Έληξαν οι εργασίες του Πρώτου Συνεδρίου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών,  που ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης· τις Σπίθες.

Όσοι παρευρεθήκαμε, αισθανθήκαμε -πιστεύω- ότι κερδίσαμε κάτι περισσότερο από την οργανωτική και πολιτική εμπειρία της συμμετοχής.

Βρήκαμε φίλους και αδέλφια στο Συνέδριο αυτό!

Διαφωνήσαμε μεταξύ μας σε πολλά και μερικές φορές έντονα, μα τι να κάνουμε; Είμαστε άνθρωποι ζωντανοί, δρώντα υποκείμενα. Δεν είμαστε κλώνοι...

Όλες μας τις διαφωνίες λύναμε με συζήτηση, με μόνο εμπόδιο για ακόμη καλύτερη παρουσίαση των αντικρουόμενων θέσεων, τον άτεγκτο χρόνο. 

 Όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ακόμη αισιόδοξο φαινόμενο, σημάδι ενδιαφέροντος και ζωντανής σκέψης:

Το πλήθος των εισηγήσεων και των ακόμη περισσότερων επιμέρους προτάσεων για πολλά άρθρα του κανονισμού λειτουργίας και των πολιτικών θέσεων από πάμπολλους συναγωνιστές. Και θα ήταν ακόμη περισσότερα όλα αυτά, αν αρκετά δεν αποσύρονταν και πολλά άλλα δεν συμπτύσσονταν μεταξύ τους, με πρωτοβουλίες φυσικά, των συντακτών τους. Σημάδι κι αυτό, καλής προαίρεσης και σύμπνοιας των συνέδρων.

 

Ομόφωνα ψηφίστηκε:

Για τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες, το Κίνημά μας καταθέτει όλες του τις δυνάμεις σε έναν αγώνα για κοινή   ΕΛληνική   Λαϊκή  Δημοκρατική  Αντίσταση (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.) και απευθύνει  πανεθνικό  πανδημοκρατικό  αντιμνημονιακό  και αντικαθεστωτικό  Προσκλητήριο προς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για:

― Την  Εθνική μας Ανεξαρτησία  με την Απαλλαγή μας  από την παρουσία της Τρόικα και του ΔΝΤ, που παράνομα έχουν καθίσει στο σβέρκο μας και μας εξευτελίζουν.

― Την οικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, ώστε να έχουν ασφάλεια αλλά και προοπτική οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι.

― Την παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων των υπευθύνων για την εξαθλίωση της χώρας.

― Την αντικατάσταση του σημερινού σάπιου συστήματος εξουσίας με την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής Δημοκρατίας.

Η ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. για την ΕΛΛΑΔΑ μας περιμένει!

Ας ανταποκριθούμε ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνάμεις που διαθέτει στο κάλεσμα του Μίκη για άμεση εδώ και τώρα δράση.

Αρης Τσιούνης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 guests και κανένα μέλος