Σύσκεψη Διυπουργικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 στο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θ. Θεόδωρου Πάγκαλου, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων στην Αττική.
Είχαμε γράψει ότι επίκειτο και είχαμε δημοσιεύσει αίτημα του Δήμου Σαρωνικού να συμμετέχει αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, πράγμα που δεν τους επετράπη ούτε καν να μπουν στο κτίριο.
Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης (εκπρόσωποι από όλες τις δημοτικές παρατάξεις),  παρέμεινε έξω από τα γραφεία της Αντιπροεδρίας παρουσία αστυνομικών δυνάμεων! 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Θ. Πάγκαλου, συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μαυρουδής Βορίδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Άρης Αλεξόπουλος και Δημοσίων Έργων  Ιωάννης Οικονομίδης, οι Ειδικοί Γραμματείς Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα  Νικόλαος Μαντζούφας, Υδάτων Ανδρέας Ανδρεαδάκης και Δημοσίας Τάξης Ελευθέριος Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Ιωάννης Σγουρός, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Θεμιστοκλής Λέκκας και Νικόλαος Μπάρδης, αντίστοιχα.
Στη συζήτηση για τη διαχείριση αποβλήτων του Δήμου Σαρωνικού, για πρώτη φορά ετέθη στο τραπέζι των συζητήσεων η λύση της Ψυτάλλειας,  δικαιώνοντας έτσι τις προσπάθειες του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση.
Από πλευράς των υπευθύνων της ΕΥΔΑΠ, τέθηκαν οι τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις και όλα τα νέα τεχνικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία πιστοποιείται η δυνατότητα αυτή, ενώ την ίδια θέση υποστήριξε και ο αρμόδιος υπουργός  Μάκης Βορίδης. Επιπλέον, όλοι οι παριστάμενοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες συναίνεσαν στο να επανεξεταστεί το θέμα και να δώσει την τελική απάντηση στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ, η ΕΥΔΑΠ. Με έγγραφό της προς το Δήμο Σαρωνικού, η Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ, ζητά η τελική απάντηση να δοθεί μέχρι τις 13/1/2012 προκειμένου να γίνει η οριστική ένταξη του έργου στο πρόγραμμα.

Ο Δήμος Σαρωνικού θεωρεί ιδιαίτερα θετική την παραπάνω εξέλιξη, διότι  με την επιμονή του και τη σταθερή του θέση, ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής (19-10-2011), η οποία αναφερόταν αποκλειστικά και μόνο στο ΚΕΛ Σαρωνικού (θέση Γερακίνα Παλαιάς Φώκαιας).
Εκτιμούν ότι πλέον η θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, που αναμένεται να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες, θα είναι θετική για την Ψυτάλλεια, καθώς οι τεχνικοί της ΕΥΔΑΠ ήταν εκείνοι που εισηγήθηκαν τη λύση αυτή.


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 154 guests και κανένα μέλος