικά σημεία του Ολυμπιακού χωριού...


Ο Ολυμπιακοί αγώνες του 2012 οργανώνονται όπως όλοι ξέρουμε στην Αγγλία και οι Βρετανοί προκειμένου να έχουν το “κεφάλι τους ήσυχο”, αποφάσισαν να χωρίσουν τους Έλληνες από τους Γερμανούς αθλητές, βάζοντάς τους σε διαφορετικά σημεία του Ολυμπιακού χωριού, λόγω των πολιτικών διαφορών των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια.

Αρχαίο πνεύμα αθάνατο...

Ξεχάσανε ότι κάποτε, όταν ακόμα οι Ολυμπιακοί αγώνες διέπονταν από το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, της ευγενούς άμυλας, την περίοδο της πραγματοποίησής τους, διέκοπταν κάθε εχθροπραξία.

Η διεξαγωγή των αγώνων στηριζόταν στην ειρήνη, γι’ αυτό και κατά την διάρκεια αυτών, 7 μέρες πριν και 7 μέρες μετά, τηρούταν ανακωχή σε όλους τους πολέμους που γίνονταν στην Ελλάδα, την λεγόμενη εκεχειρία.

Έρχεται τώρα η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, με απόφασή της να εντείνει στην ουσία το όποιο πρόβλημα υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, κρατώντας σε “απόσταση ασφαλείας” τους αθλητές των δύο χωρών και όχι μόνο. Όπως δήλωσαν στην απόφασή τους, σε καμία περίπτωση δεν θα γειτνιάζουν οι Ισραηλινοί με τους Ιρανούς, όπως και οι Βρετανοί με τους Αργεντινούς, αφού οι χώρες τους έχουν ανοιχτά θέματα προς επίλυση.

Στο Ολυμπιακό Χωριό φέτος θα φιλοξενηθούν 17.000 αθλητές και σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Sportday αναφέρεται επίσης πως τόσο οι Βραζιλιάνοι όσο και οι κολυμβητές είναι ανεπιθύμητοι στην γειτνίαση, απ’ τους υπόλοιπους αθλητές γιατί κάνουν συνεχώς πάρτι και δεν αφήνουν τους υπόλοιπους να κοιμηθούν.

Ποιός να τους μιλήσει για αθλητικό ιδεώδες και για τις αξίες που αντιπροσώπευαν κάποτε οι Ολυμπιακοί αγώνες, ήθος, αγάπη για την ειρήνη, συμφιλίωση των κρατών.

Προσωπικά πάντως δεν πιστεύω ότι οι αθλητές θα δημιουργούσαν πρόβλημα μεταξύ τους. Κι αν δημιουργούσαν θα έπρεπε να ακυρωθεί η συμμετοχή τους. Όχι να τους βάλουν σε απόσταση...

Άλλωστε οι αντιπαραθέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο κρατών Ελλάδας και Γερμανίας οφείλονται στις Κυβερνήσεις τους και όχι σε διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι λαοί. Όσο περνάει ο καιρός αυτό το καταλαβαίνουν όλοι οι Ευρωπαίοι, γι’ αυτό και γέμισε όλη η Ευρώπη ...”Ελληνες”.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 317 guests και κανένα μέλος