Κατάμεστη η δημοτική αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Κρωπίας, στη συνεδρίαση της 7/2/12, από πολίτες που ζητούσαν από τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέσει στα χαράτσια της ΔΕΗ και να μειώσει τα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνες οικογένειες.

Εκπρόσωποι από την Επιτροπή αγώνα της βιομηχανικής ζώνης Κορωπίου, Εκπρόσωποι από την επιτροπή ενάτια στα χαράτσια και επιτροπή αγώνα επαγγελματιών και συνταξιούχων.

Ο Πρόεδρος Γ. Σπέλλας διάβασε τα υπομνήματα των επιτροπών, στα οποία αναφέρονταν συγκεκριμένα αιτήματα προς τη Δημοτική Αρχή.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για θέματα της Βουλής, αλλά και διάφορα άλλα που άπτοντα άλλων οργάνων.

Εδωσε όμως το λόγο στους εκπροσώπους των Επιτροπών για να εκφράσουν τις θέσεις τους.

Από την Επιτροπή ενάντια στο χαρατσι μπίλησε ο Αντ. Βραχάς, ο οποίος πέραν του αιτήματος να μπει μπροστά ο Δήμος ενεργητικά, περιέγραψε τη δεινή θέση των συνταξιούχων που αδυνατούν να πληρώσουν, αλλά αναφέρθηκε και στην έλλειψη γιατρού στην Αγία Μαρίνα, που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ετσι “ξέφυγε” λίγο το θέμα και αναπτύχθηκε μία συζήτηση και από τον Σπ. Κόλλια (γιατρό) και από τον Κ. Δήμου για το γιατρό στην Αγία Μαρίνα, αλλά και από το δήμαρχο Δημ. Κιούση, που έκρινε απαραίτητο να απαντήσει, μιας που αναφέρθηκαν και σε προεκλογικές υποσχέσεις της παράταξής του.

Αιτιολόγησε ότι δεν έχουν ανοίξει δημοτικά ιατρεία, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, γιατί ακόμη δεν είναι έτοιμος ο νόμος βάσει του “Καλλικράτη”. Ακόμη αναφέρθηκε στο στραγγαλισμό των οικονομικών των ΟΤΑ από την κεντρική διοίκηση. 2,8 εκατ. € μειώνονται κάθε χρόνο τα έοσδα του Δήμου, επεσήμανε και τόνισε ότι κρατάνε ακόμη τα δημοτικά τέλη με τις τιμές του 2008.

Ο Πρόεδρος πρότεινε να εκδόσουν ψήφισμα συμπαράστασης προς την Επιτροπή αγώνα ενάντια στα χαράτσια.

Παρατηρήθηκε ένταση και διαξιφισμοί από πλευράς των πολιτών, που δεν ήθελαν ψήφισμα αλλά δυναμική συμπόρευση της Δημοτικής Αρχής.

Ο Αριστείδης Γκίκας υπενθύμισε στο σωμα ότι η παράταξή του είχε προτείνει να πάρουν μέτρα όπως, το Δημοτικό Παντοπωλείο, τη Μείωση τελών και τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς, δημιουργία αποθήκης αλληλεγγύης κλπ. «Αυτή την πολιτική κρίση που έρχεται να διαρρήξει την κοινωνική συνοχή πρέπει να την ανατρέψουμε», επεσήμανε.

Ο Πρόεδρος για να “ανακουφίσει” την ατμόσφαιρα έκανε δεκάλεπτο διάλειμμα. Στη συνέχεια προχώρησαν σε ψήφισμα συμπαράστασης.


 

Σ.Σ.: Δεν καταλάβαμε γιατί “φοβήθηκε” ο Δήμαρχος να μπει μπροστάρης σε μια τέτοια προσπάθεια. Πάρα πολλοί Δήμοι το έχουν πράξει και μάλιστα έχουν διαθέσει χώρους στα Δημαρχεια για να διευκολύνουν τις Επιτροπές και τους πολίτες.

Σε τέτοια ζητήματα δεν χωράνε κομματικές σημαίες, πέραν του ότι έχει απολύτως απαξιωθεί πλέον το πολιτικό σύστημα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι εθελοντές που πλαισιώνουν τις Επιτροπές.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 307 guests και κανένα μέλος