basilopita-panorama1Στη μεγάλη, ανακαινισμένη, αίθουσα εκδηλώσεων του Ι. Ναού του Αγίου Νεκταρίου, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, με την παρουσία μεγάλου αριθμού μελών του Συλλόγου, ενοριτών και συμπολιτών έκοψε τη βασιλόπιτα το Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σωματείο Πανόραμα Βούλας και ο Ιερός Ναός Αγ. Νεκταρίου.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο πατέρας Γεώργιος Κονσολάκης με πανηγυρική δοξολογία μαζί με τον π. Αντώνιο και π. Πέτρο. Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Αγγελιδάκης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχές στους παριστάμενους για το νέο χρόνο, ενώ ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. να απονείμει τιμιτικές διακρίσεις στους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας, 112 Πτέρυγα Μάχης – 355 Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών, καθώς και τους πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος - 8ος Πυροσβεστικός Σταθμός Ελληνικού, οι οποίοι ιδιαίτερα το πρόσφατο καλοκαίρι, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να σώσουν τους πολίτες, τις περιουσίες τους, αλλά, και το περιβάλλον, όταν κινδύνευσε το Πανόραμα. Εντυπωσιακή η επιδοκιμασία των παρισταμένων που ξέσπασαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα. Στην αντιφώνηση τους ο εκπρόσωπος των πιλότων Αντισμήναρχος Δημήτρης Δημόπουλος, αφού ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση που τους έγινε επεσήμανε ότι αποτελεί γι’ αυτούς χρέος προς τον άνθρωπο και την πατρίδα η δυναμική και αποτελεσματική τους παρέμβαση, ενώ ο Αντιπύραρχος Στέφανος Πιερακάκης επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σταθμού, δήλωσε πως λειτουργεί με τους κανόνες παλιού του δασκάλου ο οποίος του συνέστησε να έχει όραμα και αξίες στη ζωή.

basilopita-panorama2Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές που ο πρόεδρος του Συλλόγου ανακοίνωσε την απονομή τιμητικής πλακέτας στον πατέρα Γεώργιο Κονσολάκη, για το σύνολο του έργου του στην ενορία και τους κατοίκους, ο οποίος αιφνιδιάστηκε ευχάριστα.

Σημαντική στιγμή, ανθρώπινη αλλά και πολύ προσωπική η αφιέρωση της πλακέτας στην πρεσβυτέρα, από τον πατέρα Γεώργιο, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη στήριξη που του παρείχε όλα αυτά τα χρόνια. Όρθιοι οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν για πολύ ώρα!

Η ωραία τελετή έκλεισε με το κόψιμο της πίτας και τη διανομή σε όλους από ένα κομμάτι από τις κυρίες του Συλλόγου που είχαν φροντίσει και επιμεληθεί άψογα την οργάνωση της γιορτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 400 κομμάτια πίτας που είχαν παραγγελθεί δεν έφτασαν να πάρουν όλοι οι παρευρισκόμενοι της εκδήλωσης.


Παραβρέθηκαν από την πολεμική αεροπορία:

1) Ο Αντισμήναρχος Δημόπουλος Δημήτρης – Διοικητής σμήνους 355 μοίρα πυροσβεστικών αεροσκαφών

2) Ο Αντισμήναρχος Αξιώτης Αντώνης - Υποδιοικητής της 355 μοίρας πυροσβεστικών αεροσκαφών

3) Ο Σμηναγός Βουρβούλης Αντώνης, μοίρας συντήρ. αεροσκαφών.


Από το 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ελληνικού παραυρέθηκαν:

1) Ο Αντιπύραρχος Στέφανος Πιερακάκης – Διοικητής

2) Ο Επιπυραγός Κωσταράς Σωκράτης – Υποδιοικητής

3) Ο Υποπυραγός Λιβέρης Χρήστος

4) Ο Πυρονόμος Αμβραζάς Παν.

5) Ο Πυρονόμος Βλάχος Ανδρέας

6) Ο Αρχιπυροσβέστης Γκαρίλας Κ.

7) Πολλοί υπάλληλοι του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 206 guests και κανένα μέλος